Какво представляват модерните капандури

1Все по-често, в изграждането на къщи, вместо на обичайните мансардни план таван. Обикновено тази стая не е висока, но е достатъчно широка и дълга. За да се гарантира в таванското помещение добра естествена светлина, не можете да направите с обичайните прозорци, направени в крайните стени.

Ето защо единственият начин да излезете тук е да използвате специални покривни прозорци, които са монтирани директно в покривния наклон. Чрез такива прозорци стаята е осветена ярко и равномерно, много по-добре, отколкото чрез обичайните вертикални прозорци. В допълнение към основната цел, прозорците на покрива също са несъвършена украса на къщата като цяло.

Така че, тъй като покривните прозорци са част от покривната повърхност, изборът на техния брой, размер и разположение зависи само от желанието на собственика и творческата мисъл на архитекта. Не правете общата им площ по-малко от една десета от целия покрив - осветлението на тавана ще бъде твърде оскъдно. Също така е важно да изберете правилната височина на прозорците. За добър изглед, разстоянието от пода до прозореца трябва да бъде в рамките на 90-110 см. В по-малките ъгли на покривния наклон са необходими по-дълги прозорци.

Съвременните прозорци на покрива са напълно безопасни, защото използват особено силно закалено стъкло, което може да издържи на всички товари, които падат на покрива. Предлагани прозорци с двоен стъклопакет с антивиндално изпълнение, двукамерен, релефен и дори с функция за самопочистване. Стъклото може да бъде светлоотразително или светлопоглъщащо, огледално или оцветено, а дори и стъклопис.



Дизайнът на повечето покривни прозорци осигурява тяхното отваряне чрез завъртане около централната ос с почти 180 градуса, което е удобно при измиване на външната им повърхност. По-модерните модели могат да бъдат отворени и чрез завъртане на горната ос, т.е. прозорецът се отваря отдолу нагоре. За случаите, когато това е желателно да се проветри помещението, а защото на прозореца на време да отворите, не може да бъде в таванските прозорци осигуряват вентилация кран с вграден въздушен филтър за защита на помещенията от прах и насекоми.

Важен елемент от дизайна е заплатата, с помощта на която прозорецът е свързан с покрива. За различни покривни материали се предлагат различни покривни материали - от плосък профил или профил с различна височина на профила, с различна дълбочина на прозорците.

Достойните производители на покривни прозорци осигуряват гаранция за своите продукти от пет до десет години, при условие че са инсталирани от специалисти. Всъщност те могат да служат правилно няколко десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Опции за защита на съвременните прозорциОпции за защита на съвременните прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Windows pvc предимстваWindows pvc предимства
Правилен избор на прозорците на капандуритеПравилен избор на прозорците на капандурите
Дизайн на прозорците на прозорцитеДизайн на прозорците на прозорците
» » Какво представляват модерните капандури
© 2021 BggeHat.com