Метални щори на прозорци за лятна резиденция

Когато металните решетки не се побират по една или друга причина, щори им помагат. Те са в състояние напълно да защитават дома от нарушители, както и да украсяват фасадата на сградата. Металните щори на прозорците за къщи могат да играят много важна роля в опазването на личните вещи, тъй като през есенно-зимния период ваканционните селища остават празни и стават лесни плячки за крадци.

Какви видове метални щори съществуват?

Метални щори на прозорци за лятна резиденция Щори са отдавна известни детайли на архитектурата, която предпазва прозорците от вятър, студ и дъжд. Преди това този елемент изпълнява само тези функции, защото качеството на прозорците оставя много да бъде желано. Днес, щори са използвани като алтернатива на метални решетки.
Такива структури могат да бъдат разделени на три основни типа: люлеещи се (сгъваеми) капаци, подвижни (наклонени) и ролетни щори.

Плъзгащи се щори

Плъзгащите се капаци са най-познатата форма на метална конструкция за нас. Те се състоят от един или повече клапи, които са прикрепени към пантите отстрани на прозореца. Можете да затворите такива врати с обикновен катинар или капаче. Затварящите елементи могат да бъдат както отвътре, така и отвън.
Заключващи или заключващи устройства отстрани на помещението се монтират главно в случай, че обтураторите действат като защита срещу кражба с взлом. Влизането в къщата през прозореца остава почти невъзможно. Единственото условие, което трябва да се спазва, когато инсталирате заключването отстрани на стаята, е, че прозорецът трябва да се отваря с нагънати навътре. В противен случай е невъзможно нормално да използвате прозореца и щорите.

Ключалката е инсталирана навън само ако са необходими затвори, за да предпази прозореца от всякакви метеорологични явления или катаклизъм.

Леки (подвижни) капаци

Леки (подвижни) капаци

Сменяемите капаци са по-икономичен и практичен вариант. Можете сами да направите този дизайн. Това е монолитен железен лист, който е прикрепен към стената с болтове и дистанцирани дюбели. По принцип такива структури са необходими, за да предпазят прозореца от счупване, когато се срещнат с крадци, те могат да бъдат безполезни. Но ако искате да ги инсталирате, за да ги предпазите от взлом, трябва леко да подобрите фиксиращата система, така че всички гайки да са отстрани на стаята.
Ако е необходимо, можете да свалите капачетата и да ги сложите в гаража и килера. Този дизайн е особено полезен в случая, ако фасадата на сградата е направена в един стил и в нея не се вписват врати.

Ролетни щори



Ролетни щори


Ролетните щори са по-скоро нещо като щори. Те са лист, съставен от метални ламели (плочи). В затворено състояние, мрежата се навива на ролка. Можете да контролирате местоположението на ламелите и така напълно да затворите прозореца или да го отворите леко.
Ролетните щори са отлична подмяна на конвенционалните решетки, както за дачата, така и за всяка друга стая. Те не създават чувство за затваряне и прост механизъм прави операцията много по-лесна. Ако е необходимо, ролетните щори могат да се управляват и отварят и затварят с електрическо дистанционно управление.
Всеки от тези три вида капаци може да бъде монтиран отвътре и отвън. Ако ги монтирате на закрито, самият прозорец ще остане уязвим, но е по-малко вероятно да влезе в къщата.
В допълнение, щори могат да бъдат разделени на слепи и през.
Глухите жалузи се състоят от монолитна кърпа, чрез - от няколко отделни плочи, комбинирани в общ дизайн.

Какви характеристики трябва да имат метални щори на прозорците, за да дадете?

В повечето компании цените на затвора варират значително в зависимост от дебелината на платното.

Някои предлагат по-дебели и скъпи, други - леки, но по-евтини. Средната дебелина на монолитния метален лист за щори от 5 мм.
Съвсем наскоро пазарът има по-модерен дизайн, състоящ се от метален профил. За производството му се използва по-тънък метал, който се комбинира в една кутия и има свободно пространство между листовете. Тези системи са предназначени преди всичко за защита на прозорците от счупване и декориране на къщата, те не могат, за съжаление, да спасят от кражбата.

щори

Оборудването трябва да бъде направено от по-здрав метал, например стомана, докато самата платна може да бъде направена от нейните сплави.
Затворите от всички страни трябва да бъдат покрити с плътен слой боя и за предпочитане не в един слой. Това ще ги предпази от ръжда. В случай на повреда върху защитното покритие, те трябва да бъдат незабавно скрити.

Как да изберем щори за вили?

На първо място, трябва да решите кой тип затвор е подходящ за вас. Ако дача се използва само през зимата, сменяемите и сгъваеми конструкции са идеални. В случай, че сте много по-вероятно да посетят вашата лятна къща, например, всяка събота и неделя, по-подходящи щори, защото те не само ще осигури лятна резиденция, но и по-удобни за използване и изглежда много естетичен.
При избора се уверете, че конструкцията няма дефекти. Не се допускат дори и най-малките драскотини. Цветът на обтураторите трябва да бъде еднакъв, боята по целия периметър е еднаква. Изключение е специалната дизайнерска идея, включваща няколко цвята на декорацията.
Когато избирате компания, обърнете внимание на възрастта на фирмата и обратната връзка от страна на клиентите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защитни щориЗащитни щори
Избираме метални щори за лятна резиденция и кухня градинаИзбираме метални щори за лятна резиденция и кухня градина
Ставни по прозорците на къщатаСтавни по прозорците на къщата
Железни щори на прозорци за лятна резиденцияЖелезни щори на прозорци за лятна резиденция
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
Ролетни щори в интериораРолетни щори в интериора
» » Метални щори на прозорци за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com