Избираме метални щори за лятна резиденция и кухня градина

Предлагат се метални защитни конструкции, които са монтирани в отвори за прозорци или на фасадите на къщи щори (щори) и метални щори.
Те са толкова удобни и практични, че се използват за защита на прозорците на почти всички видове сгради: търговски зали, офиси, обществени помещения. На прозорците са монтирани метални щори за вили и прозорци на къщи или малки къщи. Популярността на тези конструкции се обяснява със следните параметри:

  • модерен дизайн;
  • устойчивост на деформация;
  • непроходимост за външни лица;
  • надеждна защита срещу прекалено силна слънчева светлина и атмосферни влияния.

Видове защитни прозоречни конструкции

сляп

Щори са широко използвани при проектирането на отвори за прозорци на медицински и детски институции, както и производствени съоръжения: болници, санаториуми, детски градини, предприятия за производство на храни.

Тази ориентация към производствените мощности се обяснява с покритието на метални елементи с емайл с висока якост, успешно съпротиващ се на въздействието на високи температури, мокра и агресивна среда.

Качествените метални щори са за предпочитане пред пластмасови или текстилни конструкции за монтаж на прозорците на медицински и детски заведения поради тяхната хигиенична и лесна поддръжка.

В жилищните сгради най-често се използват алуминиеви или стоманени конструкции в следните случаи:

  • ако стаите са декорирани в модерен високотехнологичен стил и материалът на щорите съответства на техния дизайн;
  • в баните, на терасите на частни къщи, на балкони на апартаменти в многоетажни къщи;
  • за демаркиране на зони в хола или за отделянето им от помощни помещения.

Хоризонталните метални щори имат ленти 25 мм или 50 мм широки, като дължината на прозореца се отваря до 6 метра. Ламелите са закрепени с тънка метална резба.

Вертикалните метални щори имат устройство, подобно на устройствата за защита от пластмаса и плат.

Монтажът на метални щори е усложнен от значителната им тежест, следователно специално внимание се отделя на фиксирането на инсталацията в помещението. Използват се силни корнизи, дюбели и винтове с по-голямо напречно сечение и дължина, отколкото при стандартна инсталация. В повечето случаи метални щори са инсталирани в прозорци или апартаменти в апартаменти или частни къщи, тъй като те по-добре изпълняват своите функционални задачи за защита на помещенията от неразрешено влизане.

Външни защитни щори трябва да имат висока якост и надеждност, поради което са направени от следните елементи:

  1. Тънки метални ленти;
  2. Тънка пълна тръба, изработена чрез натискане (т.нар. Екструдирани щори) с допълнителни ребра за твърдост. Този тип метални щори е подходящ за поставяне на врати, на веранди и прозорци на първите етажи на градските къщи;
  3. Кухи тръби, чиито вътрешни кухини са напълнени с пяна, за да им осигурят по-ефективни топло- и шумоизолиращи свойства. Предметите за инсталация са крайградски частни къщи и градски апартаменти, ресторанти, офиси, търговски павилиони или павилиони.

Основните предимства на последния тип структури са:

  • надеждна защита срещу взлом и чужди възгледи;
  • Защита от изтичане на топлинна енергия от помещенията;
  • защита от прах, влага и шум;
  • декоративни свойства;
  • регулиране на светлинните потоци.


Други елементи, които се състоят от метални щори на прозорците: вертикални водачи, механизъм за управление, кутия за валцувани ламели, други контроли.

Принципът на действие на металните щори е абсолютно идентичен с принципа на действие на техните пластмасови или тъкани колеги - когато се отваря, платнените къдрици се крият в специална кутия в горната част на прозореца. Когато е затворена, тя пада, блокирайки отвора на прозореца. Управлението се извършва ръчно или чрез електрическо задвижване с дистанционно управление или монтирано на стена контролно устройство. Има опции за устройства, които са оборудвани със сензори за времето за автоматични операции за отваряне / затваряне, таймер и комбинирана брава.

Избор и закупуване на предпазни конструкции Rolling тип власт трябва да се обърне внимание на съвпадение параметрите на двигателя руската мощ, наличие на пълна скорост, покритие устойчивост на ултравиолетова (посочено в удостоверението).

Необходимо е да се проверят качествата на щорите и качеството на ключалките.

Метални щори

За жилищни сгради, разположени извън града, металните щори са предназначени за прозорци, които осигуряват високо ниво на защита при продължително отсъствие на собствениците. Оперативни характеристики на защитните щори:

  • затворите в затворено състояние надеждно защитават апартамента от проникване на нарушители или вандали;
  • в открито състояние те естествено се вписват в дизайна на стаята, стават почти невидими;
  • В допълнение към предпазването от нежелани прониквания, капачките предотвратяват проникването на прекалено ярка слънчева светлина, предотвратявайки изгарянето на вътрешните предмети;
  • осигуряват защита от вятър, дъжд или градушка;
  • в затворено състояние те запазват вътрешната топлина в структурата;
  • Благодарение на специалното покритие от полимерни материали, материалът на щората не се корозира.

Осигурете за инсталиране на защита на прозорците трябва да бъде все още на етапа на завършване на фасадата на сградата, защото тя трябва да бъде хармонично съчетано с външния вид на сградата. В допълнение, щори, както и железни щори на прозорците имат свои собствени монтажни технологии за външни покрития за дома.

Модерни защитни прозорци са изработени в различни варианти. Те могат да бъдат изработени в различни размери, с два, три или четири листа, със специално декоративно покритие във всеки случай.

Най-често рамката на продуктите е направена от квадратна тръба, а вече към нея е заварена стоманена ламарина от отделни елементи - ламели. При производството на щори е изпълнено строго изискване, че влагата не трябва да прониква през слотовете до склоновете на стените и рамките на блоковете на прозорците. Нарушаването му застрашава развитието на колонии от гъбички и плесени и постепенното унищожаване на сградните структури.

Ламела метални конструкции надеждно предпазват помещенията на сгради страни, като в същото време позволява на достатъчно слънчева светлина и въздух, дори и металните капаци, щори на прозорците са напълно затворени. Защитените продукти за къщи са изпълнени с платна, брави и брави, както и предпазни устройства срещу случайно затваряне. Устройствата за заключване са фиксирани от вътрешната страна на затвора, а заключващите устройства за тях са подобни на безопасни ключалки.

Ламели щори, щори са изработени от тънък поцинкована крепежни елементи, направени от котвите на наклона или стоманени болтове и гайки, също се намира вътре. Това предотвратява разглобяването на защитата отвън с неоторизиран достъп. От вътрешната страна на капака на всяка хоризонтално или заварена напречно ребра adjacencies място обработват със силикон.

Качествено изпълнени метални щори или щори, щорите позволяват на собствениците да забравят за грижата за безопасността на имота си в селска къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защитни щориЗащитни щори
Ставни по прозорците на къщатаСтавни по прозорците на къщата
Железни щори на прозорци за лятна резиденцияЖелезни щори на прозорци за лятна резиденция
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
Щори са добър помощник за външни прозорциЩори са добър помощник за външни прозорци
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
» » Избираме метални щори за лятна резиденция и кухня градина
© 2021 BggeHat.com