Щори са добър помощник за външни прозорци

Щори са едно от най-добрите аксесоари за прозорци. В края на краищата, когато топлият сезон се заменя през студения сезон, всеки иска да намери най-добрия вариант, който позволява да се удължи живота на прозорците.

Ето защо, щорите към външните прозорци са решение, което не само ще запази прозорците от зимните слънчеви лъчи, но и ще ги предпази от натрапници. Нищо чудно, че те също се наричат ​​"Защитни щори".

Характеристики на външните щори

Такива системи за защита от светлина функционират перфектно през цялата година. През лятото щорите защитават прозорците и апартамента от изгарящото слънце, а по време на студа в разгънатата им форма те намаляват топлинните загуби. Външните системи предотвратяват навлизането на студения вятър в помещението. Затворените външни щори също създават добра шумоизолация. Външни системи за защита от светлина също се наричат Щори. Те имат много популярност поради тяхната гъвкавост.

Ролетните щори могат да съчетаят комбинация от полезни функции. Едно от основните предимства на системата е защитата от незаконно влизане на престъпни лица в помещенията. Затворените външни щори са доста мощна пречка за тях. Ролетните щори са удароустойчиви, така че ако нападателите се опитат да ги разбият, тогава тихо, че няма да се получи. В този случай външните щори имат голяма палитра от нюанси.

Има няколко вида външни системи за защита от светлина. Те са изработени от алуминий, дърво, стомана или пластмаса.

Такива системи стават по-трайни от всички останали. Те са много по-тежки от вътрешните щори, тъй като те получават тежък товар, например поради климатичните условия, които причиняват унищожаване. Продуктите могат да издържат на силен ураганов вятър, внезапни температурни промени и дори горещо слънце. По външните щори се нанася специално антикорозионно покритие.

Монтаж на външни системи



За монтаж на външни щори трябва да се използват скоби. Като алтернатива те могат да бъдат монтирани на стената или наклон. Важно е да запомните, че на първо място е необходимо правилно да закрепите скобите и скобите, така че конструкцията да е здраво монтирана и поддържана добре. Скобите са монтирани в стената, така че първо трябва да пробиете дупки в нея. Когато монтирате щорите на външните пластмасови прозорци, не забравяйте да вземете под внимание материала на стената, за да идентифицирате правилно крепежни елементи, като например дюбели или винтове. След като инсталирате всички крепежни елементи, окачете ламелите и проверете оперативността на системата. Повдигането или спускането на ламелите се извършва по няколко начина. Има ръчно управление, електромеханично и дистанционно.

Рафтери и тяхната инсталация

Класическите щори са добри за предпазване от слънчева светлина и създават комфорт в стаята. Въпреки това външните системи за защита от светлина започнаха да се използват, след като се появиха проблеми с вътрешните щори. В края на краищата, тези продукти бързо се нагрява, така че стаята значително повишава температурата на въздуха. От това става много задушен и не е удобен. Следователно, ако сте в такава стая, не е удоволствие. Външните щори се наричат ​​салове. Едно от основните предимства на системата е фактът, че те не позволяват пространството между стъклата да се загрее. Това се дължи на отражението на топлинната и светлинната радиация.

Но уличните щори на прозорците се монтират само отвън на къщата. Благодарение на тази система можете да намалите разходите през лятото.

Равномерното разпределение на слънчевата светлина е по-ефективно, отколкото при вътрешните щори. Те са идеални за всякакви помещения, включително офис сгради.

В този случай, блиндовете имат някои функции:

  • Монтажът се извършва под всякакъв ъгъл. Поради това можете да покриете работното място от слънчева светлина, което причинява дискомфорт, например при работа с компютъра;
  • Една от инсталираните части на щората може да остане отворена, за да получи повече осветление в стаята.
  • Защитете прозорците от външни влияния, включително кражби с взлом или други щети. Степента на защита зависи от материала, от който са направени щорите;
  • Рафтери са много по-тежки от обикновените вътрешни щори. Те са изработени от метал, което ви позволява да осигурите максимално помещението, където са инсталирани. При избора на щори за външни прозорци, трябва да се има предвид, че гредите имат специално антикорозионно покритие, което значително увеличава техния експлоатационен живот;
  • Външните системи за защита от светлина са инсталирани на пластмасови прозорци, за да украсят фасадата на жилищна сграда.

Ако говорим за недостатъците на външните щори, тогава можем да различим следното:

  • Тъй като външните системи са инсталирани на определено място и могат да се движат свободно, с течение на времето външната обвивка или ламели могат да се износят. За да избегнете такива щети, първо трябва да купите качествени продукти, независимо от цената им;
  • При по-голямо натоварване има и възможност за повреди в системата.

Както можете да видите, външните щори създават уютна атмосфера в стаята и осигуряват удобни условия във всяка ситуация. Инсталирането на системата е най-добре възложено на специалисти. Докато сте в самоинсталация, е необходимо да следвате инсталационната технология.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Щори за прозорциЩори за прозорци
Железни щори на прозорци за лятна резиденцияЖелезни щори на прозорци за лятна резиденция
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
» » Щори са добър помощник за външни прозорци
© 2021 BggeHat.com