Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?

Като правило специалистите инсталират и измерват щори, но често техните услуги се заплащат отделно и могат да струват до 30 себестойност на самия продукт.
След като направите част от работата себе си, можете да спестите значителна сума, но преди да измерите хоризонталните вертикални щори на пластмасови прозорци, струва си да изучите няколко нюанса.

Къде да започнем?

Най-добре е да освободите прозореца от всички непознати. Стари щори или завеси могат да повлияят и значително да повлияят на измерването.
От инструментите ще ви е необходима лентова мярка и бележник (лист), в който ще запишете получената информация.

Ако имате широк прозорец, може да се нуждаете от помощта на второ лице.

Как да измерваме щорите?



Как да измерваме щорите?Щори могат да бъдат монтирани в отвора на прозореца или върху него, т.е. в непосредствена близост до самия прозорец или над склоновете. Не забравяйте, че щорите, монтирани на отвора, могат да блокират малките дефекти в стените и да затворят тръбите или батерията. Така че преди да измервате хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци, трябва ясно да определите вида на инсталацията.
Като начало измерваме дължината на бъдещите блиндове. За да направите това, измерете горната и долната страна на поемата. Необходимо е да направите само две измервания, тъй като прозорецът може да бъде леко стеснен или разширен надолу и това трябва да се вземе предвид. Ако щорите са инсталирани на отвора, добавете около 20-30 см към тази маркировка. За да поставите в междината от измерването, е необходимо да вземете 5 см.
При измерване на височината на щорите за монтиране на отвора е необходимо да се вземе предвид минималното разстояние от дъното до перваза на прозореца. Ръбът на щорите трябва да е по-висок или обратното под прозореца с 2-3 см. В противен случай дъното на ламелите ще се залепи към перваза на прозореца.
На този етап измерването на хоризонталните щори на пластмасови прозорци е малко по-различно от вертикалните.

Обикновено хоризонталните щори са инсталирани на прозореца. Горната част е монтирана в стената, а дъното на щората се затваря много малко от перваза на прозореца.

Трябва да измерите височината на отвора на прозореца и да добавите към него 20 см.
Вертикалните щори се монтират върху подовата настилка и могат да достигнат до самия под. За начало трябва да определим до каква височина ще бъде пода на щорите от пода, а след това да измерим разстоянието от тавана до този знак.
За монтаж в отвора, измерете дължината на прозореца и извадете от него 2-3 см.
Измерването на вертикалните щори на пластмасови прозорци също е различно, тъй като трябва да определите нивото, на което ще бъде разположено управляващото въже. Тя трябва да бъде приблизително на нивото на лактите, но не по-малко от 15 см от долния ръб на щорите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на щори на прозорциМонтаж на щори на прозорци
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
» » Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com