Монтаж на щори на прозорци

Постепенно, блайндовете все повече заменят обичайните завеси и завеси. Монтаж на щори на прозорциПопулярността на такава обстановка е ясно: блайндовете са лесни за експлоатация, защита на вашия дом от ярка слънчева светлина и любопитни очи, но най-важното - това е техният външен вид, тъй като тези "завеси" могат да се поберат в нито интериор.

монтаж щори на прозорците - много важен етап от подреждането на апартамент и къща. Можете да поверите тази задача на професионалисти, но ако все пак искате да инсталирате самите щори, си струва да се запознаете с малка инструкция.

Какво се изисква?

- Нивото.
- Прост молив.
- Рулетка (може да дойде и обикновен владетел).
- Отвертка.
- Самонарязващи машини с малка дължина и диаметър.

Монтаж на вертикални щори

Вертикални щори

Най-често вертикалните щори са инсталирани на отвора, т.е. на стената, така че ще разгледаме само тази опция за закрепване.

Монтаж на стрехи

След като всички измервания са направени и готовият продукт е закупен, трябва да освободите работната зона от всички ненужни. Дори преди монтажа трябва да се реши коя част от стената или тавана да бъде прикрепена към корнизът. За всеки тип инсталация се използва собствен тип прикачен файл, но самият процес във всички случаи не е otchacha.

Първо, проучете дизайна на корниза. В горната си част трябва да се осигурят или брави за закрепване на скоби или отвори за винтове и винтове.

В случай, че корнизът е прикрепен с помощта на скоби, трябва да намерите местоположението на корниз.

Това се определя на етапа на измерване. От ръба на прозореца отвор е вдлъбнатина от 20 см, на това разстояние трябва да бъде ръба на корниз. Конзолите се прикрепят малко по-близо до отвора, на около 15 см от ъгъла. Можете да маркирате тези точки на стената с молив.
След това е необходимо да се определи височината на щорите и тук отново ще имаме нужда от предварително направени измервания. Ако издатината е прикрепена към тавана, обратно на ъгъла между него и стената 15 см. Ако стената, след това се опре до точката на които е предвидено в стандартите, е около 15-20 см от тавана. Маркирайте този ред с молив.
Тогава си струва да съчетаете и двете марки. В местата на тяхното пресичане ще бъдат разположени странични скоби. Забележете, че скобите имат овална дупка и няколко кръгли, овална е необходима за изравняване на корниз.

Монтажни конзоли

Поставете скобите до направените маркировки и завийте винта в овалния отвор, така че скобите да могат да се движат, но не се мотайте. След това ни трябва ниво. Проверете колко близо са разположени скобите, разчитайки на техните брави. Ако е необходимо, закрепващите елементи могат да бъдат преместени.

Изграждане на скоби След като се определи положението на външните скоби, винтовете в овалните отвори могат да се затегнат плътно. За по-сигурно фиксиране се използва един допълнителен винт на кръгъл отвор.
Сега можете да определите местоположението на третата скоба, просто като намерите средата между двете странични скоби. В този случай е желателно да използвате нивото.

Ако има дупки в структурата на оформлението, е необходимо да се намерят местата на тяхното местоположение с помощта на измервания и след това просто да се фиксира корнизът с самобръчкови винтове.

Първо, завийте един винт, след това подравнете втория ръб на корниза с нивата, прикрепете го. И накрая, винтовете се монтират в дупките по периметъра на корниз.

Монтаж на ламели и аксесоари



Монтирането на щори на прозорците е завършено наполовина, оставяйки много проста част.
В горната част на летвите се осигуряват малки пластмасови плочи и се загрява. Също така ще намерите отделна чанта с плъзгачи. Трябва да се свържат бегачи и бримки от ламели. Какво трябва да направите преди всичко: да накарате участниците да се поставят на първо място в корниза, а само да окачат ламелите, зависи от това как ще бъдете по-удобни.

Монтаж на ламели

В горните пластини има специални знаци, които показват кой начин те трябва да бъдат насочени. След като всяка ламела ще виси на бегач, можете да закрепите заключващия елемент към страните на стрехите.
На единия край на перваза ще видите две куки. Те трябва да свържат контролните въжета. Въжето с пластмасови топки, прикрепени по-близо до вас, обикновено - по-близо до прозореца. Не обърквайте управляващото въже с верига за свързване.

В специалните джобове в долната част на ламелите са монтирани пластмасови тежести. Те са плочи с метални бримки отстрани.
След като всички тегла са зададени, остава само да се премине свързващата верига. То, точно като едно от контролните въжета, е оборудвано със специални пластмасови топки, на всеки 10 см има малка пластмасова кука. Тази кука трябва да бъде прикрепена към металните пързалки на плъзгачите.

Инсталиране на верига конектори

Проверете функционирането на щорите.

Монтаж на хоризонтални щори

Хоризонтални щори по-удобен и практичен, ако ги инсталирате в непосредствена близост до прозореца. Този тип инсталация трябва да се разглобява подробно. Монтажът на завесата на хоризонталните щори на отвора не се различава от монтажа на стрехите на вертикалните конструкции, така че можете да използвате първата част на предишната инструкция. Същото може да се каже и за инсталирането на вертикални щори в отвора: първата част от това ръководство ще бъде от значение за тази инсталация.

Монтаж на стрехи

Хоризонталните щори са прикрепени директно към самия профил.

В този случай използването на дълги винтове не е възможно, инсталирането се извършва само с скоби.

Монтажни конзоли

Тук не можете да правите сложни изчисления, тъй като по правило ширината на корниз не е много по-различна от широчината на прозореца с двоен стъклопакет, най-важното е да се помни разстоянието от горната част на изолационното стъкло. Закрепете скобите към ключалките на корниза. Сега трябва да наведете корниза до мястото, където ще бъде закрепено, за да направите белези с обикновен молив там. Маркирайте местоположението на скобите трябва да бъде изключително точна.
След това скобите се отстраняват от стрехите и се монтират върху профила с отвертка. Проверявайте редовно изравняването на закрепващите елементи с ниво.

Места за закрепване на скоби

Корницата се поставя върху подготвени скоби. При конструирането на стрехите може да се осигури заключване на заключващите ключалки.

Монтаж на ламели и аксесоари

Много по-лесно е да инсталирате хоризонтални щори на прозорците, защото ламелите и свързващите вериги са предварително свързани към корнизът, трябва да инсталирате заключването и веригата за управление.
Отворете напълно щорите и маркирайте края на долния десен ъгъл на профила. Тук-там ще има фиксатор. Тя е малка пластмасова кука и е прикрепена с един винт.

В горния десен ъгъл има две куки. Те са прикрепени към контролните въжета: тази с пластмасовите топки по-близо до вас, без тях - по-близо до прозореца.
Проверете функционалността на щорите и всички фитинги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
» » Монтаж на щори на прозорци
© 2021 BggeHat.com