Как да закрепим римските завеси в кухнята

Самото име на римските завеси говори за техния произход. Да, римските завеси бяха много популярни в древния Рим. И фактът, че те са достигнали нашето време, е свидетелство за практичност и лекота на използване. Ето защо днес най-важната тема на нашата статия ще бъде - как да закрепим римските завеси.

Как изглеждат римските завеси?

Какви са те? Римските завеси са цели платна, откъм които са разположени пръстените по цялата широчина на редовни интервали. Те носят въжета, които се използват за повдигане на завесите. Благодарение на този дизайн тъканта е сгъната според принципа на акордеона.

римски щори

Когато се появили само римски завеси, те често се използват в интериор, направен в стила на минимализма, за да се подчертае неговата простота. Но през последните години римските щори все повече се използват в различни интериорни и помещения. Защо? Отчасти това се дължи на тяхната практичност и лекота на използване, както и на факта, че производителите се опитват максимално да се приспособят към потребителите и започнаха да произвеждат пердета с различни цветове и текстури.

Що се отнася до кухнята, в тази стая тези завеси могат да се използват безопасно. Има няколко причини за това:

1) Закрепването им не отнема много време, което е важно, като се има предвид, че е необходимо да се измият кухненските завеси, т.е. да се свалят и закрепят на прозореца;

Как да поставите римски щори

2) Когато ги купувате, можете да изберете плат, който да отговаря на вашите изисквания. Например, някои предпочитат слънчевата светлина да проникне колкото е възможно повече в кухнята, докато други избират по-гъсти модели, за да се предпазят от любопитни съседи или минувачи;

3) Размерите на римските завеси приблизително съответстват на отвора на прозореца, което означава, че тяхната тъкан няма да бъде ненужна пречка при събирането или готвенето. Те няма да бъдат разпръснати по време на излъчването;

4) Такива завеси украсяват кухнята и са крайното докосване в нейния дизайн.

римски щори

Не всичко ли е малко по-горе, за да вземе решение за закупуването на такъв невероятен декор?

Как да закрепим римските завеси в кухнята

Римските завеси са прикрепени към специална корниза, която обикновено се допълва с тях и съответства на размера на завесите. Също така, тя може да бъде закупена отделно, в случай че самите вие ​​зашивате завеси или са изработени по специален дизайн.

Как да поставите римски щори



Аксесоари за римски завеси

1. Корнизма на горните римски завеси
2. Дъното на коридора
3. Конзола от три части за фиксиране на римските завеси
4. Колело
5. Римска котва за контрол на въжените въжета
6. Lewers
7. Пръстен
8. Управление на камбани с римски завеси

Ако отворът на прозореца е идеален, тогава завесата може да бъде фиксирана във вътрешността на прозорците, а външността трябва да бъде допълнена с чисти завеси. Когато отворът на прозореца е далеч от идеалното, завесите са прикрепени отвън.

Корнизи за римски завеси

Не е изненадващо, че за такива уникални завеси са необходими специални завеси. В края на краищата, с тяхна помощ закрепването на завесите е удобно, бързо и лесно. И освен това изглеждат привлекателни. Така че има три вида корнизи за римски завеси:

Как да поставите римски щори

1). Mini. Тя е предназначена за монтаж върху малка рамка за прозорци. Тази корниза е подходяща само за директни римски завеси;

2) Класически. Този механизъм е дълъг 1,8 метра и широк 1,5 метра. Тя се счита за стандартна корниз, която се използва за римски завеси;

3) Skos. Тези корнизи са предназначени за прозорци, които имат неправилна форма или наклонена повърхност.

Как да закрепите римски завеси без перваз

Корниз - това не е единственият начин за закрепване на римските завеси. Тя може да бъде заменена от по-евтини опции. Най-практичното от тях е използването на велкро Velcro. Може да се закупи от магазините за тъкани и аксесоарите за шиене. Нанесете го, както следва: едно парче е прикрепено към всеки завеса или прозоречен профил, а вторият - към завесата. След това те са свързани.

закрепване на римски завеси

Как да поставите римски щори

Също така понякога закрепваме завеси със скоби към корниз, но този метод не е естетичен и изпълнен с последствия - при отстраняването на завесите тъканта може да бъде повредена.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Полезни съвети за избор на завесиПолезни съвети за избор на завеси
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Тайните на избора на завеси за беседка и верандаТайните на избора на завеси за беседка и веранда
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Как да шият завеси в кухнятаКак да шият завеси в кухнята
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
» » Как да закрепим римските завеси в кухнята
© 2021 BggeHat.com