Монтаж на щори на пластмасови прозорци

Много от тези, които започват да инсталират самите щори, дори не подозират каква трудоемка работа са срещнали. Монтаж на щори на пластмасови прозорциЗавийте скобите и закрепете механизма към тях. Изглежда, че може да е по-лесно? Но всъщност изобщо не е така.
Ламелите се придържат към дръжката, закрепващите елементи започват да се колебаят след седмица, а щорите трудно се отварят. С такива проблеми всеки, който вярва, че монтирането на щори на пластмасови прозорци е незначителна материя и не изисква никакви инструкции. Достатъчно е да отделите само 10-15 минути от времето си, да научите няколко правила и нюанси, а след това можете сами да инсталирате блиндовете без никакви неприятни последствия.

Къде да започнем?

- Необходимо е да се направи първоначалното щори на пластмасови прозорци.
- Не забравяйте да проверите готовия продукт за дефекти. Най-добре е да направите това точно преди инсталирането, за да не губите време.
- Измийте прозореца и внимателно се плъзнете от прах и мръсотия. Те няма да се намесват по никакъв начин в инсталацията, но блиндовете в бъдеще ще се намесват в грижата за прозорците, така че предварително, се притеснявайте за чистотата на профила.

Какво трябва да инсталирам?

- отвертка
- Пробиване (необходимо само ако вертикалните щори са монтирани на стената или тавана)
- Винтове с малка дължина (те трябва да са достатъчно дълги, за да се поберат добре в профила или стената, но в същото време не се налага да се сблъскват)
- Скоби, подходящи за размера (най-често се предлагат с щори и не е необходимо да ги купуват)
- Прост молив

Монтаж на щори на пластмасови прозорци

Първият метод е най-често инсталирани хоризонтални или ролкови изделия, към стената са свързани по-тромави вертикални структури.

Щори са най-често монтирани на профила на прозорец или на стена, т.е. в отвор или върху него.

Монтаж на щори в отвора (към профила)

- Монтирайте скобите на корниз. На една корниз с къса дължина трябва да има поне две скоби, по една на всяка страна. При големи размери конзолата може да се намира в средата.

Подреждане на скрепителни елементи - Корнизът заедно с скобите е прикрепен към прозореца, на мястото, където ще бъде последвано. Моливът маркира точките за закрепване.
- Закрепващите елементи след това се отстраняват от стрехите. Самият механизъм не е необходим на този етап. Тя може да бъде отстранена. Корпусите се монтират към горната част на прозоречното устройство в точката, където са били направени маркировките.



Разположение на скобите


- Корнизът е фиксиран към опорите, които вече са монтирани към прозореца. Ако закрепващите елементи имат специални брави за по-твърдо закрепване, те трябва да бъдат счупени.
- Щори са напълно отворени. На мястото, където е свързана последната ламела (плоча) и прозорецът, е необходимо да се маркира.
- Последното докосване фиксира фиксиращия елемент на долния ръб към профила.

След като монтирането на щорите на пластмасовите прозорци е завършено, не забравяйте да проверите функционирането на всички движещи се елементи. В някои случаи въжето може да не се монтира на щорите. Той е прикрепен към специален жлеб или кука в горния ляв ъгъл на щората.

Монтиране на щори на отвора (до стената)

По принцип скобите не се използват за такава инсталация. В корниза има специални отвори за закрепване.

- Ако дизайнът все още предвижда специални крепежни елементи, обърнете внимание на местоположението на тяхното местоположение и фиксирайте корнизът върху тях по същия начин, както е указано в първата инструкция.

Различни методи за монтиране - За да инсталирате прореза през дупките, той трябва да бъде прикрепен към стената и да забележи мястото на винтовете.
- Ако къщата е направена от твърди материали, като тухли, пробийте дупки вместо марки. Техният диаметър трябва да бъде много по-малък от винта.
- Корнизът се опъва към стената и се закрепва към винтовете. Като правило дупки се правят на всеки 40-50 см и като цяло един продукт ще изисква 3-4 ширпа. На първо място, фиксиращите елементи са монтирани отстрани и са видими по периметъра.
- На ламелата носят специални колела. Някои производители правят това самостоятелно и обслужват напълно завършен продукт.
- Ламелите се вкарват в жлеба отстрани. Проследявайте местоположението им и правилността на инсталацията.

- Отстрани на стрехите са крепежни елементи, за да се уверите, че когато отваряте щорите, не се изплъзвате от перваза.
- Контролното въже се монтира в специална кука или канал в горния ляв ъгъл.
- В ламелата се вмъкват пластмасови тежести. В дупките се вкарва свързваща верига.

Това повдига въпроса как инсталирайте щори на пластмасови прозорци изтощена. Използвайки тази проста инструкция, можете да направите цялата работа за 15-20 минути.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени щори като интериор към пластмасови прозорциДървени щори като интериор към пластмасови прозорци
Монтаж на щори на прозорциМонтаж на щори на прозорци
Хоризонтални касетни щориХоризонтални касетни щори
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Щори са добър помощник за външни прозорциЩори са добър помощник за външни прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
» » Монтаж на щори на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com