Слепота на избор

Според историята щорите са били родени в древни времена на Изток. Те бяха изобретени от ревниви мъже, които с помощта на това устройство защитиха жените си от външни възгледи. Малко по-късно жителите на Франция дадоха това изобретение с настоящото име.

Днес популярността на блиндовете е също толкова висока. Модерните хора активно ги използват, защото могат да предпазят къщата от външен шум, ярка слънчева светлина и нежелани погледи.

Преди да купите щори тук https://proem.in.ua/zhalyuzi-kiev е необходимо да определите техния тип, тъй като съвременният пазар ни предлага хоризонтални и вертикални модели. Мисля, че е ясно, че името им се дължи на позицията на лентите. Цената на хоризонталните щори е по-приятна. В същото време вертикалните щори имат специален дизайн, не се деформират под въздействието на вятъра и са лесни за управление.

При избора на щори е необходимо да се вземе предвид дизайна на прозореца. Факт е, че това защитно устройство може да се монтира на тавана, над прозореца или върху рамката на прозоречната система. Каква опция да дадете предпочитание, зависи от вас.

Ако решите да изберете вертикален модел, не забравяйте да определите механизма за отваряне. В момента производителите доставят щори на пазара, които могат да бъдат отворени в различни посоки или и двете едновременно.



Също така трябва да изберете материала. Съвременният пазар може да Ви предложи щори, оборудвани с пластмасови, алуминиеви, дървени или платнени ленти. Най-евтините и най-често срещаните са алуминиевите и пластмасови щори.

Несъмнено пластмасов продукт не може да се сравни с аналогов алуминий, който е малко по-скъп, но по-надежден. На свой ред, пластичният модел може да се деформира под въздействието на слънцето, което ще окаже лошо влияние върху неговата геометрия и външен вид.

Алуминиевите щори могат да предложат широк спектър от нюанси. Между другото, по време на избора на продукт от този материал, трябва да обърнете внимание на дебелината на лентите. Колкото е по-висок този индекс, толкова по-дълго ще продължи.

Фабричните щори могат да бъдат вертикални. По тяхната надеждност те надхвърлят двете предишни версии, което води до по-високи разходи. В същото време тъканите модели могат да харесат неограничен брой текстури и нюанси.

Дървените модели са най-скъпото удоволствие. Продуктите от този материал обаче винаги са били престижни и красиви. Тази опция е идеална за хора, които харесват естествената изолация и екологията у дома.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме метални щори за лятна резиденция и кухня градинаИзбираме метални щори за лятна резиденция и кухня градина
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Хоризонтални касетни щориХоризонтални касетни щори
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Монтиране на щори към тавана инсталация без специалистМонтиране на щори към тавана инсталация без специалист
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
» » Слепота на избор
© 2021 BggeHat.com