Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца

Директната слънчева светлина може да доведе до прегряване на стаята, както и да повлияе на яркостта на цвета на интериорните елементи. За да защитите дома или офиса от ултравиолетовите лъчи, можете да си купите качествени завеси.

Въпреки това, за жилищни помещения, собствениците все повече използват щори от тъканта върху прозорците, които допълват всеки интериор. Те са полезни не само за засенчване на стаята, но и за създаване на отличен дизайн. Щори от плат са класически и модерни. Докато обичайните завеси решават интериорната задача. В този случай, те са по-приятни за наблюдение в къщата, за разлика от пластмасови аналози.

Предимства и недостатъци на тъканите щори

Изборът на тъкани щори трябва да вземе предвид техните плюсове и минуси. Предимството на вертикалните, хоризонтални или ролкови устройства за защита от светлина е, както следва:

  • Достъпна цена на продуктите;
  • Лесно почистване и хигиеничност;
  • Не избледнявайте на слънце;
  • Те имат естетически вид.

Недостатъците могат да се отдадат само на факта, че те са по-трайни от алуминия или дървесните продукти.

Какви са щорите от плат

Изборът на тъкани щори трябва да се вземе на сериозно. Купувачът трябва да обърне внимание на състава на тъканта, ширината на ламелите или ролката. В същото време е необходимо да решите в коя стая да се купят блиндовете: офис, апартамент или къща. Когато използвате щори вкъщи, трябва да обърнете внимание на свойствата на тъканта. Например, за кухнята в апартамента подходящи влагоустойчиви материали.

В този случай, не забравяйте, че щорите от тъканта на прозорците са:

  • вертикален и хоризонтално;
  • Ролетни щори.

Те се различават един от друг по отношение на дизайна, качеството на засенчването и външния дизайн.

Вертикални и хоризонтални щори от плат

Щори от тъкан са корниз с вертикални или хоризонтални ивици. Лентите се наричат ​​ламели. Частите на платното могат да се движат в различни посоки и да се завъртат. Завъртащи се около оста си, те ви позволяват да регулирате количеството светлина в стаята. Ширината на лентите може да бъде 63, 89 или 127 mm. Широки ламели подходящи за частни домове и тесни за нежилищни помещения. Например, за отвори на прозорци, широки повече от два метра.

С помощта на специални скоби вертикалните щори, изработени от плат, могат да се монтират не само на стената или под тавана, но и в отвора на прозореца. Освен това, по индивидуална поръчка е възможно да се създаде корниз с необходимата форма за нестандартни прозорци: триъгълна, кръгла, извита. Вертикални и хоризонтални тъкани щори се използват във всички помещения. Те не осигуряват пълна тъмнина, но значително ограничават пропускането на светлината.

Благодарение на това в къщата или апартамента се създава приятно и меко осветление.



За да създадете пълна тъмнина в слънчев ден, най-добре е да използвате конвенционални завеси или тъкани ролетни щори.

Ламелите се регулират посредством верижен механизъм и контролен кабел. Те могат да се въртят на 180 градуса и да се движат странично паралелно на прозореца.

Предимства на вертикални и хоризонтални завеси от плат

Фабричните щори имат следните предимства:

  • Перфектно предпазване от слънчева светлина;
  • Лесен за употреба;
  • Дайте огромен потенциал за създаване на уникален дизайн;
  • Позволява да изберете подходящия цвят (оттенък);
  • Подходящ е за прозорци от всякакъв мащаб.

Ролетни щори

Тези щори са изработени от една непрекъсната кърпа. Те се спускат отгоре надолу и са в състояние да създадат пълна тъмнина в стаята.

Те са разположени съвсем просто: щорите са закрепени на тръба с малък диаметър с помощта на лепило. Тръбата се върти благодарение на специален механизъм, който човек контролира. Механизмите на тази конструкция са разделени на три типа:

  • пружина;
  • Местоположение на тази страница;
  • Автоматично.

Монтирайте ролетни щори от тъканта в отвора на прозореца, както и на стената или под тавана. Ако къщата или офисът има много прозорци, можете да инсталирате автоматична система за управление. Щори на всички прозорци могат да бъдат контролирани не само синхронно, но отделно. Ролетните щори са:

  • Отворен и затворен тип - продуктът се отличава само от наличието на кутия, която е фиксирана в горната част на прозореца. Пропускателната способност на светлината зависи от дебелината на лентата. По-тънкият материал ще премине през лъчите на слънцето. Завесата се регулира със специален механизъм, който снижава и повдига ножа;
  • Завеси "ден-нощ" - този тип щори се състои от двойно платно. Лентите се преместват в зависимост от необходимостта от проникване на светлина. Така през деня те могат да преминат светлина, а през нощта ще осигурят пълна тъмнина;
  • Roman - този тип щори служи като отличен интериор за жилищни помещения. Вътре в материала се зашиват твърди пръчки, които са разположени хоризонтално. При повдигане на завесите се образуват красиви гънки.

Предимства на ролетни щори от текстил върху прозорци итеса включени в следното:

  • Не пропускайте UV лъчите;
  • Те ни спасяват от топлината;
  • Лесна за управление;
  • Не изгаряйте от излагане на слънце;
  • Имате богат избор от цветове.

Материал за щори

Платът за завеси трябва да е плътен и висококачествен. Днес за производството на ламели или тъкани ролки използвайте:

  • Плат със специална импрегнация - благодарение на водоустойчивия полимер, щорите не събират прах. Такива завеси са достатъчно издръжливи и лесни за грижи;
  • Нетъкани материали с импрегниране - те не събират прах и не абсорбират вода. Продуктите не са толкова дълготрайни, колкото тъканите или жакардските щори, но много по-евтини;
  • Нетъкани материали без импрегниране - те са с кратък живот и не са подходящи за силно замърсени помещения;
  • Жакардовата тъкан - този материал се счита за най-практичен и качествен. Състои се от специален полиестер с текстуриран модел. Продуктите, изработени от тази тъкан не се страхуват от влага, мръсотия и прах. Материалът е лесен за почистване и ще продължи много години.

Повече от 600 цвята и много интересни текстури ще задоволят и най-взискателния клиент. В допълнение, тъканта може да бъде отпечатана и да създадете свой собствен дизайн.

Щори от тъкан съчетават естетика и функционалност. Те не само предпазват надеждно помещението от слънчевите лъчи и минувачите, но и украсяват интериора. С тяхна помощ можете да украсите прозорците във вашия любим апартамент, къща или в къща, в офиса или магазина. Разнообразието от цветове и текстури на материалите ще създаде индивидуален и уникален стил!

Как да инсталирате правилно вертикални и ролкови челюсти в подробности, описани в статията "Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци"Също така има и видеоклип, който ще ви помогне при инсталирането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
» » Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
© 2021 BggeHat.com