Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци

За да направите прозорците в къщата не само красиви, но и надеждно защитени от изгарящи слънчеви лъчи, най-добрият избор са вертикалните пластмасови щори за пластмасови прозорци. Какви са техните предимства и какви са те?

Вертикални щори

Вертикалните щори на прозорците приличат на обикновени завеси, ако изберете правилния дизайн според стила на интериора и основната цветова схема.

Техните стандартни устройства включват:

  • профил отгоре, върху който е фиксирана цялата конструкция;
  • Декоративни ламели, висящи в изправено положение и създаващи завеси;
  • които държат ламелите на корниз и осигуряват свободното им движение по профилната линия;
  • с помощта на които всички декоративни ленти са фиксирани в един лист или тежести за претегляне -
  • механизъм за управление - може да бъде въже, пластмаса или вградено автоматично устройство.

Проектиране и приложение

Вертикалните пластмасови щори могат да се монтират на прозорци във всякакви помещения - в хола на един апартамент или частна къща, в офиси, в обществени сгради. При избора на проекти за къщата няма никакви ограничения по отношение на назначаването на помещенията - изпълнението на пластмасата ги прави подходящи дори за банята или кухнята, тоест, тези помещения, където има постоянна неблагоприятно натоварване под формата на влага, мазнини, намаляване на температурата.

Вертикалните пластмасови щори се предлагат от най-широката гама модели.

Тя може да бъде матирана или гланцирана платно, монохромна, многоцветна, многофункционална от няколко слоя, дори под формата на картини или пана. Те могат да се използват като единствен компонент на декорацията на прозореца, и това е възможно да се създаде многопластови луксозни материи в комбинация с завеси, ламбрекени и завеси от органза, кадифе и гоблен. Във всеки случай, без значение кой вариант на дизайна предпочитате, те ще изглеждат луксозно.

Изберете правилния продукт е на прозорците си, от една страна, не е трудно, защото въображението на дизайнерите от различни производители е безгранична, и по-специално, можете да поръчате персонализиран дизайн на завеси. От друга страна, е необходимо да се обмисли голям брой модели, преди да се вземе окончателно решение.

Предимства на вертикалните пластмасови щори



Вертикалните щори на пластмасови прозорци имат огромен брой предимства, които се осигуряват както от устройството на системата, така и от характеристиките на материала.

Професионалистите на вертикалните щори

Самият дизайн на такива завеси ги прави полезни при прилагане по отношение на практичност. Тези заслуги са, както следва:

  1. Способността за бързо и лесно управление - ако е необходимо, всички ламели могат да се преместят в едната страна на прозореца или да се отворят като завеса от двете страни.
  2. Вертикалните щори осигуряват добро предаване на светлина, като в същото време ефективно премахват ярката слънчева светлина. Ротацията на ламелите около оста им може да се извърши на 180 градуса. Ако е необходимо, завесите могат да бъдат оставени на прозореца, но ламелите са поставени перпендикулярно.
  3. Контролният механизъм на вертикалните системи е по-надежден, което означава, че вертикалните щори на всеки прозорец ще продължат по-дълго от хоризонталните.
  4. Неспазване на заразяването. Поради вертикалното разположение на ламелите, върху тях не се натрупват слоеве прах и мръсотия.

Грижите за тях ще бъдат много по-лесни, по-лесни и за цялостно измиване цялата система от щори може да бъде значително по-малко.

Предимствата на пластмасата

Пластмасата е най-модерният материал за производство на различни интериорни декорации, мебели, облицовки, ястия и др.

Универсалността на приложението му се дължи на специфични свойства, които също са много полезни при производството на вертикални щори на прозорци.

Предимствата на пластмасовите продукти са, както следва:

  1. Висока якост, която прави щорите дълготрайни.
  2. Устойчивост на химически атаки - тези щори не само не се разпадат, когато достигнат до тях дори агресивни химикали, но можете безопасно да използвате всякакви битови химикали, за да се грижите за ламелите.
  3. Дългосрочно запазване на цвета - дори при постоянно излагане на слънчева светлина върху продукта, ламелите не изгарят и запазват оригиналния си нюанс.
  4. Устойчивост на влага - вертикалните пластмасови щори могат да се използват дори и в помещения с постоянно високо ниво на влажност, които могат дори да бъдат измити по време на процеса на почистване на пролетта. От това те не се деформират и техните първоначални свойства не намаляват.
  5. Хигиенната чистота - пластмасата е синтетичен материал, но въпреки това не е вредна и нейните показатели за екологична чистота отговарят на най-високите стойности според сертификатите.
  6. Ница текстура - всеки модел пластмасови щори е приятен на допир и не предизвиква дискомфорт при докосване.

Сега знаете всичко за вертикалните пластмасови щори и вероятно вече сте започнали да търсите през каталози с различни модели. Остава само да изберете продукта, който ще подчертае красотата на интериора на вашата стая и да инсталира правилно системата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем щори за пластмасови прозорци?Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
» » Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com