Как да изберем щори за пластмасови прозорци?

Щори са завеси или капаци, съставени от няколко вертикални или хоризонтални пластини. Основната им задача е да предпазват помещенията от слънчева светлина и зрението на външни лица, но в допълнение те често играят важна роля в дизайна на стаята.

В нашето ежедневие те навлязоха наскоро, така че въпросът как да изберете щори за пластмасови прозорци все още не е открит.

Сега ще се опитаме да разберем тази тема, но първо трябва да проучим какви видове щори има от кои материали са съставени и от какви части се състоят.

Кои щори трябва да избера?

хоризонтални щори Видът на щорите зависи от местоположението и материала на ламелите.

Ламелите са капаци, които изпълняват основните функции на цялото свиване. В зависимост от посоката на летвите, щорите могат да бъдат вертикални и хоризонтални. Освен това има ролетни щори, където ролята на ламелите се изпълнява от едно платно.

Хоризонтални щори

стандарт хоризонтални щори имат дебелина на плочата 16 или 25 мм. Този тип щори се счита за класически, защото първите продукти са само този тип.

Хоризонталните капаци плътно покриват прозореца, осветяват слънчевата светлина и се управляват много лесно.

Една от особеностите на този тип е, че те могат да бъдат инсталирани отделно на всеки прозорец или дори в двойно стъкло.

Вертикални щори

Вертикални щори подобно на конвенционалните завеси. Те са по-малко предпазващи от стаята от слънчевата светлина, но имат и много други характеристики.

На първо място, тези щори могат да бъдат инсталирани на прозорци с всякаква форма, и второ, те са визуално увеличаване на стаята и разширяване на таваните, и трето, те имат няколко различни начина за отваряне, така че можете да вземете удобно за вас време: от механизма за отваряне на механизма за отваряне, от центъра до центъра.

Ролетни щори

ролетни щори

Те представляват твърда кърпа, която се навива на хоризонтална вала под формата на малка ролка. Отличителна черта на тези щори е, че те са толкова плътно прилепнала към прозореца, като по този начин напълно се защити помещението от слънчева светлина, но, за съжаление, те не разполагат с режим "priotkryvaniya".

За разнообразието от ролетни щори е възможно да се включат защитни конструкции (щори, ролетни щори) или по друг начин "защитни щори", Които са монтирани от външната страна на прозорците Тяхната основна функция -... ли е защитата на врати и прозорци от несанкциониран достъп Те са изработени от метал, покрит с допълнителни капаци защита може да бъде отлична алтернатива на традиционните мрежи - те са много prochnyei в същото време, в отворено положение не пречат на проникването на слънчева светлина и не променят външния вид на къщата.

Както можете да видите, основната разлика между щорите (освен външния вид) е степента на предаване на светлината. Ето защо, преди да изберете правилния прозорец, трябва да изчислите колко слънчева светлина прониква в стаята и колко трябва да проникне.

За жилищни помещения, като дневна или спалня, е много важно да се контролира количеството на дневната светлина. Затова хоризонталните или вертикалните щори са идеални тук. Ако искате да инсталирате ролкова конструкция в тези стаи, ще трябва да я комбинирате с конвенционални завеси или тюл.

В стаите, където е много важно в точното време да се запълни максимално помещението, най-добре е да инсталирате руло или хоризонтални щори.

Кой материал да избера?

Основната трудност при избора на щори за пластмасови прозорци е да вземете материала. Тя може да бъде пластмаса, дърво, плат или метал, както и варианти на комбинирани или, както се наричат ​​многофункционални щори, които съчетават предимствата на няколко материала.

Пластмасови щори

пластмасови щориПластмасата е непретенциозна в грижите, не се раздробява и се поддържа добре. Особено често се използва при производството на щори на нестандартни форми (за повече подробности вижте статията "Видове и предимства на пластмасови щори").

Ако "завесите" са изработени от некачествена пластмаса, те могат да предизвикат неприятна химическа миризма и да станат жълти на слънце.

Пластмасовите щори могат да бъдат предадени от всякакъв нюанс и текстура, както и рисунка върху тях.

Дървени щори

Щори от дърво са най-скъпите от всички налични, това се дължи на факта, че те са най-екологично чисти и практични. Дървото не става жълто на слънце, добре е да се запази формата от няколко десетилетия. Дървени щори изработени от светло и силно дърво (корк, липа), по-рядко използван бамбук. Преди да влезете в експлоатация, дървесината е напълно изсушена, обработена със защитни съединения и лакирана.

Платнени щори

Тук полиестерът се използва като материал, той е достатъчно плътен, не се смалява и не изгаря на слънце. Такива щори могат да бъдат направени абсолютно всеки цвят, в допълнение към тях можете да поставите снимка.



Тъй като тъканта - достатъчно мека материализира хоризонтални щори от този вид е доста трудно, а за производството на вертикални или ролетни щори от плата използват плочи за тегло.

Полиестерът абсорбира миризми, така че не е подходящ за кухнята (за повече подробности относно видовете тъкани щори, техните заслуги и недостатъци вижте статията "Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца").

Метални щори

тъкани щори За метални щори използвайте алуминий или неговата сплав с магнезий. Такива продукти са особено силни, те не оцветяват жълто, поддържат форма и не абсорбират миризми. Недостатъците на такива "завеси" включват тяхната тежест (което ги прави много по-трудни за отваряне и затваряне) и нестабилност на корозията.

Други метални щори са един от начините за защита на прозорците на сградите на 1 етаж, така че те често се наричат ​​"защитни щори".

Как да избера блиндовете?

Сега, когато знаете какъв тип блиндове съществуват от какви материали могат да направят, можете безопасно да започнете да търсите най-подходящите за вас.

Продажба на щори за щори се занимават с изграждане на магазини или фирми производители на прозорци. Разликата е, че производителите на прозорци включват в своите услуги и инсталацията и монтажа, строителните магазини могат да ви предложат само продукта.

Щори могат да бъдат направени за поръчка, за да не се притеснявате, че те не отговарят на вашия интериор или размери на прозореца, но тази услуга е много по-скъпа от това да ги изберете сами.

Ако решите сами да изберете щори и вече сте решили какъв вид и материал сте най-добре, следващото нещо, което трябва да направите, е да изберете дължината и широчината на щорите. Всички видове ламели са няколко стандартни размери дължина 60- 90- 120- 135- 150 и 180 cm (в случая на вертикалната "завеса") и ширина на 60- 90- 100- 120. 135- 150 и 180 cm (хоризонтално) ,

Те също така имат различни ширини ламели (жалузи): за хоризонтални щори 25 или 16 мм, за вертикални щори - 89 мм.

Хоризонталните и ролетни щори трябва да бъдат избрани стриктно в зависимост от размера на прозореца, вертикалните са най-добре направени до пода.

Как да изберем механизма на щорите?

слепи бегачиСлед като сме разбрали размера и формата на ламелите, ще започнем да избираме важни детайли като корниз, пътеки, свързващи вериги, тежести, верижен контрол и управление на въжетата.

Корниз - това е основната част, към която са прикрепени ламелите. По принцип, стрехите са изработени от алуминий, но има по-евтини варианти, изработени от пластмаса. За да се купи такава корниз не се препоръчва, тя бързо се огъва под тежестта на плочи, губи своята форма и се превръща в жълто.

Срокът на експлоатация на стрехите зависи от:

- качеството на монтажа, всички части трябва да се движат без усилия, лесно и плавно

- силата на елементите, всички детайли трябва да имат дебелина най-малко 2-3 мм, в противен случай дори металната рамка бързо ще стане неизползваема

- ширината на стрехи, за леки ламели от пластмаса или кърпа се използва издатина ширина 10-20 см дълъг отвор прозорец, да се прилагат тежки хоризонтални пръти структури ширина, равна на ширината на отвора или на самия прозорец.

Runners - закрепване на вертикални ламели към корнизното пространство, което осигурява гладкото функциониране на целия механизъм. Всички компании правят пластмасови пътеки, така че техният живот зависи от този материал.

Когато се опитвате да деформирате пластмасовия плъзгач не трябва да се огъва, но внимателно извива.

свързваща верига за щори Намотката е хоризонтална шахта, към която са прикрепени ролетни щори.

Свързващата верига съчетава вертикални ламели отдолу или хоризонтално - покрай резервоарите. Изработвайте го от силно въже или линия с помощта на малки пластмасови вложки овални или кръгли. Линията е много по-силна, най-често се използва за правене на хоризонтални щори.

Gruziki - устройството, което държи ламелите в изправено положение. Такова устройство е необходимо за вертикални и ролетни щори. Теглата са малки пластмасови плочи, прикрепени към долния ръб на ламелата.

Контролната верига е устройство за управление на щори, което е прикрепено към страната на конструкцията и служи за отваряне на вертикални или хоризонтални летви. Тъй като тази верига няма специален товар - нейната сила и материал нямат голямо значение.

Контролното въже е близо до веригата и служи за пълно отваряне на щорите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Слепота на изборСлепота на избор
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
» » Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com