Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците

Щори са в момента надеждни устройства за защита от светлина, които се състоят от ламели, т.е. хоризонтални или вертикални пластини. За първи път тези инженерни структури се появяват във Филаделфия през XVIII век, но едва през 1841 г. те са патентовани и започват да се издават официално. Повечето от днешните продукти са изработени от алуминий, така че е необходимо да се разбере това, което прави щорите на прозореца хоризонтално alyuminievyetakimi популярен в очите на potrebitelya.Ved statistikealyuminy е лидер в производството на прозоречни системи на защита от слънцето.

Предимства на алуминиевите щори

Днес много често потребителите поръчват хоризонтални алуминиеви щори. Те се различават от дървените или тъканите продукти с по-дълъг експлоатационен период. Предимства на алуминиевите конструкции:

  • Леко тегло;
  • Липса на корозия;
  • Отлични естетически характеристики;
  • Липса на гниене;
  • Не абсорбира допълнителни миризми;
  • Екологично чист материал;
  • Оптимална защита на стаята от негативните ефекти на ултравиолетовото лъчение.

Алуминиевите щори не водят до обезлесяване и не предполагат използването на токсичен полимерен материал. Алуминият не представлява заплаха за околната среда и човешкия живот. Ако говорим за минусите на продукта, има само два от тях:

  • Висока цена на структурите;
  • Неприятен метален шум, който се получава по време на вентилацията на прозорците.

Въпреки това, предвид техническите и естетическите характеристики на такива системи, идентифицираните недостатъци се компенсират доста бързо.

Качествените алуминиеви щори не са в състояние да привличат прах, така че да могат да се инсталират дори в помещението, където живее астматичният човек.

Класификация на алуминиевите системи

Днес производителите предлагат хоризонтални и вертикални структури. Ако желаете, можете да си купите специални щори за плъзгащи се прозорци. За да регулирате интензивността на слънчевата светлина, която влиза в стаята, трябва да завъртите ламелите. Когато щорите се завъртат около оста, се оформя определен ъгъл на наклона на конструкцията и се появяват празнини. През тези пропуски в стаята идва слънцето.

Равномерно отпускане на ламелите се постига чрез закрепване на дъното с метална допълнителна верига. Вертикалните алуминиеви конструкции са монтирани на прозорци със значителни размери, разположени на височина. Монтажът се извършва в отвора на прозореца или директно над отвора. С помощта на вертикални структури в стаята можете да създадете уют, комфорт. Тези системи са идеални за монтаж в помещения с повишен риск от пожар. Производителите предлагат разнообразие от цветни решения.

Като декоративен елемент можете да поръчате фотопечат, декорация за естествено дърво.

Разликата между хоризонтални и вертикални системи



Характеристиките на хоризонталните и вертикалните щори включват:

  • Местоположение на ламелите;
  • Сила и надеждност на свързването;
  • Широчина на ламелите. Вертикалните продукти имат ширина 8-9 см, а хоризонталните щори могат да бъдат закупени с ламели само 1,5-2 см.

Системи от алуминиеви капаци

Има следните видове алуминиеви системи:

  • Стандартно - конструкцията включва корниз, ламели, контролен механизъм. Единственият недостатък е лекото изкривяване на щорите, когато прозорецът е в режим на вентилация;
  • Системи за касети (isolight) - този дизайн има вертикален водач (въдица), който преминава през дупките в ламелите. Монтирането им се извършва върху перлите на прозоречните стъкла, като фиксирането на водачите се извършва до долната част на крилото. Монтирането на системата върху крилото гарантира удобството при използване на перваза. Такива системи могат да бъдат инсталирани в помещения с висока влажност: бани, в кухнята;
  • Щори със снимка - можете да използвате щори с картина във всяка стая, изборът на стая зависи само от темата на снимката.

Декоративните хоризонтални щори с шаблон придават на помещението особен чар и се превръщат в основен акцент в интериора.

Характеристики на хоризонтални алуминиеви системи

Характеристиките на алуминиевите щори включват:

  • Устойчивост на внезапни промени в температурата, промени в влажността на въздуха;
  • Сила, лекота, устойчивост на отклонения;
  • сигурност;
  • Не абсорбирайте мазнините;
  • Лекота на грижите;
  • Запазване на първоначалните външни характеристики през целия период на експлоатация;
  • Простота и лекота на инсталиране;
  • Минимално зает пространство.

Подобни проекти са подходящи за тераси и балкони с изглед към слънчевата страна.

Грижи за алуминиевите системи за защита от слънцето

За да се поддържат блиндовете в добро състояние, трябва да се спазват следните препоръки:

  • Грижата за ламелите може да се извърши без да се изважда конструкцията от прозореца. С такава грижа, щорите на прозорците на хоризонталния алуминий се почистват с мокри кърпички;
  • Щори от всякакъв комплект с малко количество прах, измити с топла вода. Ламелите са разположени така, че да образуват единична непрекъсната лента;
  • Ако има значителни примеси върху структурата, тя трябва да се накисва в разтвор на детергент за 2-3 часа. След това всяка ламела се избърсва с гъба и структурата се изплаква с течаща вода.

заключение

Алуминиевите (метални) слънцезащитни системи подчертават бизнес стил на офиса, апартамента. Ако изберете класически завеси от алуминиеви системи, това ще направи стаята по-комфортна. Производителите на алуминиеви конструкции предлагат главно ламели, в които ширината е 25 мм. Тези хоризонтални алуминиеви щори имат максимална надеждност и трайност, което ги прави потребни при организиране на кафенета, компютърни салони или жилищни помещения.

Освен това препоръчваме да прочетете статията "Алуминиеви щори на пластмасови прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем щори за пластмасови прозорци?Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
Защитни щориЗащитни щори
Продуктов каталог за вертикални щориПродуктов каталог за вертикални щори
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Хоризонтални касетни щориХоризонтални касетни щори
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
» » Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
© 2021 BggeHat.com