Видове и предимства на пластмасови щори за прозорци

Въпреки факта, че настоящият пазар предлага широка гама от материали за интериорен дизайн, включително прозорци и врати, повечето потребители избират пластмасови щори за пластмасови прозорци.

Това придобиване гарантира известно ниво на комфорт, практичност и лекота на грижа за прозореца. Какви са PVC щорите и какви са техните предимства?

Устройство от PVC щори

Закрепването към прозорците и използването на пластмасови щори не е трудно, но за по-лесна употреба е по-добре да разберете от какво се състои и как функционират.

Стандартно оборудване на всеки защитна конструкция на прозореца Той включва:

  1. Монтажен профил или корниз - монтиран е на избраното място, а самите щори са закрепени към него.
  2. Ламелите са ламели с подходяща ширина, дължина, които са разположени един след друг един по един, образувайки цяла кърпа.
  3. Свързващата лента / верига - може да бъде не само в едно количество, особено ако жалузите са хоризонтални или много широки.
  4. Грузики - осигурете желаната форма на всички структури, което го прави по-тежък от дъното.
  5. Контролният механизъм може да бъде въже, под формата на верига или пръчка. Използва се за управление на системата - разпространява, премества, завърта ламелите.

Предимства на пластмасовите щори

Продуктите от PVC имат широка гама от важни технически и естетически предимства. Ако се сравнят с други материали, никоя от тях не получава такава комбинация от предимства в практическата липса на недостатъци.

Предимствата на пластмасовите щори са следните:

  1. Ако PVC щорите са монтирани на пластмасови прозорци, те се вписват перфектно във всяко отношение и изглеждат много органични.
  2. Лекота на грижите - защитните завеси върху пластмасовите прозорци не могат да се почистват само по сух начин, но също така да се измиват и с всички средства за домакински химикали.
  3. Устойчивост - с подходяща грижа пластмаса до 50 години запазва първоначалните си спецификации и външен вид.
  4. Пожароустойчив, устойчив на влага. Продуктите от пластмаса не подлежат на унищожаване под влияние на неблагоприятни фактори. Вода, огън, химически агресивни вещества, температурни разлики не предизвикват деформация или промяна в сянката на материала, не намаляват неговата якост.
  5. Устойчивост на ултравиолетови лъчи. За разлика от платове и други материали пластмасата, дори и при постоянно излагане на слънчева светлина, не избледнява и не се срутва.
  6. Леко тегло. Малкото строителство ви позволява да монтирате пластмасови щори на всеки прозорец, независимо от товароподемността на стената.
  7. Многостранно приложение. Тъй като не негативни фактори не могат да променят свойствата на пластмасови щори, те могат безопасно да бъдат инсталирани на прозореца в кухнята, в банята, а дори и на производствените области, включително в области с високи изисквания в санитарно чиста.
  8. Безопасност и екологична чистота. Въпреки че PVC е материал от синтетичен произход, той няма вредно въздействие върху човешкото тяло. Такива продукти могат да се използват в спалнята, в детската стая или в болничната стая.
  9. Единственото минус от пластмасови изделия е шумът, който се създава по време на употреба (при отваряне и затваряне на завесите), но това незначително минус се компенсира от огромен брой предимства.

Скорост на инсталиране. Закрепването на сглобените готови конструкции отнема не повече от 10 минути. Тази работа може да се извърши независимо, дори при липса на специални професионални умения.

Видове пластмасови щори

Досега производителите произвеждат невероятно широка гама от пластмасови щори за прозорци. За удобство на избора трябва да се разбере класификацията на видовете и отличителните черти.



Основните характеристики на разликата са:

  • посоката на ламелите;
  • място на привързване;
  • текстура;
  • степен на предаване на светлината.

Хоризонтални и вертикални щори

Хоризонталните и вертикалните щори имат името си на принципа на местоположението на ламелите. За да разберете какво е по-изгодно да инсталирате в стаята си, помислете за следните свойства от всеки тип:

  1. Хоризонтална. Имате широка функционалност - способността да регулирате дължината на завесите, степента на осветеност. За производството могат да се използват ламели с различни конструкции и ширини. За да почистите такива блайндове, ще трябва да половите усилия и да отделите време.
  2. Вертикална. По-прости в грижите и осигуряват възможност за максимално увеличаване на точната степен на осветеност на стаята. Но тяхната дължина не може да бъде регулирана и често заемат / скриват полезната площ на перваза на прозореца.

Пропускливостта на щорите

Според степента на предаване на светлината има 3 основни вида PVC щори:

  • прозрачна;
  • непрозрачен;
  • прозрачна.

Непрозрачните са обикновено хоризонтални продукти. Изборът на устройството съгласно този критерий трябва да се извършва стриктно и
Индивидуално - някой достатъчно, че лицето не се бие от изгарящи слънчеви лъчи, а други като абсолютна тъмнина през нощта и сутринта.

Структурата и дизайна на щорите

Дизайнът на всички елементи, изработени от пластмаса осигурява достатъчно възможности при избора на материи и цветове. Щори не са isklyucheniem.Vy могат да избират всеки нюанс на продукта, който е в цвят ще бъде в хармония с другите елементи на декора в стаята или, напротив, да се вземат ярък пример за контраст - само изборът е ваш.

Структурата може да бъде различна - гладка, релефна, гофрирана.

Метод на инсталиране

Ако решите да се предпазите от прекомерната слънчева светлина с пластмасови щори, не е нужно да се ограничавате в избора на декор за цялата стая или самата прозоречна конструкция.

Закрепването на завеси от PVC може да бъде изпълнено по какъвто и да е начин:

  • на стената;
  • върху профила на прозореца;
  • до тавана.

Но трябва да разберем, че методът на инсталиране е по-добре да мислите предварително - това ще зависи от размерите на параметрите на завесите, които поръчвате. За да фиксирате сами пластмасовите щори, ще трябва да направите следното:

  1. Начертайте маркировките на прозореца или на стената, където възнамерявате да фиксирате PVC завесите.
  2. Маркирайте молива вместо завинтване на крепежни елементи - препоръчително е да направите това на същото разстояние.
  3. Завийте профилния корнер с винтове, така че закрепването да е надеждно и равномерно.
  4. Прикрепете завесите.
  5. Ако механизмът за управление е стик или автоматичен, инсталирайте го отделно и проверете функционирането на завесите.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем щори за пластмасови прозорци?Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
» » Видове и предимства на пластмасови щори за прозорци
© 2021 BggeHat.com