Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?

Буквално преди 10 години пазарът на пластмасови прозорци и аксесоари за тях нямаше специален избор. Трябваше да бъда доволен от това, което имам. Но днес производителите могат да се похвалят с няколко устройства, които могат да улеснят живота ви. Например, най-наскоро в продажбата са блиндовете, които са с порядък по-висок от обичайните хоризонтални структури

. Така нареченият продукт ISOLITE се нарича. Днес ще ви разкажем как да избирате и инсталирате Isolite (ISOLITE) щори на пластмасови прозорци.

Какво е ISOLITE щори?

Как да изберем и инсталираме изолит (ISOLITE) щори на пластмасови прозорци?Изолатът е надеждно и модерно решение за защита на помещенията от ярка слънчева светлина.
Такива щори имат редица предимства пред конвенционалните продукти:
- Те се закрепват директно към отвора за светлина, като напълно се припокриват светлоустойчивата част на прозореца.

- Всички принадлежности и приспособлението са скрити под декоративното покритие. Благодарение на това щорите и пластмасовите профили изглеждат като неделима структура.
- Изолирането не пречи на отварянето на крилото. Прозоречният перваз остава напълно свободен.
- Когато щорите са напълно затворени, ламелите се скриват под горната перваза и по този начин напълно освобождават пътя до слънчевата светлина, без да се увреди външният вид на прозореца.
- Уникалната технология позволява на такива щори да отразяват още 20 слънчева светлина. Ламелите остават студени дори и в най-горещия летен ден. Особено е удобно, когато се инсталира в детска стая, тъй като обичайните метални щори пара може да се загрее толкова много, че ще бъде невъзможно да се докоснат до тях.
- Средният живот на затвора е Isolight не по-малко от 10 години.
- Такива продукти се произвеждат от чешката фирма Isotra S.R.O, а в Русия и страните от ОНД действат нейните представители. Качеството на всеки продукт е проектирано според европейските GOST и SNIPs.

Как да изберем ISOLITE щори?

Въпросът как да избирате и инсталирате Isolite (ISOLITE) щори на пластмасови прозорци, първо трябва да разчитате на собствените си предпочитания.
Струва си да се отбележи, че Isolight е сляп за определен дизайн и конфигурация. И повечето продукти се различават малко един от друг.

Основният избор е цветът. Това е просто огромно преживяване за фантазия. Различните компании предлагат от десет до стотици нюанси, от бял до ярък оранжев.

Когато избирате, разчитайте не само на комбинацията от щори с декор на стаята. Също така не забравяйте, че всеки сянка по свой начин насърчава отразяването на светлината. По-светлите цветове не преминават най-ефективно лъчите на слънцето, по-тъмните се загряват по-бързо.

Как да инсталираме ISOLITE щори?

размери

Театърът започва със закачалка и всяка инсталация с лентова мярка. Цветът на щорите вече е избран, остава да се определи техният размер. Тук си струва да помним, че този дизайн има свои собствени ограничения за размера:
• Ширина на продукта от 25 cm до 160 cm
• Максималната височина е 220 см
• Максималната площ е 2,5 кв.м.
Действителен размер Изолирайте щорите на пластмасови прозорци - това е видимата част на прозореца с двоен стъклопакет и това е, което трябва да се измери. След това добавете на дължина от 2-3 см. Отделно, трябва да измерите ширината на остъклените перли.

Подготовка и монтаж на стрехи

Друго предимство на изолитните щори е, че те се доставят на купувача, който вече е сглобен. Не е нужно да губите време за сглобяване на корниз и други части.
Внимателно отворете кутията. Препоръчително е да не използвате остри предмети, в противен случай може да повредите структурата. От стрехите се отстраняват декоративни капачки и защитно фолио.
Прикрепете механизма към прозореца, така че да не докосва стъклото.



Молив в монтажните отвори. Отстранете корнизът и внимателно пробийте профила в местата, където са направени маркировките. Трябва да използвате бормашина с малък диаметър.

Закрепете отново корнизът към профила и го прикрепете към рамката, като използвате предвидените винтове.

Инсталиране на допълнителни части

По време на транспортирането всички ламели са сгънати в акордеон и са фиксирани към риболовна линия. Трябва да отворите платното от ламелите. В долната част на профила маркирайте кръстопътя на стъклото и линията. Уверете се, че всички щори на щорите са равни.
Пробийте отвора за фиксиране на линията. Изолирайте щоритеС помощта на малка бормашина направете дупка в шпатката на определеното място.
Прекарайте въдицата в ключалката. Поставете ръба на линията в отвора. Закрепете ключалката. Имайте предвид, че линията трябва да е стегната.

Фиксиране на свързващата линия в долната част на профила

Поставете защитните тампони върху профила.

Монтиране на защитната облицовка Изолационни щори

На страничния щифт закрепете блокировката на веригата за управление.

Задаване на заключването на веригата за управление
Не забравяйте да проверите щорите веднага след инсталирането. Опитайте всички режими на отваряне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хоризонтални касетни щориХоризонтални касетни щори
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?
Щори за прозорциЩори за прозорци
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Слепота на изборСлепота на избор
» » Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com