Щори за прозорци


През летния сезон, когато топлината на улицата е непоносима, всеки иска да бъде хладен и уютен в апартамента си. Едно от решенията на проблема са щорите на прозорците на капандурите, които отдавна са в голямо търсене. Вниманието купувачи привлича огромна гама и огромен избор от цветове. Също така в продажба са специални щори, които през лятото се охлаждат в стаята, а през зимата е топло.

Видове устройства за защита от светлина

Системите за защита от слънцето могат да бъдат разделени, както следва:

  • Капаци консерванти топлина - местоположението на тъкан плочи насърчава директна слънчева светлина, носители teplo.Vo докато преминава през стъклото увеличава топлина люкове в множество размери и стайна се нагрява. Основната тайна се крие в структурата на тъканта, тъй като отстрани тя прилича на медена пита. Топлинните загуби при използването на тези щори се намаляват с 50%
  • Щори, които запазват прохладата - добре е известно, че в задушна стая е трудно да бъдете дълго време. За да се избегнат високи температури, е желателно да се инсталират устройства за защита от светлина на прозорците. Щори, които запазват прохладата, се считат за най-простите продукти, състоящи се от стоманена нишка и пластмасово покритие. Те могат да бъдат спуснати и повдигнати и все още отворени и затворени. Контролът се извършва с пластмасово въже или въдици;
  • Щори с термоотразяващ слой - тази слънцезащитна система е в голямо търсене. В топлина, ако завъртите термоотразяващия слой към стаята, той ще се охлади. Докато през зимата е необходимо да се превърне термоотражателя в прозореца, което ще позволи да се запази топлината;
  • Щори, които не позволяват светлина - характеристика на продуктите е, че щорите за прозорците на покрива са толкова лесни за използване, колкото е възможно. Когато продуктът е в понижено състояние, това ви позволява да контролирате прецизно интензивността на навлизането на светлината. С други думи, ламелата е поставена под прав ъгъл, така че допълнителната слънчева светлина да не навлиза в стаята.

Такива щори се използват в различни помещения, включително кухня, стая за гости, спалня.

Можете също така да инсталирате щори в семинари, където поради естеството на работата се изискват чести промени в интензивността на светлината.

сравнение

Поради индивидуалността на човека, вкусовете на потребителите са значително различни. Ето защо повечето хора не купуват къщи у дома, а изграждат "за себе си". Ето защо собствениците на сградата определят оформлението, дизайна и други ключови точки. За да се даде оригиналност на дома им, хората се опитват да поставят нестандартни прозорци. Един такъв продукт е триъгълен прозорец. За да завършите изображението, обикновено закачете завеси или щори на триъгълни прозорци, които също се вписват добре във всеки интериор.

Ако сравните щори и завеси, то определено ще загубят. Например, през лятото, щори са много по-добре да предпази стаята от прегряване, отколкото завеси от памук. Освен това те не покриват напълно прозореца, който ви позволява да запазите възможността за контакт с очите с всичко, което е извън прозореца. Също с помощта на осветителното тяло е възможно да се контролира количеството на проникващата светлина и нейната посока. Имайки предвид особеностите на подреждането на прозорците на капандурите, това несъмнено е основното предимство. В този случай щорите защитават помещението от проникване на ултравиолетовите лъчи. Цената също е забележимо различна. Цената на щорите зависи от размера на производителя, качеството на стоките.

Монтаж на щори



Двуметровите прозорци ще ви помогнат да превърнете тъмната стая в светла и уютна стая. След инсталирането трябва да закупите щори на тавански прозорци, благодарение на което стаята ще бъде лесно вентилирана и защитена от топлина. Въпреки това, при конвенционалните триъгълни прозорци традиционните щори не работят. Следователно, специална система за защита от слънцето е разработена под името "Plisset". За да ги използвате на триъгълни прозорци, е необходимо да се разработи дизайн според специална схема.

Този вид продукти за защита от светлина е най-разпространеният сред потребителите.

Plisse лесни за използване и не изискват затваряне и отваряне на самия плат.

Също така е проблематично да се монтират завеси върху триъгълни прозорци. Следователно, най-добре е да избирате аркирани капаци. Plisset може да се контролира, ако е поставен под ъгъл. Щори за триъгълни прозорци обикновено се използват в хотели, барове, офиси, частни сгради и други помещения. В този случай, щорите имат следните предимства:

  • Те остават във форма още след дълъг живот;
  • Те имат широка гама от цветове и стилове;
  • Устойчив на влага и внезапни промени в температурата;
  • Перфектно се вписва в интериора на дома.

Pliss са инсталирани на всички видове прозорци: дървени, пластмасови или алуминиеви. Продуктът може да бъде фиксиран или отворен. Плюс монтажа на плисето е, че те са монтирани с помощта на специално направени скоби.

Недостатъци на щорите

Основните недостатъци на щорите:

  • Изключително неудобен процес на почистване на продуктите;
  • Комплексно проектиране и производство.

Благодарение на плюш, тавански прозорци изглеждат много по-елегантни. Щори не само комфорт, но и красотата на интериора. Можете да инсталирате продукта сами. За да направите това, е достатъчно да следвате приложените инструкции. Когато избирате щори, трябва да обърнете внимание на качеството, така че е по-добре да купите продукт, който струва повече. За да запазите блиндовете за дълго време, ще ви помогна да поправите грижите и внимателното отношение. В този случай, не забравяйте, че щорите към триъгълни прозорци са много по-удобни от завесите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Хоризонтални касетни щориХоризонтални касетни щори
Железни щори на прозорци за лятна резиденцияЖелезни щори на прозорци за лятна резиденция
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Щори са добър помощник за външни прозорциЩори са добър помощник за външни прозорци
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
» » Щори за прозорци
© 2021 BggeHat.com