Хоризонтални касетни щори

Днес системите за защита на светлината са в голямо търсене. Особено популярни са хоризонталните щори,

които имат необичаен дизайн, отлично украсяват интериора на всяка стая. Обикновено такива щори се използват в къщи и офис сгради, за да се създаде най-удобната среда. Сега пазарът има широка гама от хоризонтални щори в различни цветове и размери. Всеки купувач може сам да избере какво отговаря на вкуса си и хармонично се комбинира със стила на интериора на стаята.

Тези щори са подходящи за пластмасови прозорци. Такива системи за защита от светлина имат една основна черта, че вратите се монтират отделно и на най-близкото разстояние от прозореца. Следователно е почти невъзможно да се повредят ламелите. В същото време няма никакви бариери при използването на перваза на прозореца.

Дизайн характеристики и избор на касетни щори

Едва ли някой се замисли за каква структура има хоризонтално касетни щори на пластмасови прозорци, въпреки че в някои случаи е необходимо да се знае. В краищата на ламелата се стяга риболовна линия, която е закрепена към долния ръб на пластмасовия прозорец. Основната му функция е да гарантира, че щорите са успоредни на стъклото, независимо от местоположението на прозореца. Някои модели имат пристрастна линия, поради която те се затварят по-плътно.

Основната характеристика на дизайна е широчината на напречните греди, които могат да бъдат с различни размери. Някои потребители предпочитат lamellae на 16 мм, други, напротив, изберете не по-малко от 25 мм. Отдясно на щорите е специално въже, с което можете да променяте позицията си, т.е. да рейзвате или да спускате надолу.

За да скрият ламелите и механизма, щорите имат касета отгоре, благодарение на което получиха такова име. Към днешна дата има огромен асортимент от различни нюанси на кутията. Вследствие на това, той идеално се вписва във всеки интериор. Фирмите и магазините, продаващи хоризонтални хоризонтални щори, се опитват да предложат на клиентите си разнообразни модели от всички цветове и дори да разработят специални модели. Тези системи са идеални за прозорци.

Предимства на щорите

Докато се развиват, производителите обръщат внимание на всички нюанси. Например, ако прозорецът е наклонен, специални водачи ще регулират позицията на касетата, защитени от повреда. Потребителите разграничават следните предимства на слънцезащитните системи:



  • Удобен механизъм за управление - това ви позволява лесно да управлявате системата и да регулирате желаната височина и завъртане. Без усилие собственикът може да коригира осветлението в стаята;
  • Компактен - благодарение на размерите си, продуктът заема много малко място. В този случай прозорецът и прозорецът остават свободни. Отидете до дръжката на прозореца, не можете да го преместите;
  • Защита - ако хоризонталните щори на касетата са затворени, тогава лъчите на слънцето не могат да проникнат в стаята. Производителите гарантират 100 защита срещу светлина. Също така, щорите контролират топлината, така че през лятото стаята винаги е готова;
  • Естетиката - освен функционалните свойства, щорите имат отличен стил. Те изглеждат като цяло с прозореца, така че дори не можете да ги забележите в сглобеното състояние. Във всяка стая системата за защита от светлина изглежда доста представа;
  • Устойчивост - на пазара на щори са се появили дълго време. Към днешна дата те са признати за най-издръжливите и надеждни продукти за слънцезащитни продукти.

Много е лесно да се грижите за блиндовете, достатъчно е да изтриете системата за защита на светлината с влажна кърпа веднъж седмично.

Избор на система

Всички модели щори имат различни системи за управление. В момента, щори с Isolait и Isotra системи са в голямо търсене. Те са оборудвани със същия контрол и имат огромен обхват:

  • Изолационна система за управление Алуминиева козирка със запушалки. Ламели със стандартен размер 25 мм. Използвани най-често в частни домове. Идеален за стаи, където има домашно кино, тъй като те създават специално затъмнение за гледане на филма. Продуктите изглеждат добре с пердета и без тях;
  • Системата за управление Isotra не е много по-различна от Isolait. Единствената разлика е, че ширината на ламелата е 16 мм, а корнизът е направен от стомана. Продуктът е подходящ за малки прозорци.

На пазара всяка година има нови модели, които са подходящи не само за пластмасови прозорци, но и за дървени рамки с различни размери. В близко бъдеще ще бъде възможно да се направят блайндове.

видове

Блайндовете придобиват широка популярност благодарение на богатата цветова схема и ниската цена. По-долу разглеждаме основните модели на хоризонтални щори:

  • Дървени - са направени от екологично чист продукт и имат голям избор от нюанси на дърво. Ламелите на тези продукти са изработени от дърво и лакирани, което елиминира възможността за изгаряне на слънце и увеличава експлоатационния живот на продукта. Този вид щори създава приятна атмосфера за романтика;
  • Бамбукът - се различава от всички други видове повишена устойчивост на влага и здравина. Основното предимство е лекотата на материала;
  • Една пластмаса, направена под дърво - купуването на дървени щори често е много скъпо, но пластмасата ще се различава значително в цената. Поради ниската цена на пазара тези продукти са на първо място;
  • Касета - щори, изработени специално за пластмасови прозорци. Имате специален дизайн, който ви позволява да извършвате действия с прозореца и да не нарушавате структурата им.
  • С рисунката - популярността на стоманените щори с шарка, тъй като вечер те не само изпълняват защитна функция, но също така моля окото с необичаен фрагмент. Такива продукти винаги добавят нещо ново в интериора.

По този начин хоризонталните щори имат различни характеристики, но основната характеристика за всички е максималната защита от слънчева светлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?Как да изберем и инсталираме хоризонтални щори на пластмасови PVC прозорци?
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Щори без пробиване са идеалният избор за PVC дограмаЩори без пробиване са идеалният избор за PVC дограма
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Слепота на изборСлепота на избор
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
» » Хоризонтални касетни щори
© 2021 BggeHat.com