Щори без пробиване са идеалният избор за PVC дограма

Както показва практиката, класическите завеси и завеси се използват много по-рядко като защита на стаята от слънцето, отколкото на щорите. Благодарение на високите технологии потребителите могат да създадат необичаен дизайн на стаята и да увеличат максимално своята защита от слънчева светлина или нежелан поглед отзад на прозореца.

Монтаж на щори без пробиване на PVC дограма, има следните предимства:

  • При монтажа на такива конструкции не е необходимо да се използват строителни инструменти;
  • Монтирането на щори не включва пробиване на стените, което е важно при наемане на стая;
  • Не изваждайте пластмасовите прозорци с гаранция, подобно на монтажа на щори, които са прикрепени към самобръчкови винтове;
  • Специалните фиксатори ще избегнат деформация на щорите, ако се използват на прозорци под определен ъгъл;
  • Позволява ви да увеличите максимално площта на перваза;
  • Инсталацията не изисква специални умения;
  • Ниски разходи за строителство.

Основното предимство на използването на системи за защита от светлина от този тип е възможността за тяхната самостоятелна инсталация на всеки прозорец. Това позволява на устройството лесно да се върти и да не пречи на превъртането на дръжката на прозореца. Благодарение на функцията за регулиране на височината, когато се използват дизайни, завесите не изгарят под въздействието на слънчева светлина. С помощта на щори можете винаги да създавате удобна среда в офиса или апартамента с една ръка.

Струва си да се обръща внимание на възможността за обръщане на ламелите. Тази функция ви позволява да регулирате количеството директна светлина отвън, което елиминира прегряването на помещението в горещите летни дни.

Тази функция е много полезна, особено ако помещението не е климатизирано. Регулирането на ламелата помага за надеждната верига, която се намира отстрани на щорите. Ако е необходимо, той може да се върне в лявата или дясната част на системата за защита от светлина.

Монтаж на щори без пробиване

Как да инсталираме щори без пробиване на прозореца? Монтирането на системи за защита от светлина на прозорците отнема само няколко минути, дори и без специални умения. Не забравяйте обаче, че такива дизайни нямат такъв висок капацитет за повдигане, като щорите на самонарязващи се винтове. Поради това е по-добре да се въздържат от инсталиране на тежки системи за защита от светлина, например от бамбук.

Видове захващания без пробиване:

  • Монтиране с лента (двустранно);
  • Монтаж със специални скоби.

Закрепването със залепваща лента е подходящо за следните видове щори:

  • Изделия от плат;
  • търкаля;
  • На базата на хартия;
  • Жълта жилетка;
  • Касетни щори.

При монтиране на щори без пробиване на PVC дограма с шотландска машина, трябва внимателно да подготвите повърхността. За да направите това, го избършете с ацетон или алкохол.



Мястото за монтиране на щорите трябва да се затопли, например със сешоар. Ако повърхността не е така, това може да причини лошо закрепване на залепващата лента и възможно счупване на щорите.

Ако повърхността е готова за инсталиране на системата, можете да започнете да поставяте лепилната лента по контура на рамката и да я поставите върху нея. Блиндовете се контролират от верига. В този случай е необходимо да се коригира позицията и дължината му по време на монтажа, тъй като впоследствие това ще бъде проблематично.

Отличителна черта на тази система за защита от светлина в сравнение с други видове щори е възможността за нейното инсталиране директно върху стъклото. Това създава уникален стил, на който собствениците на конвенционални системи не могат да се похвалят. По отношение на евентуалното счупване на щорите, след това с всички правила за монтаж, срокът на експлоатация на продуктите е най-малко 5 години. Основното нещо е да се намери висококачествен шотландски.

Следващият начин да инсталирате структурата е да ги фиксирате с клипси / скоби. Този процес не е толкова сложен, колкото изглежда на пръв поглед. Инсталирането отнема само десет минути. Приставките са разделени на два вида:

  • Фитинги от пластмаса;
  • Метални конзоли.

Пластмасовите крепежни елементи са най-простият и най-печеливш вариант за спестяване на семейния бюджет. Те са доста надеждни и идеални за касетни и ролкови системи. Скобите се монтират върху крилата и след това се фиксират в необходимото положение за закрепване на системата. Използването на тези ключалки ви позволява да монтирате конструкцията на минимално разстояние от повърхността на прозореца. В същото време, поради компактните размери, фиксаторът няма да бъде много изявен на рамката на прозореца.

L-образната скоба е най-популярният тип закрепване за щори без пробиване на PVC дограма, тъй като е перфектно закрепена към рамката на прозореца и е инсталирана за броени минути. Металните скоби са разположени като брави от първокласни класове и имат по-големи размери и твърдост. На свой ред това позволява използването на системи, изработени от алуминий, дърво и други тежки материали.

Струва си да се отбележи, че този тип фиксатор не добавя естетика към прозореца, както при пластмасовите клипове. Ето защо такива фиксатори могат да бъдат забележими.

Металните скоби са по-подходящи за монтаж в офис сгради. Недостатъците включват липсата на възможност за инсталиране на продукта директно върху стъклото.

заключение

Щори - това е много популярен елемент за декориране на жилищно или офис пространство. Системите за защита от светлина дават елегантност и естетика на всеки дом или офис, а също така я правят по-защитена от външни фактори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Щори за прозорциЩори за прозорци
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
» » Щори без пробиване са идеалният избор за PVC дограма
© 2021 BggeHat.com