Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?

Много граждани обичат да спит сутрин, особено на почивен ден. Понякога обаче сън може да счупи яркото слънце, което блести през прозореца. На практика, завесите от сянка също не винаги спестяват от ярката слънчева светлина, така че е време да инсталираме щорите през нощта на пластмасови прозорци.

Продуктите са ролка от непрозрачни тъкани, които в състава си са много по-плътни от тюл завеси. Има много възможности за поставяне на тъканни ленти, но потребителите най-често използват хоризонтални и вертикални. Изборът на продукта зависи от това коя стая планира да постави собственикът система за защита от светлина.

Ако продуктът трябва да бъде окачен в офиса, тогава са подходящи завесите с вертикални ивици и е по-добре да вземете апартамента с хоризонтални ленти. Такива щори се оставят в малко количество светлина, тъй като дебел плат блокира лъчите на слънцето. Системата за защита от светлина ви позволява да зададете един от тези режими: здрач или ярка светлина.

предимства

Основните предимства на дневните зимни щори:

  • Адаптиране към интериора - производителите предлагат огромен избор на цветове и материали;
  • Стилен външен вид - продуктът отлично защитава от слънцето и допълва дизайна на стаята;
  • Лесна работа - благодарение на лесната работа, собственикът може да инсталира необходимото осветление в помещението,
  • Изолация на шума - щори, монтирани на пластмасови прозорци, освен от заслепяващото слънце и намаляване на шума в апартамента;
  • Удобна температура - продуктите спестяват от светлина и предотвратяват отоплението на помещението;
  • Лесно почистване - тъканите, използвани за производство на щори, имат антистатични и прахоустойчиви свойства, които улесняват почистването.

Собственикът трябва периодично да избърсва ламелите с влажна кърпа.

монтиране

Закачането на продукти на пластмасови или дървени прозорци е съвсем проста. Има два начина за закрепване:

  • С пробиване;
  • Без пробиване.

За да прикрепите щорите към пластмасовите прозорци без пробиване, трябва да използвате двустранна залепваща лента или скоби с формата на l. Вторият вариант е по-надежден, тъй като шотландката губи своята лепкавост с течение на времето. Закрепващите елементи се използват в случай, че ви се налага да окачите продукта на склоновете на пластмасови или дървени прозорци. За да направите това, е необходимо да пробиете дупка в стената, да вкарате винтова анкера и да закрепите капачетата.

Място за монтаж



Начинът за фиксиране на щорите през деня и нощта зависи от интериора и размера на прозорците. Ако размерът на прозореца е достатъчен, можете да го затворите в отвора на прозореца или в крилото на прозореца. В този случай первазът на прозореца остава отворен. Можете също така да закрепите щорите през деня и нощта до тавана. Това ще даде на помещението определено уют.

видове

Обикновено, щорите са разделени на три типа:

  • Касета - в основата на продукта е пластмасова кутия, която автоматично прегъва плата, ако стаята се нуждае от ярка светлина. Такива системи обикновено се използват в офиси, тъй като те се вписват във всеки интериор;
  • Ролер - при повдигане на завесите тъканта се сглобява в чиста ролка отгоре. Продуктите са изработени в пастелни цветове и изглеждат уютни в хола или спалнята;
  • Garmoshka - този тип изглежда изящно, защото съчетава едновременно два цвята. Един цвят е най-горният слой, той е полупрозрачен, друг цвят е по-тъмен оттенък, който предпазва от светлина и топлина. Този модел е оборудван с автоматичен механизъм и се управлява чрез дистанционно управление.

използването на

Използването на такива щори е достатъчно лесно. За да снижите продукта, трябва да издърпате веригата и да освободите системата до желаната дължина. Прекъсването на такъв механизъм е възможно само ако затягате веригата твърде много. Светлинно-защитната система напълно се справя със задачата - защита от светлина и прегряване на стаята.

Благодарение на това, приятният полумрак и правилната температура остават.

Можете да почистите завесите ръчно или в пералня. Детергентите не трябва да съдържат хлор и други тежки избелващи агенти. Платът се изтрива лесно, поради структурата му.

цена от

Цената на щората за ден-нощ може да варира в зависимост от региона. Също така, цената на материала влияе върху тъканта, от която са пришити ламелите. Следователно, колкото по-скъпа е тъканта, толкова по-скъпа е завесата. Друг фактор е видът завеси, които трябва да бъдат закупени. Евтините могат да се считат за ролетни щори. Цената на продукта започва от 800 рубли. След това има касетни щори. Тяхната цена е от 1 хил. Рубли. Най-скъпият модел на блайндовете ден и нощ е "акордеонът". Това ще вземе предвид сложността на работата и използвания материал. Обикновено производителите използват най-скъпата тъкан.

приложение

Пердета идеално пригодени за проектиране на таванско помещение, балкон, спалня, хол или офис. Благодарение на тяхната гъвкавост, щорите се вписват във всяка стая, придавайки му стил, комфорт и лекота. Стаята ще се възползва от подобно вътрешно решение, тъй като става по-просторно и удобно. Ако къщата има пластмасови прозорци, щорите ще ви позволят да намалите температурата през горещия сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Продуктов каталог за вертикални щориПродуктов каталог за вертикални щори
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
» » Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?
© 2021 BggeHat.com