Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци

Необходимостта от затъмняване на помещението, а не само да се намали интензивността на светлинния поток, се случва по-често, отколкото всъщност изглежда. Такова устройство е необходимо в детската стая: сън през деня няма да бъде сладък, ако стаята има достатъчно ярко осветление. В общежитието за възрастни също ранна слънчева светлина не е желателно през лятото. И в стаите, чиито пластмасови прозорци са разположени на юг, в горещите райони, леко затегнатите завеси са просто необходими не само за намаляване на интензивността на естествената светлина, но и за топлинната ефективност.

Характеристики на ролковите структури

Ролетни щори свържете функциите на завесите от тъканта и щорите, са по-практични от тези продукти поотделно. Устройството включва три структурни елемента:

  • плат от тъкан, който може да бъде непрозрачен, светлопредаващ, разпръскващ светлина;
  • сърцевината се завърта на вала при отваряне;
  • Системата за управление може да бъде обикновен шнур, чрез който завиващите се завеси са сгънати или обратно.

Контролът може да бъде автоматизиран. За тази цел продуктът е оборудван с електрическо задвижване, контролен панел.

Когато острието е в разгънато състояние, то блокира прозорците в пълен размер. Ако е необходимо, естествена светлина, тя се огъва в ролка, докато отваря изцяло или частично пластмасовите прозорци. Платното отдолу за масивност е снабдено с метална лента. Най-често в долната част на рамката на прозореца се намират фиксирани магнити, които привличат релсата, така че лентовият материал да не се изплъзва в разгърнато положение.

Ролетните щори се предлагат в различни размери. Но най-често дори голям отвор е покрит с няколко продукта: по-удобно е регулирането на осветлението. Също така днес са доста популярни светлоустойчиви завеси с фото печат.



Гамата от цветове за тези продукти не е ограничена. В допълнение към разнообразието от модели и цветни нюанси, производителите представят на пазара продукти с метално пръскане, фотографии, 3D изображения, както и индивидуални поръчки.

монтиране

Върху рамката на прозореца се монтират валцуващи светлинни завеси за пластмасови конструкции: тъканта може да покрие една или всички врати наведнъж. Първият вариант е най-разпространеният.

Продуктите не заемат много място, завесите са в непосредствена близост до листата и тяхното регулиране се извършва отделно. Ролетните щори се монтират лесно от собствените си ръце на пластмасови прозорци.

Начини на закрепване

Ролерните щори са прикрепени към пластмасови прозорци по какъвто и да е начин, но ако имате нужда от пробиване на отвори в рамката, тогава е най-добре да поверите опитен майстор.

Прозорците от метална пластмаса имат специална структура, а неправилното пробиване може да повреди рамката.

  • Закрепването на завеси с монтажна лента се извършва директно върху листа. Теглото на продукта е малко, така че лентата може да го издържи лесно. Преди употреба лентата се затопля, защитният филм се отстранява от нея, а след това скобите се прикрепват към нея. Магнитите се фиксират в долната част на рамката с двустранна лента.
  • Малко по-тежък от продукта, оборудван със защитна кутия. В този случай скобите трябва да бъдат пробити в прозоречната конструкция. Дупките са малки, те са покрити изцяло с кутия. Водачите са прикрепени към двустранна лента.

Сортове продукти от интензивна слънчева светлина

Светлоотразителни завеси (затъмнение) - структури, чиято тъкан е изработена от специална тъкан, която изобщо не позволява на светлината да се включва.

  • Двуслойна тъкан. В този случай, достатъчно гъста тъкан материал закрепва декоративния материал от едната страна. На обратната страна, която излиза на улицата, се прилага светлина, отразяваща светлината. Но тъканите материали с разпрашване са нестабилни да се повредят: слоят от разпрашване може да се отлепи.
  • Тъканен материал с преплитане. Материалът, отразяващ лъчите на слънцето, в този случай е неразделна част от платното. За тъкането на тъканта са взети три нишки: две декоративни нишки, които не позволяват светлина. Материалът се обработва с акрилна пяна. Вътрешната страна е направена в меки нюанси, долната част е в светли тонове, тъй като светлинните тонове отразяват по-добре лъчите на слънцето. Ролерните щори от едната страна са меки, а от друга - блестящи. Затъмнението изобщо не пропуска светлината.
  • Строителство ден-нощ. Това е една от най-интересните вариации на завесите. В този случай се прави двойна облицовка, която е направена от хоризонтални ивици, които не позволяват преминаването на слънчева светлина. В тази ситуация контролът е малко по-сложен, включва не само отваряне / затваряне на завесите, но също и движение на отделни ивици паралелно един на друг.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Щори за прозорциЩори за прозорци
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?Трябва ли да поръчам щори за пластмасови прозорци през нощта?
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
» » Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com