Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорци

Дървените прозорци се отличават с тяхната практичност, екологични качества и позволяват да се създаде домашно уют в стаята. За да се намери хармония в общия интериор на стаята ще помогне на модерните ролетни щори на дървени прозорци, прозорците с тях придобиват ярки цветове.

Ролетните щори ви позволяват да направите най-практичната стая.

Когато се повдигат, отварянето на прозореца се освобождава, като по този начин позволява на слънчевите лъчи да подобрят настроението на собствениците на къщата. Намаляването на завесите може да бъде скрито от ярката, понякога досадна светлина. Прозорецът с тях ще се слее в едно цяло.

Характеристики на ролетни щори

С името си ролковите щори говорят сами за себе си. Дизайнът има вид на единично парче плат, който с прост верижен механизъм лесно се навива върху алуминиева шахта. Отстрани платното се фиксира, като се използват пластични скоби, които могат да бъдат прикрепени към тавана или стената.

Механизмът на веригата контролира височината на повдигане на лентата, която е фиксирана на определено ниво. По този начин можете да регулирате потока от ярка дневна светлина. Друга особеност на този дизайн е, че е възможно да се инсталират ролетни щори на дървени прозорци без пробиване и без голям риск. Монтажът на конструкцията може да се извърши както в горната част на дървения прозорец, така и върху крилото или тавана. Всичко зависи от вида на ролетните щори.

Видове ролетни щори

Ролетните щори се различават по типа механизъм на управляващата система:

  • Ръчен механизъм за управление на веригата;
  • Механизъм за пружинен контрол;
  • Касетъчна система;
  • С водачи и кутия;
  • Дистанционно управление (с електрическо задвижване).

Разнообразието от продукти им позволява да бъдат инсталирани не само на обикновени дървени и пластмасови прозорци, но и на тавана.

За големи прозорци или прозорци, разположени на трудно достъпни места, е по-добре да изберете структурите, контролирани от дистанционното управление.

Опции за монтиране на ролетни щори

Закрепването на продуктите се прави на стената в разстояние от отвора на прозореца или директно към прозоречните крила. Вторият метод е удобен, ако ролетни щори са прикрепени към дървени прозорци с прозорец, което ви позволява да го отваряте отделно от другите врати. За да направите това, платната се правят поотделно в размера на всеки лист.



Монтирането на крилото на прозореца е различно, тъй като целият перваз остава свободен, а крилата се отварят и затварят без намеса. Монтирането върху отвора на прозореца е от значение не само като защита срещу слънцето, но и като елемент на декор на помещението. С тази опция крилото може да бъде напълно отворено и скобите няма да пречат.

Опции за проектиране на ролетни щори

Понякога потребителите погрешно вярват, че ролковите конструкции са проектирани само, за да предотвратят навлизането на ярка слънчева светлина в стаята. Продуктите обаче могат да бъдат произведени с помощта на светлинни филтри, имащи различни цветови нюанси и различна светлопропускливост. Собствениците на такива продукти могат да се насладят на любимите си успокояващи нюанси, както и на вкуса си да избират вида плат. Например:

  • Прозрачен материал - позволява да се разпространява слънчева светлина;
  • Полупрозрачна тъкан - предава светлина и забавя освобождаването на топлина. С такива завеси в стаята винаги е светлина. Те са отлично решение за зимна градина или оранжерия;
  • Непрозрачен материал - позволява на лъчите на слънцето в стаята само 10%. Този вид плат е идеален за спални или детски стаи.

Трябва да се помни, че при избора на завеси за щори на дървени прозорци прозорците идват с различни размери и видове стъкла. Те включват:

  • отвори;
  • Касета;
  • Minikassetnye;
  • голяма;
  • Дормър.

Популярна опция са отворените ролетни щори.

Платното е равномерно сглобено върху алуминиевата шахта и затваря равномерно прозореца, благодарение на осевата линия в долната част на завесата. Касетъчният вариант се различава в това, че лентата се навива на една и съща шахта, но тя е скрита в касетата. Тази опция не разваля общия интериор на стаята. Minikassetnye инсталирани в отвора на прозореца, където платното се събира в скосена или двойна шахта.

Монтирането на тавански завеси се извършва на големи прозорци.

Тези конструкции са предназначени да предпазват витрините или стъклените повърхности от слънчева светлина. Мнозина смятат, че инсталирането на завеси с такива размери е много трудно да се произведе, въпреки това, въпреки техния размер, е доста лесно да се инсталират. За това има прецизни закрепващи елементи.

Начини за закрепване на ролетни щори

Ролетни щори - това е практичен вариант за декориране на дървен прозорец, те се отличават с тяхната издръжливост и лесна поддръжка. Монтажът на конструкцията може да се извърши самостоятелно. Има няколко вида закрепване:

  • Монтиране на стена или таван - този начин на инсталиране е по-подходящ за прозорци, които са по-големи. Монтажът се извършва с помощта на скоби. За да направите това, е необходимо да пробиете няколко дупки на тавана или стената, в зависимост от това къде ще бъде поставена завесата. Структурните профили, върху които е фиксирана тъканта на продукта, се фиксират посредством специални елементи;
  • Закрепване към рамката на прозореца - този начин на инсталиране изисква грижи и търпение, тъй като монтажните отвори се пробиват директно в рамката. Тя се смята за една от най-добрите декорации на модерния дизайн на стаите;
  • Закрепването без пробиване е най-лесният начин за монтиране на ролетни щори. За това се използва специално лепило или двустранно шотче. В съвременното строителство има различни видове крепежни елементи. Най-важното е да не се спестяват такива средства, а да се избере качествен продукт. След това вашите завеси ще продължат много години.

Всеки от тези инсталационни методи има своите предимства и недостатъци. Но монтирането на продукти с крепежни елементи е най-надеждният начин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролетни щори за пластмасови прозорциРолетни щори за пластмасови прозорци
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Как се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорциКак се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорци
Декорация на стая с готови ролетни щориДекорация на стая с готови ролетни щори
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
» » Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com