Как се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорци

Ролетните щори са най-популярният начин за декориране на отворите на прозорците. Необходимо е обаче да разберете как да монтирате ролетна щора на пластмасов прозорец. Има два начина за фиксиране на продуктите:

  • С пробиване - със самонарезни винтове;
  • Без пробиване - с лепилна лента.

Типове монтаж

Изборът на вида на инсталацията трябва да се основава на личното предпочитание на собственика на апартамента. В този случай трябва да разгледате интериора на стаята. Освен това, при избора на ролкови продукти, трябва да се обърне внимание на техния механизъм. Системата за отваряне и затваряне на конструкцията може да бъде автоматична и ръчна верига. След като изберете механизма за проектиране и изграждане, трябва да определите опцията за инсталиране.

Ролетните щори са разделени на два вида:

  • Отворен тип без кутия;
  • Затворен изглед с кутия, в която платното се развива при отваряне.

Методи за подреждане на конструкцията:

  • Закрепване директно към прозорците на крилата;
  • Монтиране на завеси до стената или тавана на отвора на прозореца.

Закрепване към прозорци

Това закрепване се различава, тъй като дизайнът е плътно фиксиран на всеки отделен лист на пластмасовия прозорец. За да се закрепи завесите на прозореца, е необходимо да се пробие в рамката на отвора и да се вмъкнат закрепващите елементи в тях. Този метод на инсталиране изисква повишено внимание и точност. Всяко невнимание може да доведе до разрушаване на целостта на пластмасовата рамка. Ето защо е по-добре да поканите професионалисти да инсталират ролетни щори, които ще направят работата професионално.

Монтиране към стената или тавана на отвора на прозореца

Тази опция за инсталиране е най-разпространената.

Тук дизайнът е фиксиран на тавана или стената на отвора на прозореца. Продуктът попада свободно, но също така е закрепен с крепежни елементи, които се вкарват в пробитите отвори в стената или тавана.

Монтаж на ролетни щори от отворен тип

Върху крилото на прозореца може да се монтира отворен тип ролетни щори, както и на стена или таван. Закрепването на подобни продукти е разделено на следните опции:

  • Мини - отлична за монтиране на крило или рамка;
  • Стандарт - инсталиране на завеси над отвора на прозореца;
  • Мансарда - закрепването на този вид е подходящо за сложни прозоречни конструкции.

Независимо от това как ролковият щок е фиксиран към прозореца, системата за управление на конструкцията е една и съща навсякъде. Тъканта на изделието се навива на вал, който е фиксиран от два държателя отстрани. Платното се повдига или спуска чрез верижен механизъм. При повдигане той се фиксира на необходимото ниво, като по този начин регулира потока от слънчева светлина в стаята. За да отключите системата и да повдигнете кърпата, трябва да издърпате завесите малко надолу и да я свалите.

За допълнително фиксиране на тъканта на продукта, водачите с кука често се инсталират паралелно на прозореца. Монтажът на конструкцията може да се извърши с помощта на:

  • Специална лента за скуот;
  • Закачалки за окачвачи;
  • Самонарезни винтове.

Монтиране на затворен тип ролетни щори



Основната отличителна черта на този тип продукт е наличието на кутия, в която е извита мрежата. Този детайл дава на структурата елегантен и елегантен вид. Важна роля играят размерите на кутията. Ако е инсталирана мини система, тя няма да повлияе на функционалността при отваряне и затваряне на конструкцията.

Ако се произвеждат големи продукти, те се нуждаят от солиден вал и голяма кутия. По принцип те са инсталирани на тавана на отвора на прозореца. Не използвайте водачи.

Ако е възможно да се прилагат ръководствата, е по-добре да ги използвате. Тъй като предотвратяват деформацията на мрежата и осигуряват нейното правилно движение.

Как да изберете типа инсталация

При избора на вида инсталация е необходимо да се вземе предвид натоварването, което завесите оказват върху отвора на прозореца. Ако прозорецът е широк и дълбок, се използват затворени системи, инсталирането се извършва върху рамката. Това ще увеличи максимално използването на перваза на прозореца, а по-големите ролки няма да задържат вниманието.

Ако малък прозорец е декориран и няма праг на това, тогава е по-добре да инсталирате конструкциите над отвора на прозореца. За да увеличите визуално площта на малка стая, можете да изберете продукт в тон с тапета на стената. При избора на ярки цветове на тъканта, монтажът на конструкцията трябва да бъде направен директно върху крилото на прозореца.

Разнообразието от цветове и опции за инсталация ще даде на стаята невероятен изглед. Опростеното фиксиране не изисква много усилия и знания, всеки може да се справи. Просто трябва да следвате препоръките и приложените инструкции.

Подготвителна работа

Преди монтажа проверете нивото на пластмасовите прозорци. За да направите това, използвайте ниво на сградата, което е прикрепено към рамката и има четене на течността. Ако има отклонения, закрепването на завесата не се прави по линията на прозореца, а така че продуктът е поставен перфектно равномерно. В противен случай, неравномерността във времето ще доведе до деформация и появата на дупки отстрани.

Възможно е да извършите сами монтажа на продукта според инструкциите. На първо място, трябва да направите измервания, които ще инсталират слепите. Преди да го поставите, е необходимо да се запознаете с дизайна и да определите местоположението на основните компоненти на продукта.

Монтиране с винтове и самозалепваща се лента

Монтажът с винтове за самозатягане се извършва по следния начин към отворите, които са направени преди това в рамката или стената, скобите са монтирани и завинтени със специални винтове (включени в комплекта). Освен това, зъбните резета и ключалки се вкарват в тръбата с облицовката. Самата тръба се фиксира в скобите, докато се направи щракване, след което се украсяват със специални капачки, които влизат в опаковката.

Ако се извърши инсталация, използваща самозалепваща лента, зоните, където ще бъде фиксиран продуктът, ще бъдат обезмаслени. Фиксиращата дюза захваща върху скобата. Фиксиращата лента на дюзата се загрява от сешоар, защитното покритие се отстранява и се закрепва здраво към повърхността на рамката по цялата дължина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролетни щори за избор на пластмасови прозорци и съвети за монтажРолетни щори за избор на пластмасови прозорци и съвети за монтаж
Ние шие завеси на прозорците просто инструкция за домашни занаятчииНие шие завеси на прозорците просто инструкция за домашни занаятчии
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Щори автоматични с електрическо задвижванеЩори автоматични с електрическо задвижване
Щори без пробиване са идеалният избор за PVC дограмаЩори без пробиване са идеалният избор за PVC дограма
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
Щори са добър помощник за външни прозорциЩори са добър помощник за външни прозорци
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Снимката печата на щори оригинален начин на декорация на прозорецаСнимката печата на щори оригинален начин на декорация на прозореца
» » Как се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорци
© 2021 BggeHat.com