Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?

Ролетните щори са най-популярната и подходяща опция за проектиране на прозоречни рамки. Тези дизайни имат различни предимства в сравнение с традиционните щори. Използвайки завесите за ролеви игри на пластмасовите прозорци, собственикът ще даде на стаята определена елегантност!

Завесите са достъпни, практични и не се нуждаят от цялостна грижа. В същото време те ще продължат достатъчно дълго, предпазвайки от слънчева светлина и привеждане на комфорта в стаята. Ако собственикът на апартамента реши да украси прозорците си красиво, тогава той трябва да разгледа по-подробно възможността за декорацията им с ролетни щори.

Ролетни щори плисирани

Друг достоен вариант са нагънати завеси, т.е. щори, които съчетават няколко тъкани, нагънати в малки гънки. Дизайнът на продукта малко напомня на хартиен вентилатор. Ширината на гънките може да варира от 25 до 60 мм. Ако окачите ролките на пластмасови прозорци, ще забележите, че те са толкова гъвкави и многофункционални.

Трябва да се отбележи, че нагънатите не само украсяват пластмасовите прозоречни рамки, но също така и сводести или мансардни конструкции. Тези системи за защита на светлината са оборудвани с електрически задвижващ механизъм. Основните предимства на плисето са:

  • Възможност за проектиране на всякакъв тип прозорци;
  • Удобно и модерно управление;
  • Пожароустойчивост;
  • Лесно миене и грижи.

Касетъчна система на ролетни щори

Затворените щори на касетата са прикрепени директно към крилото на рамката на прозореца. Касетата скрива цялата структура на вала заедно с тъканта. Ярък пример, затъмнени завеси, на пластмасови прозорци ще бъде трудно да се намери нещо по-добро. Когато пердето се отвори или крилото на прозореца се наклони, завесата не се изплъзва, какъвто е случаят с други ролкови продукти. Касетата за щори е фиксирана с двустранна лепенка.

Друго предимство на касетата за щори е, че платното може да бъде избрано не само за самата завеса, но и за фитингите. Най-често срещаните цветове на касетъчните системи: сребро, бяло, златно и макао. В хола, пластмасови прозорци могат да бъдат проектирани с щори от един и същи цвят. Например, по-тъмните платове, украсени с абстрактни рисунки, ще задоволят белите мебели.

На пластмасови прозорци са идеални за касетни системи или пердета нагънати

Алтернатива на плата

В зависимост от интериора на помещението и функционалността на ролетните щори, трябва да изберете вида плат. За да се предпази от ярка слънчева светлина и едновременно декоративно оформление на рамката на прозореца, обикновено се избират прозрачни тъкани. Когато се използват традиционните щори, изгледът от прозореца ще бъде ограничен от съзерцаването на решетката, а щорите от ролка не само украсяват вътрешността на стаята, но и изгледа на улицата.

Ако собственикът на апартамента трябва да потъмнее стаята малко, тогава най-добре е да използвате прозрачни тъкани, наречени Dim-out. При декорирането на стая с този тип продукти въпросът за това как да се монтира ролетна щора върху пластмасов прозорец обикновено не възниква. Монтажът на такива конструкции е много лесен. Когато стаята трябва да бъде напълно изолирана от лъчите на слънцето, препоръчително е да използвате многослойни плаки за изтъняване. Те обикновено се използват за декоративен дизайн на домашно кино и работни помещения.



Друг забележителен вариант на платното за този тип щори се нарича "Day-Night" и ви позволява да промените нивото на осветление в помещението, ако желаете. Това се постига чрез тъкан, която има прозрачни и непрозрачни области. Такива "хамелеони" могат да бъдат направени с фотопечат, което ги прави по-привлекателни и полезни за потребителя.

Ако собственикът на апартамента иска да закупи ролетни щори на пластмасови прозорци с фотопечат, тогава тяхното монтиране се извършва с двустранна лепенка.

В този случай продуктът е придружен от ръководство за монтаж. При избора на цветова схема за тъканни ролки, трябва да се има предвид, че цветът на бежовото и кафеенето се смесва добре с кафяви, златисти и жълто-син цветове. Предимства на тъкани щори:

  • Възможност за регулиране на осветлението в стаята;
  • Ниска топлопроводимост;
  • Атрактивен и модерен дизайн;
  • Прахоотблъскващи свойства.

Мини-щори

Този вид щори се закрепва директно към рамката на прозореца, което прави възможно използването на перваза на прозореца за целта му, например, за поставяне на цветя. Тъй като механизмът на мини-щорите е оборудван с линия, през която тъканта се плъзга, дори и при вентилация, конструкцията приляга плътно към прозореца.

Римски ролетни щори

Ако един собственик на апартамент иска да закачи слънцезащитни валяци на пластмасови прозорци, тогава най-универсалните ролетни щори са - Роман. Те са добре комбинирани с различни видове интериор и видове завеси. Единственото условие за проектирането на рамката на прозорците на тези системи за защита от светлина е правилният избор на цвят.

Структурата и конструкцията на този вариант е съвсем проста. Това е парче плат, който се сглобява от акордеон с идентични празнини на гънки. Този ефект се постига с помощта на стрехите, лентата, разтягане на платното, специално обработените ръбове на тъканта и контролния механизъм. Ако едновременно прикрепите римски и ролкови фото-щори към пластмасови прозорци, можете да получите добър интериорен дизайн.

Римските механизми условно се разделят на два вида: каскадни и класически (сгънати). Тъканите за щори могат да бъдат много разнообразни и да съдържат разнообразие от текстури, цветове и дизайн. При избора на цвят на плата за римски щори е необходимо да се пристъпи към съображенията им за максимално осветление на помещението.

Ако стаята е осветена в сутрешните часове, тогава тъканта трябва да е по-тъмни и обратно, ако вечерта, тогава по-топла и по-светла.

По този начин можем спокойно да кажем, че ролетните щори са най-модерната и стилна опция за проектиране на пластмасови прозорци. Освен това има избор между ролетни щори, подходящи за различни видове интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролетни щори за пластмасови прозорциРолетни щори за пластмасови прозорци
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Декорация на стая с готови ролетни щориДекорация на стая с готови ролетни щори
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
» » Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com