Сортове и предимства на ролетни щори

Завеси - нагънати създадени от вида на щорите - един от най-практичните, естетически и спретнат начин за декоративен дизайн на прозоречната конструкция. Този елемент ще предпази стаята от пряка слънчева светлина, както и външни очи на минувачите. Ако вашият апартамент има пластмасови прозорци - такива щори ще бъдат най-доброто решение. На първо място, на външен вид, те представляват съвременен, стилен дизайн, който напълно съответства на PVC прозореца. На второ място, крепежите за опъващи нишки се монтират върху рамката с двустранна лента, без да се пробива профилът с винтове.

Дизайнът на нагънатите завеси се състои от профил (алуминий, пластмаса, дърво), плат и механизъм за управление. По желание на клиента, готовият продукт може да бъде завършен с ръчен, механичен или дори дистанционен механизъм. За най-удобното управление на завеси в таванското или таванното стъкло, производителите разработиха специален механизъм.

Профилът се състои от силен анодизиран алуминий, който държи цялата конструкция. Пластмасовите аксесоари могат да бъдат от различни цветове, от класически бял до сребърен с допълнително напръскване. Външните завеси с гънки изглеждат много стилни и подходящи. Много често собствениците на апартаменти са ограничени само от този интериор и отказват от обичайните завеси и завеси.

Независимо от факта, че залепените щори не привличат прах, те трябва да се почистват от време на време. За да почистите сянката, е необходимо да я извадите от фиксиращите крепежни елементи. Платът се изплаква в хладка вода с детергенти, които имат неутрално ниво на рН. Не се изисква пълно изсушаване на продукта. Мократа завеса е поставена на място и щорите са периодично отворени, така че гънките да не се залепват заедно. Този тип обработка е подходящ за всички видове тъкани, с изключение на материал с метално пръскане.

Видове нагънати щори

В зависимост от вида на конструкцията и плата, плитките завеси се предлагат в следните форми:

  1. свободно висящи, с два стандартни профила;
  2. с напрежение, т.е. с допълнително двустранно странично фиксиране;
  3. с напрежение и кабел, такива щори са монтирани на прозорците на капандурите. ;
  4. с увеличено напрежение, за мансардни прозорци, разположени под голям ъгъл, и за остъкляване на тавана;
  5. с гъвкаво регулиране "отгоре-надолу", което позволява да се отваря както долната, така и горната част на прозореца;
  6. денонощни завеси, състоящи се от два вида тъкани. За да се създаде полумрак в денонощието, прозорецът се затваря с по-плътна, лека кърпа.

Щори за щори могат да бъдат проектирани под формата на прозорец: правоъгълна, триъгълна, трапецовидна, кръгла, извита. В зависимост от вида на тъканите щори "акордеон" могат да бъдат направени от монофонична тъкан, материал с печат или текстурирани тъкани. В допълнение, едно от най-популярните новости на пазара на подобни продукти е нагънатата завеса с отразяващо перла отвън.



За офис и офис помещения, щори често се поръчват за пластмасови прозорци от функционални тъкани, импрегнирани със специално решение, което не може да бъде изгорено. В детските стаи се препоръчва да се монтират щори от плат, които имат сертификати за екологично качество.

Предимства на нагънати завеси

Основното предимство на завеси плисе, монтирани на пластмасови прозорци - лесен монтаж. Майстора не се нуждае от специални инструменти, така че можете да украсите прозореца в апартамента дори със собствените си ръце. Напрегнатите кабели се завинтват в предвидените закрепващи елементи. Те са прикрепени към ъглите на прозореца или крилото с двустранна лента. Също така тези елементи могат да бъдат фиксирани, а на равнините на отвора на прозореца, перваза на прозореца.

В сглобената форма щорите на тази форма заемат не повече от 5 см от отвора на прозореца. Те са лесно инсталирани на всяко ниво - в горната, долната или централната част на прозореца. Например, ако искате да защитите цветята на стаята от слънцето на прозореца, просто спуснете профила до средата на прозореца и отворете щорите надолу. Горната част на прозореца ще остане отворена и стаята ще бъде лека.

Поради теглото си структурата е много лека, тя здраво задържа кабелите, опънати от двете страни. Нивото на напрежение на кабелите може да се регулира независимо. За да направите това, просто отворете щепсела и затегнете конеца на закрепващия елемент. Силната найлонова нишка запазва оригиналната форма на щорите за дълго време дори при честа употреба. "Garmoshka" не се деформира и не се сгъва, както често се случва с обикновените щори от ламели.

за разлика от пластмасови и алуминиеви щори, Завесите могат да бъдат изработени от тънка тъкан, което позволява малко количество светлина. Освен това всеки материал минава през няколко етапа на обработка. Благодарение на това завесите не събират прах, статично електричество, не избледняват и не се топят под въздействието на високи температури.

С помощта на сгъваемите щори можете да създадете оригинален и уникален интериор. Отпечатването върху тъканта се избира в зависимост от дизайна на стаята, където са монтирани пластмасови, алуминиеви или дървени прозорци. За класически интериор може да бъде бяла завеса с текстурирана сребро или перла запрашаване и модерен интериор, можете да използвате всеки графично изображение или репродукция на известната картина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Декорация на стая с готови ролетни щориДекорация на стая с готови ролетни щори
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
» » Сортове и предимства на ролетни щори
© 2021 BggeHat.com