Ролетни щори за избор на пластмасови прозорци и съвети за монтаж

Потребителите все повече използват традиционни завеси или тюле, за да украсяват частен дом. Днес, в по-практично и стилно решение, например, можете да окачите ролетни щори на пластмасови прозорци, които отговарят на всички изисквания на повечето съвременни клиенти.

Какви са ролетните щори?

Ролкови щори (ролетни щори) са вид щори, в които повдигащата се конструкция се състои от навита ролка върху специален вал и покриваща прозрачната част на прозореца. При производството на тези системи за защита от светлина се използва всеки вид тъкан.

За да се създаде една вътрешна композиция, ролетни (ролкови) завеси могат да бъдат монтирани не само на прозорци, но и на врати със стъклени вложки. И за да подобрите тези дизайнерски решения, по този начин можете да украсите дори част от стената. За по-добро разбиране на предимствата на ролковите щори е необходимо да се сравнят основните предимства и недостатъци на тези системи за защита от светлина.

Силни страни на ролетни щори:

  • Силният механизъм на закрепване и дизайн;
  • Надеждна защита на помещенията от слънчева светлина, която се постига благодарение на здравината и целостта на острието;
  • Всички ролетни завеси на пластмасови прозорци са много устойчиви на мръсотия и влага;
  • Възможно е да се украсят прозорци, врати, стелажи, шкафове или стени с ролетни щори;
  • Видът на разглежданите завеси не се нуждае от специални грижи.

Недостатъците са следните:

  • Ролетните щори не се вписват напълно в рамката на прозореца;
  • Ако е небрежно да се борави с товарозахващащото приспособление, той бързо може да се повреди.

Основните разлики между ролетните щори и техните аналози

Стандартните щори, които обикновено се използват в апартаментите, не са устойчиви на внезапни промени в температурните условия. Ето защо, през пролетта и есента може лесно да се влоши или огъване. Освен това конвенционалните щори са много бързо покрити с прах и следователно се нуждаят от редовна грижа. Ролковите щори, напротив, напълно отблъскват праха.

Инсталирането на традиционните щори се извършва обикновено от специалисти. Поради това собственикът на апартамента може да има въпрос за това как да инсталирате ролетни щори на пластмасови прозорци сами, ако няма подходящ опит. Въпреки това, за разлика от щорите, монтирането на щората е много по-лесно. В този случай трябва да се отбележи тяхната универсалност, трайност, популярност и привлекателност.

Единственият недостатък на ролковите щори е високата цена.

Съвети за избор на ролетни щори?

Преди да изберете ролетни щори, трябва да определите коя роля този тип слепи да изпълнява в стаята. Някой може да иска да вземе пердета под формата на вратата, килима или кабинета. След това като друг купувач ще бъде достатъчно да се обесят завеси с картинка или да се избере по-скромен вариант. Ограничаването на достъпа до светлина може да се дължи на плътността на самите платове завеси. Вентилатори от естествени и чисти материали могат да украсяват интериора си с памучни, бамбукови или хартиени ролетни щори.

Ако проблемът с дизайна бъде решен, тогава е време да определите размера на системата за защита от светлина. Естествено, собственикът на апартамента ще вземе решение за размера на ролетните щори на пластмасовите прозорци. Въпреки това, трябва да обърнете внимание на факта, че продуктът може да бъде инсталиран на отделни части на рамката на прозореца. Това ще улесни отварянето или затварянето на вратите. Ако прозорецът е достатъчно дълбок, ролетните щори могат да бъдат поставени по цялата ширина на прозореца. Този метод на проектиране има неоспоримо предимство - лекотата на регулиране на светлинния поток.

Трябва също така да се припомни, че има и комбинирани ролкови щори, които перфектно съчетават прозрачни и плътни тъкани. Такива дизайни не се сгъват на ролки и напълно оставят прозореца затворен. За да регулирате светлината, влизаща в стаята, просто трябва да преместите или да преместите лентите. За да направите правилните измервания, преди да купите ролетна щора, трябва да определите механизма, с който ще бъдат регулирани. За целта е необходимо да се изяснят с консултантите по продажбите дали ролетните щори са подходящи за пластмасови прозорци и какъв механизъм ще бъде инсталиран върху тях.

Монтаж на ролетни щори



Възможно е само да инсталирате ролката.

Повечето от тези структури, като ролетни щори, имат в пълен комплект подробните и илюстрирани инструкции. Най-често срещаният и общ механизъм на ролковите щори се състои от тяло (основа) и странични капаци. Тялото на продукта включва:

  • Пластмасова или метална тръба, върху която са навити ролкови щори;
  • Вериги за свързване на всички части на завесата;
  • Механизмът, по който тъканта се издига и пада.

Монтажът на ролетна щора се извършва в следната последователност:

  • Първо, трябва да отрежете рамката;
  • Използвайки нивото, трябва да направите молив на местата, където страничните капаци ще бъдат фиксирани;
  • Използвайки двустранна самозалепваща лента, структурата е прикрепена към рамката на прозореца.

В крайна сметка трябва да се уверите, че веригата се върти свободно. След това въпросът как да се фиксират ролетните щори на пластмасови прозорци може да се счита за изчерпан. Дори ако всичко не работи за първи път, винаги ще има възможност да се коригира ситуацията. Можете да започнете отново, стриктно следвайки всички инструкции.

Ако клиентът избере ролетна щора с водачи, е необходимо да се уверите, че краищата на плата съвпадат с рамката на прозореца, а цялото стъкло е равномерно затворено от завесата. Тук водачите, както и двустранната лепилна лента и нивото са закрепени към ръба на рамката на прозореца.

Ако конструкцията на ролковата щора осигурява допълнителна защитна кутия, която трябва да бъде монтирана с самонарезни винтове, всички горепосочени действия ще бъдат допълнени със следните операции:

  • Маркиране на дупки;
  • Монтиране на кутията.

След това собственикът може самостоятелно да управлява слънчевите лъчи в апартамента си. По този начин можете независимо да инсталирате завеси по прозорците от пластмаса, ролка или всяка друга. Основното нещо е, че ще спестите достатъчно пари.

Характеристики на грижа за завеси

Не е трудно да се грижите за завеси, разбира се, с правилно боравене. Ще бъде достатъчно веднъж седмично, за да почистите продукта с прахосмукачка. Борбата с мръсни ръце за щората не се препоръчва. Те бързо потъмняват. След това продуктът ще бъде много труден за почистване.

Забранено е да се мият ролетни щори, тъй като когато миенето е неизбежно деформирано платно - основата на ролетни щори. След измиване завесите може да приличат на парцал. Единичните петна трябва да бъдат отстранени с лек сапунен разтвор или специален почистващ препарат за петна. Най-доброто решение е да се поставят ролкови щори за химическо чистене. Основните начини да се грижите за ролетни щори:

  • Ако висяхте ролетни щори на пластмасови прозорци, тогава върху тях се появиха шушулки, комари или други чуждестранни предмети, тогава можете просто да изчеткате натрупаните боклуци с четка;
  • След дълго време след инсталирането на щорите върху кутията и платното се натрупва голямо количество прах. За да се отървете от това, можете да използвате прахосмукачка, след като сте носели мека дюза. Лъвският дял на боклука непременно ще бъде елиминиран;

Голяма възможност за почистване на водачите ще бъде употребата на бояджийска хартия или мокри кърпички. Все пак трябва да внимавате, че чрез триене на прах, крехката конструкция не е повредена.

Кратко резюме

Ролетните щори са много удобна и атрактивна система, която се превръща в популярна декоративна декорация на прозорци. Те са много по-добри от традиционните тюл и завеси, тъй като те не натрупват много прах и изглеждат по-модерни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори от тъкан създават необичаен дизайн на прозорецаЩори от тъкан създават необичаен дизайн на прозореца
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Декорация на стая с готови ролетни щориДекорация на стая с готови ролетни щори
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
Ролетни щори в интериораРолетни щори в интериора
» » Ролетни щори за избор на пластмасови прозорци и съвети за монтаж
© 2021 BggeHat.com