Алуминиеви щори на пластмасови прозорци

Обичайно и леко podnadoevshie завеси и завеси и все повече отстъпват място на по-кратки и практични щори. Алуминиеви щори на пластмасови прозорциЗа кратка история на това изобретение, са изобретени повече от дузина сортове, всяка от които има своите особености. Някои от тях служат само за украса на прозореца, докато други са необходими, за да се смекчи слънчевата светлина или да се блокира напълно, докато други могат да бъдат поверени с по-сериозни функции, например защита от кражба с взлом.
В цялото това разнообразие стоят самостоятелни алуминиеви капаци на пластмасови прозорци, които могат да се похвалят само с три функции.

Характеристики на алуминиевите капаци

Алуминият е много гъвкав и в същото време устойчив материал. Продуктите от него могат да се похвалят с цял списък от предимства:
- Ламелите (главните плочи) могат да бъдат направени под всякаква форма. Те могат да получат текстура и специален сянка.

- Средната продължителност на живота на един алуминиев продукт е повече от десет години.

Въпреки отличната стабилност, алуминият е доста лек материал. Няма да има проблеми с работата на конструкцията, а аксесоарите ще продължат толкова дълго, колкото самите плочи.

Алуминиевите щори на пластмасови прозорци могат да бъдат направени възможно най-здраво. Различен дизайн Тоест, когато прозорците са затворени, няма да навлезе натрапчива слънчева светлина в стаята, а стаята също ще бъде скрита от погледа на непознати.
- Има по-голям избор от начини за отваряне на блиндовете.
- Грижа за такива продукти не е дори и най-малкото усилие. Не са необходими специални средства и средства за измиване на такъв дизайн. Ламели не се страхува от домакинските химикали.

Говорейки за отличните качества на тези продукти, не забравяйте, че имат свои собствени недостатъци:
- Алуминият е основно метал, подобно на всеки друг елемент от тази група, е склонен към корозия. За да се избегне това, производителите обработват своите продукти с няколко слоя плътна защитна боя. Ако защитният слой е леко повреден, влагата може да навлезе в мястото на дефекта. Това ще доведе до трудно обратим процес на корозия и унищожаване на ламелите.
- Плочите могат да станат много горещи на слънце. В особено слънчев ден ще бъде невъзможно да ги докоснеш. Този проблем може да бъде разрешен със специален топлоустойчив емайл със сребърен и златист цвят, но въпреки това не се препоръчва да се инсталират такива щори в детските стаи.
- Вятърът, който тече между алуминиевите плочи, може да създаде неприятен шум и бръмча. Звуците могат да се появят дори и при най-често срещаните отварящи се и затварящи се релси.

Видове алуминиеви щори

В допълнение към алуминиевите капаци, прозорците също имат дървени, пластмасови и платнени конструкции. В допълнение, щорите могат да бъдат разделени на типове в зависимост от местоположението на летвите и вида на отварянето.

Хоризонтални алуминиеви щори



Хоризонтални алуминиеви щори

Този вид е може би най-разпространеният и практичен. Състои се от тесни и дълги пластини, които са успоредни на пода.
Когато е напълно затворена, цялата структура ще се разбърка. Системата за управление е отстрани. Структурата може да бъде разположена или извън, или вътре в двойното стъкло.

K хоризонтални щори доста често се включват през щори на прозорците, но това не е така. Затворите не изпълняват повечето от функциите на затвора и не могат да принадлежат към тази група.

Вертикални алуминиеви щори

Най-често тези щори са изработени от пластмаса или плат, но има и метални конструкции. Ламелите са перпендикулярни на пода. Блиндите се отварят на една от страните или като обикновени завеси - в средата.
Ламелите се движат по специален мост, който се намира в горната част на конструкцията. За контрол се използват специални въжета, които контролират степента на отваряне на щорите.
Такива щори могат да бъдат разположени извън и вътре в изолационното стъкло, но външното закрепване се използва в по-голямата част от случаите.

щори

Този вид щори се прави под формата на плат, който се сгъва в ролка при затваряне. Материал за производството на такъв дизайн може да служи не само алуминий, но и стомана с пластмаса.

Основната функция на щорите е защита от хакерство. Ето защо строителството е най-често прикрепено към улицата. Такива щори служат за украса на къщата, за защита на стаята от улична мръсотия и прах, намаляване на шума, ако е необходимо, покриване на прозореца от слънчева светлина и външния вид на външни лица.

Ролетните щори от алуминий могат да бъдат заместител ковано желязо за прозорци.

Как да изберем алуминиеви щори?

Най-важната точка при закупуването на алуминиеви щори е изборът на производителя и продавача. На първо място, трябва да разчитате на съвети и обратна връзка от хора, които вече са използвали услугите на привлекателна компания.
Опитът на компанията играе важна роля, до голяма степен говори за конкурентоспособност.
Дори преди да кандидатствате за избраната компания, е необходимо да решите кои блайндове трябва да отидете на продавача с ясни цели.
Когато избирате готов продукт, не забравяйте да обърнете внимание на целостта на защитния слой.
След инсталирането с екипа за инсталиране, няколко пъти отвориха и затвориха блиндовете. Обърнете внимание на звуците, които дизайнът произвежда. Не трябва да има скърцане. Щоритата трябва да се движат гладко, независимо от това, толкова теглят въжетата за контрол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Щори за прозорциЩори за прозорци
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
» » Алуминиеви щори на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com