Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки

Възможно е да оградите вашата територия и да защитите придобитото си имущество по различни начини: изграждане на бетонна ограда, инсталиране на хедж, поръчване на ковано желязо за прозорци или използване на елементи от стоманен декор. Собствениците на частни къщи и апартаменти, които оценяват естетическите качества на домовете си, предпочитат да украсяват екстериора с оригинални метални парчета изкуство коване. Те не само повишават нивото на сигурност, но също така не развалят външния вид на фасадата.

Какво трябва да бъде качествена мрежа?

За надеждни и издръжливи решетки е по-добре да поръчате продукт, изработен от висококачествена или закалена стомана. Такъв метал е много трудно да се деформира и постоянно да издържа на всяко механично удавяне, включително ръчен трион за метал.

Естествената функция на решетката за прозореца е важен аспект. Има малко хора, които искат да се "възхищават" на баналната праволинейна решетка пред прозореца, която напомня на затвора. Ето защо най-талантливите майстори на изкуството изработват оригинални, уникални и напълно функционални скици за красиви декоративни решетки.

Днес изработените ковани изделия от стомана могат безопасно да се нарекат предмет на изкуството. В процеса на създаване на своите шедьоври, магьосници използват следните видове елементи:

  • геометрична;
  • зеленчуци;
  • животинска;
  • смесена.

В допълнение към декоративните детайли, върху решетките на големите компании можете да видите елементите на логото, съкращението, търговската марка, необичайния декор от стомана или дори инициалите на собственика. Големите руски производители на метални решетки на прозорците имат голяма база от авторски и стандартни скици, според които майсторите създават готови продукти с подходящи размери и декор според дадените параметри. За да създадете решетки, използвайте кръгли или квадратни фитинги. Диаметърът на пръта може да бъде от 12 до 20 mm. По-рядко капитаните използват стоманена лента с дебелина 4 мм и ширина 10-14 мм. Това се дължи на ниската надеждност на тези продукти.

Видове решетки на прозорци

В зависимост от метода на производство решетките на прозореца са разделени на три типа:

  1. заварени;
  2. заварени с ковашки елементи;
  3. фалшифициран.

Заварените решетки се състоят от отделни части, свързани чрез метод на горещо заваряване. Достоверността на тези продукти е по-ниска от цялата ковани решетки, но тяхната цена е съответно по-ниска. Заварените решетки имат по-кратък и ограничен образец (клетка, лента, диамант). Те се използват в сгради, чиято фасада не изисква специален естетически подход. Това може да бъде склад, архивни фондове и др.

Кованите решетки са направени от здрав метал, устойчив на корозия. Те са не само силни, но и много красиви. Продуктът може да бъде стилен, с елегантен отворен шаблон, визуално олекотена и проветрива. Всъщност практическите и надеждни свойства на решетките от ковано желязо по никакъв начин не са по-ниски от заварените решетки и понякога дори ги надминават.

На функционалността на решетка на прозорци се случва:

  1. подвижен;
  2. несменяема;
  3. люлка;
  4. плъзгащи се.

Фиксираните решетки са най-популярният тип продукти за тази цел. Те са инсталирани за дълго време, надеждно предпазват жилището от незаконно проникване от прозореца, а също и украсяват фасадата, в случай на използване на красиви фалшиви елементи.



Свалящите се решетки се използват в семейства, където растат малки деца. Тези конструкции имат временни закрепващи елементи, които, ако е необходимо, могат да бъдат демонтирани и транспортирани на друго място. Swing барове се използват най-често в вили и вили. В допълнение към защитната функция, те извършват декоративни. Такива решетки трябва да бъдат инсталирани на такива прозорци, където вазите със сезонни цветя са инсталирани отвън.

Решетки с плъзгащ механизъм са поръчани за подреждане на офис помещения, входът на който трябва допълнително да бъде защитен. Предимството на люлеещите и плъзгащи се решетки е способността бързо да се измъкне от стаята в случай на пожар. От стая със слепи стационарни решетки може да се измъкне само през вратата.

Методите за фиксиране на решетките

Има два основни начина за фиксиране на метални решетки: външни и вътрешни. Външният метод за закрепване е най-популярният. С този метод продуктът винаги има размери, по-големи от този на прозореца. Решетката се фиксира чрез заваряване към анкерните болтове, предварително инсталирани в отвора на прозореца. За да монтирате сигурно стоманен щифт в каменна или бетонна стена, е необходимо да направите в него депресия с дължина 10-15 см.

В дървени къщи решетките се препоръчват да бъдат фиксирани не с котвени болтове, а с технически винтове. Дизайнът е прикрепен към облицовката към фасадата, а стоманеният болт е завинтен през цялата стена. Вътре в стаята всеки болт се затяга с гайка, която скрива изпъкналия си ръб. Вътрешният метод за фиксиране е по-рядък, но гарантира по-висока защита срещу крадци. За да влезете в помещенията на извършителя, ще трябва първо да пробиете прозореца, а шумът ще привлече нежелано внимание на минувачите и съседите.

Големите фирми, които произвеждат решетки на пластмасови или дървени прозорци, създават продукти с различни форми и размери. За кръгли, дъгови, трапецовидни или триъгълни прозорци се получава решетка със съответната форма. Има и друг вид фалшиви продукти, които си заслужава да се отбележат - това са триизмерни решетки. Те, от своя страна, могат да бъдат изпъкнали или изпъкнали-вдлъбнати. Такива решетки обикновено се инсталират в случаите, когато фасадата на сградата не позволява да се установи пряка вертикална решетка, поради характеристиките на архитектурния ансамбъл (прогнози, изкуство формоване около периметъра на прозореца на отваряне, а отлив).

Видове стоманени декори.

Оригиналният декор от стомана може да бъде изключително естетичен или функционален. Функционалните предмети включват:

  • барбекюта;
  • урни;
  • улично осветление;
  • врати и врати;
  • огради;
  • парапети и парапети на парапета;
  • цветни лехи под прозореца;
  • закачалки;
  • рафтове;
  • пейки.

В допълнение към решетките от ковано желязо, изработени от стоманени пръти и пръти, талантливи занаятчии създават различни декорации. Може да се използва както на закрито, така и на открито

Декоративен стоманен декор:

  • декоративни елементи за беседки;
  • декориране на витрини и сенници;
  • декоративен декор на вино шкафове;

За интериори в класически и готически стил често се поръчва ковани мебели. Гърдите на леглата, подлакътници на фотьойли и дивани с отворен метален шаблон изглеждат много богати и представими. Днес, с необичайна решетки от ковано желязо и стомана декор могат да украсят дома си, като я превръща неузнаваемост, да се подчертае собствената си безупречно чувство за стил, както и говори за материалното положение, почтеност и висок социален статус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорците на децатаРешетки на прозорците на децата
» » Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
© 2021 BggeHat.com