Решетки за радиатори

решетки за радиатори
Решетки за радиатори

Въпреки радиатори справя с преките си функции на отопление през студения сезон, те винаги ще изглежда естетически приятен, монтаж в изискан интериор. Ето защо собствениците на къщи и апартаменти често прибягват до използването на елементи като скари за радиатори. Тези решетки са не само способни да обновите интериора си, което му придава изискан нови функции, но също така и да се предпази от горещ метал, улесняване на грижите на източниците на топлина в дома си.

В момента пазарът е просто изпълнен с невероятен брой варианти на решетки за радиатори, така че не е трудно да се намерят подходящи такива. Нека видим какви са решетките за нагряване на батериите и как те се различават един от друг.

Разнообразие от решетки за радиатори

Трябва да се отбележи, че решетките за радиатори не само трябва да бъдат привлекателни, но и устойчиви на продължително излагане на високи температурни условия. В края на краищата отоплителният сезон отнема много време, през цялото време решетките ще влязат в контакт с нагретия метал на батериите.

Ако се оцени топлоустойчивостта, материалите ще бъдат както следва:

  • MDF. Това е имитация на дърво, но цената на такива решетки е по-малка. Декоративните решетки за отоплителни радиатори от MDF могат да бъдат с различни форми, изглеждат страхотно, а на тяхната равнина могат да се нанасят различни образи.
декоративни решетки за радиатори
Решетки от MDV
  • Дървото. Дървените решетки на отоплителните радиатори обикновено са изработени от ценно дърво, така че тези решетки са скъпи. Те са добре комбинирани с други интериорни елементи, подходящи за почти всеки стил. Но под влиянието на високите температури от радиаторите дървото може да се деформира със изсъхване. Дървото е индикатор за сложност в интериора, с изключение на това, такива скари ще добавят уют към вашия дом.
дървени решетки за радиатори
Дървени решетки за радиатори
  • Glass. Стъклените решетки за отопление на батериите са включени в категорията на скъпите. Те са изработени от матово или цветно стъкло. Можете също така да намерите решетки с отпечатан модел. Струва си да се отбележи, че материалът не е много практичен - защото стъклото не може да издържи случайно механичен удар или продължителен натиск. Погрижете се внимателно и внимателно, за да не го прекъсвате по невнимание.
решетки за отопление на батериите
Решетки за отопление на батерии от стъкло
  • Metal. Металните решетки на радиаторите са най-често срещаните, често се използват в домашни условия. Това е практичен и удобен вариант да скриете батериите от любопитни очи и да украсите интериора си със стилен елемент.
декоративни решетки за отопление на батериите
Метална решетка
  • Някои видове пластмаса. Пластмасовите решетки за отоплителни радиатори са включени в категорията на бюджетните продукти. Много често подобни решетки се използват в обществени помещения, в офис сгради. И ако материалът не е качествен, то тогава, когато се отоплява, такива решетки могат да бъдат опасни за човешкото здраве.
пластмасови решетки за радиатори
Пластмасова решетка за отопление на радиатора

Плоските решетки обикновено се поставят върху такива радиатори, които се монтират в ниши. Сгънати - направени с или без капак. Също така има PVC решетки за отоплителни радиатори под формата на кутия - те се използват в случай, че се налага да се затварят напълно отоплителните елементи и комуникациите.

Защо метал?

Металните решетки за радиатори нямат специален дизайн - въпреки това те са много практични във всички техни вариации. По правило тези решетки са направени от тънки стоманени листове. Те са оцветени с прахообразен метод, поради което се увеличава експлоатационният им живот.



Декоративните решетки на нагревателните батерии от неръждаема стомана не изискват боядисване, тъй като самият материал има добри естетически характеристики.

Понякога такъв материал е перфориран, което води до сложен модел. Но такива модели ще се вписват перфектно само в интериора, създаден в стила на високите технологии.

метални решетки за радиатори
Метални решетки за отоплителни радиатори в стил на високите технологии

Така че металните решетки за отопление на батериите имат много предимства, които са причинили тяхното широко разпространение:

  • Не е нужно да ги ремонтирате и боядисвате.
  • Те няма да се намесват при пренос на топлина.
  • Изработен от материали, които са безопасни за човешкото здраве.
  • Те са лесни за поставяне.
  • Отоплението не се деформира.
  • Ако възникне замърсяване, то е много лесно да се премахне.

Какво влияе върху цената на решетките за батерии?

Решетките за отоплителни радиатори могат да помогнат за спестяване на пари. И ако имате нормални чугунени батерии, които осигуряват отлична топлинна мощност, но имат грозен външен вид, тогава не е необходимо да ги отстранявате. Достатъчно е да си купите решетка - и те ще бъдат скрити под елегантните елементи на интериора, като успешно ще го допълнят.

Така че цената на мрежата ще бъде повлияна от няколко фактора:

  • Материал на производство. Разбира се, дървеният продукт, изработен от скъпо ценно дърво, ще струва повече от пластмасов продукт.
  • Марка и марка. Не аргументирайте, че ако преди вас - идентични продукти на германско и китайско производство, цената им ще бъде напълно различна.
  • Размери на решетките на отоплителните радиатори. Ако поръчате нестандартен дизайн, тогава цената на такъв продукт може да бъде по-висока - дори до 50.
  •  Декориране. Ако поръчате продукт с оформени крака, сложни тъкани, красива кант, тогава ще струва повече от стандартните решетки.
  • Структурни характеристики. Плоските решетки ще бъдат по-евтини от затворените кутии.
  • Цвят и метод на оцветяване. Когато поръчвате скъпи изключителни варианти като "под дървото", "за злато" и т.н. цената на тези продукти ще бъде малко по-висока от просто бяло прахово покритие.
Решетки за отоплителни радиатори pvc
Декоративните решетки за радиатори могат да бъдат боядисани във всеки цвят

Декоративните решетки, както се вижда на снимката, в който и да е дизайн, могат да осигурят завършване на вашия интериор. Дизайнът на стаята няма да бъде развален на моменти от напълно непривлекателни чугунени радиатори. В допълнение, собствениците на помещения не само да се насладят на задачата дизайн на батерии, но и лекота на грижите за тях - след боядисване на батерията вече нямате, а понякога е трудно да се направи, защото на дизайна на радиатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
Тръбни нагревателни радиаториТръбни нагревателни радиатори
Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?
Кои радиатори трябва да избера?Кои радиатори трябва да избера?
» » Решетки за радиатори
© 2021 BggeHat.com