Подови конвектори

Подовите конвектори са нагревателни уреди, които са монтирани в специални ниши на пода и покрити с решетки отгоре. Те се използват за отопление на стаите около периметъра. Тези нагреватели често се използват за отопление на помещения с панорамни стъкла. Процесът на нагряване се осъществява по следния начин: студеният въздух от прозореца се спуска на конвектора, конвектор затопля и се издига нагоре, това създава приятна въздушна завеса, блокиране на пътя за студен въздух и не проникне в помещението.

Конвекторите в пода могат да бъдат затворени с различни видове решетки. Те се различават по външен вид, цвят и материал, от който са направени. Алуминий и дърво често се използват за производството на решетки. Тези материали имат свои собствени заслуги и недостатъци. Клоните в дървените пръчки са разположени по рамки, алуминият може да бъде поставен както отпред, така и отдолу. Алуминиевите решетки частично намаляват количеството въздух, който прониква в устройството. Такива решетки се нагряват и, давайки топлина на студения въздух, не им позволяват да паднат. Дървото не се нагрява и не пречи на студения въздух да проникне в конвектора, тъй като има по-малко топлопроводимост. Въздушното проникване през дървената решетка намалява, поради факта, че те трябва да направят повече от алуминий. Това се дължи на факта, че дървото има по-малко сила в сравнение с алуминия.

Използвайки подови конвектори, движението на въздуха може да се извърши както естествено, така и насилствено. В първия случай въздухът се нагрява от физическите закони, т.е. студеният въздух пада, затопля и се издига. С принудителния метод въздухът задвижва вградения вентилатор.



Конвенционалните батерии могат да повредят вида на стаята. Едно отлично дизайнерско решение е използването на подови конвектори. На пазара има огромен избор от решетки, които покриват подовите конвектори, така че можете да изберете решетка за всеки интериор.

Подовите конвектори имат няколко предимства:

-те са икономични;
-на решетките може безопасно да се разхождате, тъй като те не се нагряват много;
-дори ако подовите конвектори са разположени близо до мебели и електрическо оборудване, те няма да причинят никаква вреда;
-не причинява йонизация на въздуха;
-Няма изгаряне на прах, защото дори при максималната температура на охлаждащата течност, температурата на топлообменника няма да надвишава 60 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове отоплителни системиВидове отоплителни системи
Монтаж и монтаж на радиатори, радиатори, конвектори в подаМонтаж и монтаж на радиатори, радиатори, конвектори в пода
Как да изберем електрически конвектори?Как да изберем електрически конвектори?
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Конвекторно отоплениеКонвекторно отопление
Какво е добро за подови конвекториКакво е добро за подови конвектори
Конвектори за водно подово отоплениеКонвектори за водно подово отопление
Конвекторно отопление за домаКонвекторно отопление за дома
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
» » Подови конвектори
© 2021 BggeHat.com