Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?

Отоплителните радиатори в апартамент, къща и офис, обикновено разположени по открити стени, често развалят външния вид на помещението или просто нарушават дизайна на дизайна. Екрани за нагряване на батериите ще ви помогнат да разрешите тези и други проблеми, свързани с местоположението на елементите на отоплителната система:

  • Предпазвайте от механични наранявания и изгаряния,
  • Украсете стаята с всеки стил на нейното изпълнение,
  • Ще изпълни изискването за инспекция и ще помогне да се избегне глоба.

Изисквания за защита на радиаторите

Декоративни екрани за отопление на дома

Декоративни екрани за отопление на дома

Решетките на отоплителните радиатори, изпълняващи функциите на защита и декорация, трябва да бъдат надеждни (да не се влошават по време на употреба) и "невидими" за отоплителните елементи (не пречат на отоплението на помещението). За да изпълнят тези две основни условия, декоративните панели трябва да осигуряват:

  • Минимални препятствия за преминаването на топли въздушни маси в помещението.
  • Добро разсейване на топлината на самия екран. Отопляемите решетки трябва да дават топлина в стаята.
  • Свободен достъп до вентили, клапани и други елементи на регулирането на отоплителната система. Регулирането на температурата и други работи по поддръжката на системата ще бъдат удобни, ако не е нужно напълно да демонтирате екранните радиатори.
  • Голяма устойчивост на топлина. Имайте предвид, че екранът за отопление на батериите ще се загрее до достатъчно високи температури, при които някои материали могат да променят цвета си и да се деформират.
  • Лесно разглобяване. Ако декоративните капаци лесно се отстраняват, няма да има трудности при поправката на радиаторите.
  • Приятно изглеждане на очите. Подредените декоративни решетки на батериите ще станат част от интериора на вашата къща.
Декориране на отоплителната система

Декориране на отоплителната система

Видове радиаторни екрани

Съвременните възможности за производство позволяват създаване на екрани за радиатори за отопление от различни материали, различаващи се в стил, цвят и декор:

  • Дървени панели на радиатори се появиха пред всички останали и имат дълга история. Дървените екрани за отопление все още се оценяват за тяхната безопасност и широки възможности за проектиране. Те могат да затворят всички видове радиатори, а обработката на естествен материал - дърво - дава разнообразие от форми, които ще се впишат в всяка стилистична идея.
  • Металните декоративни екрани за отоплителни радиатори обикновено се изработват под формата на емайлирана мрежа от стомана или алуминий, наподобяващи модели на къси дантели. Могат да се различават в дизайна: с една, с две странични стени или изобщо без тях. Лесно се избират за радиатори с всички конфигурации (странично, долно свързване и т.н.), лесни за монтаж и имат добро разсейване на топлината.
  • Пластмасовите тампони са много по-евтини от други, те са леки, лесни за монтиране и премахване. От друга страна, те са по-трайни и имат малка топлопроводимост.
  • MDF екрани. Имат най-голямо помещение за декорация, са по-устойчиви на флуктуации на влага, отколкото дърво, лесно се монтират. Въпреки това, ако дупките са твърде малки, абсолютно цялата топлина се съхранява в кутията, за да не се изтича от радиаторите в помещението.
  • Гипсокартонните панели са достатъчно евтини, но те имат много слабо разсейване на топлината (те се използват при вмъкване на решетки в тях) и създават проблеми при необходимост от демонтаж.
  • Стъкленият екран обикновено е дебел стъклен лист, който е фиксиран към стената от скоби, направени от стомана. Осигурете отличен топлинен поток, достъп до радиатори и регулиращи елементи, стилен външен вид на стаята.
Метален екран за отоплителна система

Метален екран за отоплителна система

MDF - решетки за радиатори на отоплителни системи

MDF - решетки за радиатори на отоплителни системи

Дървена кутия за радиатори



Дървена кутия за радиатори

Важно! При избора на екрани за радиатори от всякакви материали, обърнете внимание на горната им част: направени под формата на вентилационна решетка, ще бъде много по-добре да се остави в топлина, отколкото твърд рафт.

Нанасяне на декоративни екрани

Модерни решетки за отоплителни радиатори могат да се инсталират във всяка система от батерии - от чугун, метал-пластмаса и др., Както и в помещенията на всяка дестинация - жилищна сграда, детска градина и производство. Можете да изберете панели за радиатори, които са по-отворени или с повече топлинна мощност. Лесно миещите се топлоустойчиви материали позволяват дълго време да запазят оригиналния си вид, а разнообразието от модели ще задоволи всички естетически изисквания.

Декоративните екрани за радиатори се инсталират лесно и бързо: те се фиксират с помощта на специални конзоли или се окачват директно върху батериите. Такива монтажни работи няма да бъдат трудни дори за "непосветените".

Процесът на твърда инсталация се осъществява на няколко кратки етапа:

  • Местоположението,
  • Пробити отвори за крепежни елементи,
  • Декоративни елементи са монтирани,
  • Екранът е фиксиран.
Монтаж на решетката на отоплителната система

Монтаж на решетката на отоплителната система

Моля, обърнете внимание! Ако искате да запазите инсталационната работа, но искате да купите решетка на труднодостъпни радиатори, изберете панти, а не под формата на кутия. След това не е необходимо да монтирате самите екрани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на мощността на радиаторитеИзчисляване на мощността на радиаторите
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
» » Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?
© 2021 BggeHat.com