Декоративни панели за отопление на батерии

В съвременните времена, специални адаптации стават популярни, което повишава естетиката на радиаторите. Такива устройства могат безопасно да се наричат ​​екрани, декоративни панели за отопление на батерии, обвивки и капаци, кутии, огради. Защо те са предназначени и струва ли си да купуват такива устройства?
декоративни панели за отопление на батериите
Декоративни панели за отопление на батерии

Кога е необходима подплата?

За разлика от други видове специални елементи, които служат за прикриване на отоплителните тръби, капаците няма да покриват повърхността на батериите, а само мястото близо до пода. Тези елементи обаче са необходими и важни.

При инсталиране на подови настилки - ламинат, паркет, трябва да скриете по някакъв начин тръбата и пода. Разбира се, можете да направите дупка там, но това е малко вероятно да помогне.

И че размерите на дупката и дизайнът на батериите съвпадат, ще трябва да положат много усилия. Във всеки случай, връзката ще бъде видима, тъй като за правилното инсталиране е необходимо да се остави празнина до 10 милиметра. За какво? Това освобождаване ще избегне проблеми, ако подовата настилка се стеснява или разширява.

По този начин би било по-подходящо да се използват специални капаци за отопление на батериите. Как изглеждат те? На снимката можете да видите, че този пръстен е изработен от различни материали. Те затварят празнината, без да развалят вътрешността на стаята.

подплата за отопление на батериите
Капак за отопление на батериите

Декоративните капачки за отоплителни акумулатори са сгъваеми пръстени, които са много лесни за инсталиране. Те се облягат на обиколката на тръбата, затварят пролуката. Тогава елементът се застопорява на място. Пръстенът е притиснат към подовата настилка. По същество подобен елемент като защита на отоплителните батерии ще бъде надеждно фиксиран поради формата.

Инсталацията обикновено не отнема повече от една минута. При работа е много удобно. И ако трябва - тогава можете да премахнете тази защита. За да го включите отново, трябва да се изплакне и отново да се постави.

Декоративните панели за радиатори могат да бъдат избрани абсолютно във всеки дизайн - защото широка гама от продукти ви позволява да направите това.



Декоративните наслоявания на отоплителните радиатори могат да се различават по размерите - стандартните размери правят ½ и ¾. Те могат да бъдат от различни материали. Като правило, това са различни видове дърво, MDF, което имитира едно дърво. Панелите за радиатори за отопление са достатъчно скъпи, но от MDF - те се различават при умерена цена. Също така, облицовката може да варира в зависимост от това коя област на използване: например, има подплата, паркет, камък и други подобни. Панелът за отоплителната акумулаторна батерия може да бъде изработен в различни варианти, а от конструктивната позиция - да намерите панели с различни конструкции, цветове и нюанси.

защита за отопление на батериите
Декоративен радиационен панел, изработен от MDF

Други аксесоари

След това обмислете други типове устройства. Корпусът на отоплителната акумулаторна батерия е един вид екран - той е проектиран така, че да предотврати утаяването на праха и мръсотията върху повърхността на радиатора. Корпусът на отоплителното тяло идеално се вписва във всеки интериор, ако е правилно подбран.

Калъфи за отопление на батериите могат да бъдат произведени изцяло в заводски условия или сами можете да създадете такова създаване.

Също така корпусът на отоплителния конвектор може да бъде изработен от различни материали - всичко зависи от вашето въображение и възможности. Капацитетът на радиатора е чудесен начин да скриете отоплителните батерии от любопитни очи и да ги поставите в стаята, без да правите компромиси с дизайнерските качества.

радиаторна кутия
Обикновено кутия за отопление на радиатора

Такива устройства като кутии за отопление на батериите са много чести. Обикновено те са изработени от гипсокартон. В края на краищата, този удобен материал ви позволява да създавате дизайн с всякаква форма и конфигурация.

Кутията за радиатора за отопление от гипсокартон е екологосъобразна, в края на краищата, както гипсовите, така и картонните плоскости се пропускат във въздуха и също така абсорбират влагата. И поради факта, че оградата на радиаторите за отопление "диша", тя позволява да се поддържа удобна температура и необходимото ниво на влажност.

Огражденията за отопление на батериите могат да бъдат дори кръгли, защото гипсокартона има гъвкавост и гъвкавост. В допълнение, този материал е лек, така че работата с него е много проста и удобна. Калъфи за отоплителни радиатори са много лесни за инсталиране - няма да има прашна и мръсна работа, тъй като закрепването на такива капаци, и те трябва да бъдат създадени с помощта на винтове. Покритието на радиатора за сухо строителство не изисква допълнително време от вас, за да позволи на повърхността да изсъхне. А разходите за такива устройства, като гипсова картонена кутия за отоплителна батерия, са подходящи за широк кръг от потребители. Такъв щит за нагреваема батерия е добър начин да я скриете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Вертикални радиаториВертикални радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Радиатори за подово отоплениеРадиатори за подово отопление
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
» » Декоративни панели за отопление на батерии
© 2021 BggeHat.com