Фитинги и аксесоари за отоплителни радиатори

Различни аксесоари за радиатори, които са необходими за определяне на радиатора, както и тяхната връзка - облицовка на радиаторите, съюзи на радиатора за отопление, отразяващи екрани зад радиатори отопление, както и много други - не са включени в основния пакет. Следователно те трябва да бъдат придобити самостоятелно. Когато избирате конзолата за радиатора, трябва да се ръководите от факта, че на 3-те части на радиатора е необходим един крепежен елемент за отопление на батериите. Радиаторът трябва да бъде разположен само хоризонтално.
конзола за отопление на радиатора
Комплект за монтиране на радиатор

Ако използвате добър комплект за свързване на радиатори и извършвате цялата работа, свързана с монтажа и монтажа на радиатори, отоплителната система ще работи с максимална ефективност и надеждност.

Ефективността на отоплителна система, до голяма степен зависи от това как правилно избран тип радиатор и кранове за радиатори за отопление, включително свързване на радиатори възли.

Радиаторите за отопление могат да бъдат разделени на две основни групи: секторни радиатори и панелни радиатори. Първият може да бъде биметален или направен от алуминий, но панелните радиатори са изработени от стомана. В случай на секционни радиатори често се използва странично или диагонална тип връзка, но за радиатора панел се използва за свързване отстрани или отдолу тип. За всичко това ще ви трябват различни аксесоари за отопление на батерии и консумативи (например радиаторно уплътнение).

спирателни вентили за радиатори
Радиатор за секционно отопление

компоненти за радиатори
Панелен радиатор

Свързване на отоплителни радиатори

Изборът на схемата за свързване на отоплителните батерии може да зависи от следните фактори (и зависещите от тях отоплителни инсталации за отопление):

  • Етажи на къщата;
  • Видове отоплителни радиатори, както и техните размери;
  • Вид на отоплителната система: еднотръбна или двутръбна;
  • Налягане на охлаждащата течност в отоплителната система.

Отоплителните уреди могат да бъдат свързани в една от трите схеми:

  • Схемата за диагонално свързване предполага, че водата навлиза отгоре, но излиза от противоположната долна страна. Такава схема обикновено се използва за частни къщи, където се инсталират многокамерни батерии. Веригата може да се използва не само за еднотръбни, но и за двутръбни отоплителни системи. Такова схема на свързване не може да се използва в отоплителните системи, където работното налягане е високо.
кранове за радиатори
Диагонално свързване
  • В многоетажните къщи най-често има схема на странична връзка от едностранен тип. Тази схема е подходяща за тези отоплителни системи, в които се използва охлаждаща течност с висока температура. Ако такава схема е свързана, водата ще тече отгоре, но излиза отдолу, но от същата страна.
капаци на радиатора
Връзка на едностранен тип
  • Схемата с по-нисък тип свързване се използва за тези видове радиатори, при които връзката е от по-нисък тип. В този случай цялата отоплителна система е скрита под пода, тъй като тръбите на отоплителната система отиват на пода. Дължината на батерията няма значение, ако изберете този тип връзка, тъй като батерията ще се нагрее по един и същ начин.
радиационен клапан
Долна връзка

В зависимост от избора на схеми за свързване или вида на радиатори, ще бъде необходимо да се избере конкретна монтажен комплект, който ще включва прибори и принадлежности, монтаж на радиатори.

Стандартният комплект за свързване на отоплителните батерии включва такива компоненти като:

  • включете;
  • Завийте щепсела;
  • 4 futurki;
  • Конзола за отопление на батерии, фиксиране на радиатори;
  • Маевски кран;
  • Уплътнения за отоплителни радиатори от паронит или силикон.

Адапторите обикновено се доставят по двойки, с дясната и лявата нишка под външната тръба.

Те се завинтват в нагревателната батерия от лявата и дясната страна. Вътрешна резба тип при нагряване вентил и вентили за радиатори е еднакъв за всички адаптери.

конзола за загряване на батериите
Маевски кран


Маевският кран е полезен в такава ситуация, когато радиаторите за отопление престават да затоплят помещение поради това, че в тях е събран въздухът. За да върнете радиатора на предишната му ефективност и ефективност, е необходимо само да отворите крана. Обикновено такъв радиаторен клапан е направен от материал като месинг и има покритие от хром.

За да се осигури запечатването на всички резбови отвори с диаметър от един инч, е необходим винтов тампон. За да се запечата връзката на нипела на секциите на радиатора, се използват различни уплътнения.

За да закрепите отоплителния радиатор към стената, се нуждаете от крепеж за радиаторите.

Скобите могат да бъдат ъглови или котви. Конзолите тип "щифт" могат да се използват за всякакъв вид стени, но за дървени стени могат да се използват само ъглови скоби.

Понякога монтажният комплект може да включва уплътнения, които се монтират между стената и радиатора. Ако в схемата е включен компонент, например байпас за отоплителни тела, тогава такава скоба на нагревателната батерия ще регулира температурата на акумулатора. Можете да използвате термостат, термичен датчик за отоплителна батерия или нагревател за радиатор и измервателен уред за нагреваема батерия, но този метод е по-скъп.

джъмпер на радиатора
Байпас за радиатора

Избираме комплект за свързване на радиатора

Диаметърът на захранващите тръби играе важна роля при избора на инсталационния комплект. Комплект от половин инч е подходящ за полимерни тръби с диаметър 16 и 20 мм.

Ако е необходимо да се свържат панелните батерии, направени от стомана със странично свързване тип, ще бъде необходимо да се купуват само кюлчето и Maevsky кран. Не са необходими комплект от стандартния тип за свързване на радиатори, тъй като такива радиатори от долната и горната страна вече имат вътрешна резба с диаметър половин инч. Поради наличието на такава резба тръбата може да се завинтва директно без адаптери.

Не забравяйте, че може да се наложи да използвате консумативи като: уплътнител за нагряване на батерии от силикон, пудра или коноп. Обикновено такива материали не са включени в основния комплект.

закрепване на радиатори за отопление
Лента дим

Също така често се поставят топлинно отразяващи екрани зад радиаторите. Те са предназначени за повишаване на ефективността и излъчването на топлина. Рефлекторите на топлината зад радиатора са изработени от фолио, пяна от пяна, порьоз с фолио. Отражателите за радиатори трябва да бъдат направени от материал, който има нисък коефициент на топлопроводимост. Ако вашите топлинни щитове за отопление на батериите са направени само от фолио, то то ще даде част от топлината към стената. Ето защо трябва да направим междинен слой. Рефлектори за отопление на батериите могат да бъдат направени от ролкова пяна.

Всички вентили за радиатори, аксесоари и допълнителни материали-скачач на отопление радиатора, радиатор за отопление разнообразни, изводи за радиатори, изпарител върху радиатор, вентилатор на радиатора, в сушилня отопление радиатор и много други неща - като неотделим елемент отоплителната система , Без тях няма да работи толкова ефективно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?
Как да свържете алуминиеви радиатори?Как да свържете алуминиеви радиатори?
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
» » Фитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
© 2021 BggeHat.com