Свързване на отоплителните батерии

Необходимостта от подмяна на радиатори може да бъде причинено от различни фактори: физическа разруха, остарял, не е от значение модерен естетичен вид, недостатъчни експлоатационни характеристики на оборудването. Така че, ако решите да извършите основен ремонт в апартамента си, тогава трябва да го стартирате с подмяната на радиатори.


Стандартна технология за подмяна на радиатори


В повечето случаи подмяната на радиатори се извършва съгласно стандартната схема, която включва следните елементи. (Виж също: Как да настроите отоплителните акумулатори)



  • Демонтаж на стари отоплителни уреди.

  • Прикрепване на нови радиатори.

  • Нарязване на резбата на тръбата за повдигане.

  • Свързване на отоплителните тела към решетката.


Свързването на радиаторите може да се осъществи чрез използване на метални пластмасови, пластмасови, метални тръби при заваряване или с използване на дренажи. Естетична, издръжлива и чиста е връзката с метални пластмасови тръби. Вместо сферичните кранове е възможно да се използват радиаторни клапани, с помощта на които се извършва ръчно регулиране или автоматични кранове, оборудвани с термостатични глави.


Правила за инсталиране на радиатори




Монтажът на радиатора трябва да се извърши с помощта на равнина и олово. Нагревателят трябва да бъде монтиран с три скоби. Основният товар пада върху двете горни скоби. Третият по-нисък изпълнява функция за поддръжка. При инсталиране на радиатора трябва да се спазват определени задължителни стойности. - Разстоянието от пода до долния край на радиатора трябва да бъде приблизително 100-120 mm. Такава стойност е оптимална, тъй като по-късото разстояние ще затрудни трансфера на топлината и ще направи почистването неприятно. Разстоянието от повече от 150 мм води до прекалено интензивна смяна на студения и топъл въздух, което създава бързо движение на дискомфорта на въздушните маси. Не е желателно радиаторът да бъде напълно покрит от повърхността на широкия праг. - При монтаж на радиатори, използващи входни тръби, е необходимо да няма сгъвки на горната тръба надолу и долната тръба нагоре.


В първия случай, примери за които са варианти 4 и 5, ще се наблюдава постоянно нагряване на нагревателя. Във втория случай - варианти 3 и 5 - в тръбата се появява въздушен ограничител. - В случаите, когато радиаторът има повече от 12 секции, е необходимо да се използва само схемата за диагонална връзка. Използването на странична връзка ще доведе до частично затопляне на радиатора и до намаляване на ефективността на топлопреминаването му. (Виж също: Монтиране на отопление от собствените си ръце)


Определяне на броя на секциите на устройството


Различни производители произвеждат радиатори, изработени от същите материали, но с различни параметри на топлопредаване. При приблизителни изчисления тази разлика може да бъде пренебрегната. Като цяло, може да се вземе като основа, че една част от алуминиевия нагревателя в умерен климат m2pomescheniya 2 серии, на биметален - 1,5 м2. Определянето на броя на радиаторните секции е повлияно от много фактори. Например, параметри, като например ниска температура на охлаждащата течност, преминаващ в централизирана система, наличието на 3 метра над тавани, външни стени - повече от един, изисква увеличаване на броя на секциите изчислени. Подмяна и свързване на радиатори изисква подход, с голяма отговорност, предварително проучване предлага производители на отоплителна техника, претегляне на всички плюсове и минуси на избрания радиатора. При определяне на необходимата мощност на отоплителните елементи и схемата на тяхното свързване е желателно да се знае мнението на опитен специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Изчисляване на мощността на радиаторитеИзчисляване на мощността на радиаторите
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
» » Свързване на отоплителните батерии
© 2021 BggeHat.com