Замяна на радиатори

Поне веднъж в живота всеки човек се осмелява да се промени радиатори за отопление. И тогава, колкото и да не искате да започнете подобен вид ремонти, ще трябва да го направите. В тази статия ще се опитаме да разберем причините, методите и качеството на батериите, които трябва да бъдат на мястото на старите.

Причината за подмяната на радиаторите

Причината за подмяната на радиаторите

Много по-често замяната на радиатори за отопление се получава в панелните къщи, тъй като в тези къщи първоначално се поставят конвектори. Техният дизайн е прост, плочите са засадени на тръбата, но тяхната мощност не е достатъчна за затопляне на стаята. Ето защо, през зимата, при тежки студове, хората, живеещи в апартаменти, отоплявани от конвектори, трябва да изстинат.

Разбира се, появата на батериите е много важна. Така че, ако наистина сте решили да смените батериите, изберете безопасно алуминий. Такива радиатори не само ще затоплят напълно вашата стая, но и ще се вписват перфектно във всеки интериор.

Трябва да се помни, че всички ремонти започват с елемент, наречен радиатори за подмяна. Но можете да замените радиаторите само след инсталирането на прозорците.

Как се сменя радиаторът

Как се сменя радиаторът

Понастоящем най-често подмяната на радиатори се извършва съгласно този план:

  • Старата батерия се отстранява;
  • Нова е затворена;
  • На нишката се нарязват нишки;
  • Новата батерия е свързана към стойката.

Батерията е свързана по три начина: благодарение на полипропилен, метална пластмаса, заваряване.

Как да изберем материала за свързване на радиатора

Как да изберем материала за свързване на радиатора

За свързване на радиатори за отопление е възможно чрез металлопластика, полипропилена, метал със сгонах, метално заваряване. По принцип подмяната на радиатори в Москва се осъществява с помощта на метални пластмаси. Това е най-модерната опция с висока якост.

Свързвайки радиаторите си с металопластика, ще се възползвате само от това, тъй като такава опция е не само особено издръжлива и издръжлива, но също така изглежда страхотно.

За ваше удобство, сменете сферичните вентили с радиаторни клапани за ръчно регулиране или кранове с термостатични глави за автоматично регулиране.

Батерията е оборудвана по такъв начин: самата батерия, 4 радиаторни предпазители 3/4, 1 въздухоотвод, 3 скоби, 2 сачмени клапана - американски 3/4, 2 конектора с N.R. 3 / 4-20, 2 тръби 20, 2 колена с В.Р. 3 / 4-20, иго.

Как да инсталирате радиатора правилно

Как да инсталирате радиатора правилно



За начало е необходимо нивото на радиатора да бъде изравнено или хоризонтално, или вертикално, радиаторът е окачен на три скоби: два от които са отгоре, един отдолу. Ако секциите в радиатора са по-големи от 12, тогава в горната част се използва друга скоба. Защо има толкова много скоби на върха? Отговорът е прост, горните скоби изпълняват поддържаща функция, те поемат цялото тегло на радиатора, долната скоба закрепва радиатора и не позволява да се движи встрани.

За сметка на разстоянията

Разстоянието между перваза на прозореца и горната част на радиатора не трябва да бъде по-малко от 100 мм. От пода до радиатора трябва да е минимум 120 мм. От стената към радиатора 20 мм. Като се има предвид това, важно е, че прагът не покрива радиатора. В този случай помещението ще бъде топло. Най-малкото, производителят обещава, че при условие, че са изпълнени всички правила.

Ако радиаторът има секции, по-големи от 12, тогава този радиатор трябва да бъде свързан диагонално, тъй като има риск някои участъци да не се нагряват изобщо.

За да нагреете влезете в стаята напълно, трябва да закачите фолио над стената зад радиатора и тогава цялата топлина ще влезе в стаята. В противен случай голяма част от топлината отива да затопли външната стена.

Как да направите смяна на батерията на балкона

Как да направите смяна на батерията на балкона

Извадете батерията на балкона в случай, че стаята се свързва с балкон или просто се нуждаете от балкон за изолация. Ако все още трябва да свържете стаята с балкона, тогава радиаторът в старото място трябва да бъде свален и да го окачи под прозореца. Когато балконът е изолиран, радиаторът е окачен на балкона на стената, където радиаторът виси в стаята, само от другата страна.

По този начин на една стена има два радиатора от различни страни.

Абсолютно по същия начин като замяната на батериите в стаята, батерията отива на балкона. Но поръчката се добавя чрез пробиване на дупки за тръби, които ще бъдат доведени до новата батерия.

Но не забравяйте да вземете батерията на балкона, трябва да го затоплите и да започнете с глазура.

Определете броя секции за всяка стая

Определете броя секции за всяка стая

Ако наистина промените радиаторите, то най-добрите, а именно италианските алуминиеви секционни радиатори. Топлинният трансфер от различни производители на такива радиатори не се различава много един от друг и затова не можем да се съсредоточим върху това. Всички италиански алуминиеви батерии са с отлично качество.

Средно 1 секция от алуминиев радиатор загрява 2 кв.м. , докато биометалният радиатор се загрява до 1,5 кв.м. По този начин е необходимо пространството да бъде разделено на 2 и съответно на 1,5 и в отговора да се получи броят на секциите.

Това е всичко, което може да се каже за замяна на радиатори. Изберете само качествени радиатори, дори и да трябва да ги плащате малко, но те ще ви служат с вяра и истинност и няма да ви е нужно да съжалявате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Замяна на отоплителните батерии как да избирате, изчислявате и инсталирате сами?Замяна на отоплителните батерии как да избирате, изчислявате и инсталирате сами?
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
» » Замяна на радиатори
© 2021 BggeHat.com