Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване

Рано или късно всички собственици на недвижимо имущество трябва да помислят какво е замяната на отоплителните батерии, какви разходи носи и е необходимо, и това като цяло. И в същото време, как да изберете радиатори, трябва веднага да помислите как ще трябва да бъдат променени по-късно. Има няколко начина за смяна на радиатора. Експертите обаче отбелязват, че заваряването с газ остава най-надеждната и ефективна от тях. Нека разгледаме този метод по-подробно.
подмяна на отоплителни батерии
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване

Каква е характеристиката на заваряването с газ?

Затова подмяната на отоплителните радиатори с газово заваряване включва прякото използване на газови заваръчни шевове. Това е такъв процес, който има следния принцип: ръбовете на свързаните метални части на отоплителната система се отопляват със специално оборудване. В резултат на това между тях се образува метал с нагрята температура. Когато се охлади, се създава твърдо, неразривно свързване на части, заварени заедно.

Замяната на отоплителните акумулатори с газово заваряване ще бъде ефективна, тъй като този метод може да се използва абсолютно за всички форми и размери на металите.

Обикновено устройствата за заваряване с газ ще работят, както следва:

  • Подготовка на части за заваряване.
  • Заваръчни работи - с използване на различни видове шевове за готвене: таван, хоризонтално, вертикално.
  • Ако е необходимо, наслагваният охладен шев се приготвя на предполагаемо слаби места, правят се пукнатини в детайлите.
  • Шевовете се почистват.

Понастоящем замяната на нагревателните батерии за заваряване е общ метод. И за да обясни защо това е така, всеки професионалист може да направи това - в края на краищата, такива нюанси, които се използват в системите на многофамилни къщи за домакинството. Използването им се дължи на използването на охлаждаща течност, която е в състояние на високо налягане.

подмяна на радиатори
Оборудване за газозаваряване

Фактът, че отоплителната система постоянно е подложена на натиск върху всеки елемент, както и възможността за водно удавяне - това може да има известно вредно въздействие върху други видове връзки. Ако внезапно се случи инцидент, ще бъде по-скъпо да се замени отоплителната акумулаторна батерия по друг начин - освен това ще трябва да платите и за ремонта на съседите, ако това се отнася до многоетажна сграда.

Разбира се, всички експерти казват с един глас, че подмяната на радиатори и отоплителни тръби с газово заваряване е доста трудоемка и дългосрочна.

Въпреки това, все още е невъзможно да се намали надеждността на този дизайн и неговата издръжливост. В края на краищата, силата на шева след заваряване ще бъде дори по-голяма от силата на самите батерии! Следователно, не може да бъде такава, че да се образува пробив в системата на мястото на шева. Освен това подмяната на отоплителните радиатори при заваряване също е естетически красива. Ето защо метод като заваряване с газ е най-ефективен.

Сменете батериите

Ако старите радиатори вече не ви харесват - е време да ги замените. Обикновено инсталирането на радиатори трябва да се извършва от професионалисти, а цените за подмяна на отоплителната батерия могат да бъдат намерени много различно. Но не подценявайте значението на качественото оборудване, което ще създаде надеждна и издръжлива заварена фуга - това ще определи бъдещата топлина във вашия дом или отсъствието й в тежки случаи.

подмяна на отоплителни радиатори при заваряване
Замяна на отоплителни радиатори при заваряване

Моля, обърнете внимание, че ако трябва да смените батериите в апартамента, ще трябва да се споразумеете за замяната на радиатори със съответните власти. В края на краищата, заваряването работа е забранено, следователно, колко е замяната на отоплителната батерия, може да бъде допълнена с глоби за несъответствие с всички изисквания.



Струва си да се отбележи, че подмяната на радиаторите трябва да се извърши на няколко етапа - и последователността им е важен момент. Така че, стъпките ще включват следните действия:

  1. Изтичане на охлаждащата течност. Независимо дали става дума за компания, която да замени отоплителните батерии или за самозаменяне - във всеки случай първо трябва да източите охлаждащата течност от отоплителната система. Ако не направите това, изтичането ще се появи - точно както при смяната на отоплителните батерии, демонтирането на старите и директно в стаята, което води до наводнение. В частна къща, охлаждащата течност просто се източва - за това има кран.
  2. Демонтиране на стари батерии. Няма значение, животът на отоплителните батерии е приключил или просто искат да ги актуализират, принципът е еднакъв. Тръбите трябва да бъдат отрязани от българина. Това е направено спретнато! Монтирането на нови батерии не би трябвало впоследствие да причинява трудности поради неточности в момента.
  3. Опаковане на нови радиатори. Такова действие може лесно да се направи самостоятелно. Трябва само да вземете някои материали - инвестиционна паста, лен, регулируем гаечен ключ, набор от ядки. Орехите, които са запечатани с лен и са намазани с паста, се навиват на тръби, издаващи се от радиатора. Сега, отстрани на връзката с тръбите, системите се поставят от американски и Maevsky кран.
  4. Инсталирайте нови батерии. Сега е време да смените радиаторите. Връзката се осъществява чрез завинтване на вентила в тръбата, като се свързва с американец с тръбната фитинга на системата за заваряване към тръбата. След това идва самият процес на заваряване, върху който се поставят джъмпер и кран. Благодарение на джъмпера ще има допълнителна циркулация на водата, а кранът в този случай се поставя по желание.

Заварчик и оборудване: какво да разгледаме?

Обикновено критерият за избор на заварчик е колко струва да смените отоплителната батерия със своите услуги. Но този подход не е напълно правилен. Ако цената на подмяната на радиатора е доста ниска, значи си струва да помислите за квалификацията на капитана, неговия опит, разбира се, ако изобщо съществува.

Такъв специалист най-вероятно просто не може да осигури необходимото качество на заваряване, плътността на отоплителната система, която поради неговата некомпетентност води до значителни проблеми.

Във всеки случай, тези, които се занимават със заваряване на отоплителни батерии, трябва, независимо от това колко струва да се промени радиатора, да имат представа за следните нюанси:

  • Сертификат за заварчик, който показва нивото и квалификацията.
  • Talon - допускане на пожарна безопасност, без да се провалят.
  • Положителна обратна връзка за работата.
  • Съвременно оборудване за газово заваряване. Желателно е човек да използва апарат, който работи на смес кислород-ацетилен. Необходимо е също така да използвате захранващ проводник.
подмяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Сертификат на заварчика

Така че, ако замяната на радиатори ще бъде направена от професионалист, тогава колко струва да се замени радиатора за отопление, ще се изплати поради високата ефективност на отоплителната система в бъдеще.

Газозаваряване срещу Направляван начин: кой печели?

Независимо колко струва да се замени радиатора за отопление с газово заваряване, този метод ще има няколко предимства по отношение на теглото по метода на резбата:

  • Връзките имат по-естетичен вид - няма да има ядки, фитинги и други свързващи структури.
  • Силата на кръстовището е просто невероятна - затова целостта на системата няма да бъде компрометирана, дори и да се увеличи номиналното налягане.
  • Няма различни печати, които се използват за резбовани връзки. Следователно, няма да има пробиви поради факта, че тези компоненти ще се износят в най-неподходящия момент.
  • Заварените съединения могат да се използват в вериги с високо налягане - в този случай просто не могат да издържат на налягане.
колко е замяната на отоплителната батерия
Тръбите, свързани чрез заваряване, изглеждат естетически приятни

И накрая

Това се случва, когато се налага да смените отоплителните акумулатори в най-неподходящия момент. И този момент може да дойде през зимата, в средата на отоплителния сезон. Разбира се, по-добре е батериите да се променят през топлия сезон - особено в многофамилната сграда. След замяната на отоплителните акумулатори през зимата ще доведе до спиране на отоплението за няколко часа и още повече, а някои съседи няма да го харесат, особено ако улицата е минус.

Ако живеете в частна къща - подмяната на радиатори през зимата ще доведе само до временни неудобства, които ще засягат само вас и тези, които живеят в къщата. И е по-лесно да се съглася с тях, отколкото със съседите.

Когато срокът на експлоатация на отоплителните радиатори вече изтича или просто искате да ги смените с по-ефективни, замяната на батериите е нещо, което ви очаква в близко бъдеще. Можете да се обадите на капитана, а вие можете да научите материала, как да промените самата батерия. Във всеки случай търпението, наличието на финансови ресурси и качествената работа са всичко, от което се нуждаете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Монтиране на самонагряващи батерииМонтиране на самонагряващи батерии
Видове радиаториВидове радиатори
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
» » Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
© 2021 BggeHat.com