Смяна на отоплителните акумулатори в апартамента

Ако внезапно, когато се започне отоплителният сезон - а в апартамента ви все още е студено - тогава не трябва да правите прибързани заключения и да обвинявате обществените услуги. Може би е целесъобразно внимателно да се проверят радиаторите и да се гарантира, че те работят ефективно. И ако изведнъж сте открили различни нарушения в работа - задръствания, щети, а след това толкова сериозна работа, като замяна на отоплителни батерии в апартамента.

Ще направите правилното решение, ако ще поставите нови батерии. В края на краищата те ще бъдат по-съвременни устройства, които не само са изработени от висококачествени и издръжливи материали, но и имат подобрени функции.

подмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Смяна на отоплителните акумулатори в апартамента

Въпреки широко разпространеното мнение, замяната на радиатора в апартамента е доста проста операция.

Разбира се, можете да поканите експерти. Въпреки това, тази работа под управлението на всеки домашен любител pasteraster. И тук ще се нуждаете от внимателно и точно отношение дори към онези нюанси, които на пръв поглед не са значителни. Необходимо е да запомните, че преди монтажната работа, определено трябва да получите консултация от специалист, както и правилно и правилно да изберете нагревателни батерии.

Трудният избор

Към днешна дата пазарът на отоплителна техника може да бъде намерен в различни типове отоплителни акумулатори в апартамента. Първата класификация, която ще срещнете навсякъде, ще бъде разделянето на радиаторите според материала на производството:

  • Алуминиеви са много леки радиатори, тяхната инсталация е много проста работа. Продуктите от алуминий осигуряват висока разсейване на топлината, а външният им вид е привлекателен.
  • Чугунени - те са налични радиатори, които са били популярни в съветско време. Цената на тези устройства е достъпна за широк кръг потребители, надеждността и здравината са на високо ниво. Продукти от този тип ще ви обслужват повече от десет години.
  • Стомана - оперативните параметри на такива устройства позволяват поставянето им в такива апартаменти, които изискват голямо излъчване на топлина.
  • Биметални - такива радиатори имат малко тегло и привлекателен външен вид. Поставянето им е проста, лесна за поддръжка. Ето защо те са толкова популярни в съвременния свят. Техният трансфер на топлина е доста висок, устойчив на корозия - също. Можете да поставите такива батерии във всякакви помещения, дори и в такива помещения, чиито стени са завършени с гипсокартон. Често се казва, че това са най-добрите радиатори за апартамент. Единственият недостатък е високата цена.

подмяна на радиатора в апартамента
Чугунени радиатори

инсталиране на отоплителни акумулатори в апартамента
Алуминиев радиатор

най-добрите радиатори за апартамента
Стоманен радиатор

най-добрите отоплителни батерии за един апартамент
Биметален радиатор

Изборът на брашно с радиатори е не само сложен процес, но и отговорен. На какво трябва да се ориентирате, когато правите избор на радиатор за апартамент? Преди всичко, трябва да отбележим, че човек не трябва да гледа само на външния вид. Техническите параметри са много по-важни от красотата - не аргументирайте, че топла стая винаги е по-добре от красива.

Техническите характеристики на отоплителните акумулатори са посочени в техническия лист на продукта. А основният параметър, който ще повлияе на избора ви на отоплителни акумулатори за апартамента, е индикаторът за работно налягане. Тук обаче ще се даде и тест на налягането, тестване на налягането.

изчисляване на радиаторите в апартамента
Технически паспорт за отоплителната батерия

Ако са монтирани радиатори в апартамента, който се намира в панелен блок - високи, тогава трябва да знаете, че когато на охлаждащата течност се подава към височината на 20-ия етаж, на работното налягане в отоплителната система ще бъде 15 атмосфери. Ето защо алуминиевите радиатори в никакъв случай не са подходящи. Заварените елементи, от които са съставени, просто се разпръскват на парчета.

Освен това алуминиевите продукти не се препоръчват да се използват в градски апартаменти - всъщност охладителната течност в централното отопление е вещество със съмнително качество, с добавки и агресивни вещества. Ето защо такава охладителна течност може да повлияе неблагоприятно върху повърхността на радиаторите.

Когато трябва да подмените нагревателните батерии в апартамента с нови уреди, трябва да обърнете внимание на това как точно предишните батерии са успели да се справят с техните функции. Може би, в резултат на такива медитации ще бъде установено, че ще е необходимо да се увеличи броят на радиаторите, ако сте били студени преди това.

избор на радиатор за апартамент
Стара батерия

радиатори за апартамента
Нов радиатор

Точно така да не се бърка - и изчислението на радиаторите за отопление в апартамент се извършва. Въз основа на това ние вземаме площта на помещенията, които ще се отопляват. Принципът на определяне на мощността на отоплителните уреди е, както следва: на 1 кв. М имате нужда от 1 кВт мощност + 30 отива да регулира изчисленията. Това ще е необходимо, тъй като всяка стая има различни параметри - височината, броя на излизащите стени.

Правим замяна



Разбира се, можете да поканите професионалисти, които професионално извършват такава операция, като инсталирането на отоплителни батерии в апартамента. Тази работа обаче е относително проста, но пълна с различни нюанси и детайли. Необходимо е да се следят всички етапи от инсталирането на нови отоплителни акумулатори.

инсталирайте радиатори в апартамента
Демонтиране на стария радиатор

Така че, на първо място, трябва да направите изтичане на отоплителната система. В края на краищата, жилищни сгради обикновено използват централно отопление система. И за разлика от автономното отопление, в този случай няма да е много лесно да източвате водата от системата. Разбира се, винаги трябва да се свързвате с обслужващата организация и да координирате всички въпроси с нея. Ако инсталирате радиаторите в апартамента в тайна, тогава можете да получите наказание.

След това, тъй като водата от системата се източва, е необходимо да разглобите старите батерии. Няма нищо супер сложно. Трябва само да изтриете старата резбова връзка на старите си батерии или просто да я срежете с българин точно в мястото за заваряване. Процесът изисква спазване на всички правила за техническа безопасност.

Сега батерията е нагласена и навес. Fit е най-важният етап, защото трябва правилно да подредите хоризонталата и вертикалата, да премахнете всички изкривявания и дефекти.

За да направите това, използвайте обичайното ниво на сградата и други инструменти, с които сте запознати. Разбира се, не е необходимо да казвате, че не можете да поставяте батериите наоколо. Дори и най-добрите отоплителни акумулатори за един апартамент в този случай не само ще бъдат по-зле във външен вид, но и трудно ще се прикрепят към решетката, а циркулацията на охлаждащата течност може по-късно да се превърне в проблем.

Обикновено отоплителните батерии се поставят под отворите на прозореца. Така че, достъпът до студен въздух, който ще излезе от прозореца, е възпрепятстван. Разстоянието, на което искате да поставите батерията, - на пода, стените, подпрозоречни первази, трябва да бъде не по-малко от 5 см, а по-добре е, ако тя е 10 см, ако тя е да се направи -. Конвекция ще бъде по-добре, а освен това - тя ще бъде по-лесно да се отстранят замърсяванията и прах.

избор на отоплителна батерия за апартамент
Изисквания за инсталиране на радиатор

Заслужава да се отбележи, че при подмяната на отоплителните радиатори за нови апартаменти, особено ако са били използвани чугунени, размерът на някои части може просто да не съвпада. И в резултат на това скобите, на които имаше стари радиатори, може би не са подходящи за нови.

Сега монтираме инсталационния комплект. Всичко трябва да се подготви преди - всички топкови клапани, щепсели, байпаси, майевски кранове.

След това трябва да извършите операции, като например рязане на резби и свързване на радиатори с повдигач. Рязането се извършва с помощта на специални инструменти. Отоплителните акумулатори на апартамента могат да бъдат свързани към решетката по няколко начина. И заваряването е най-често срещаното от тях.

В допълнение към стоманените тръбопроводи можете да използвате по-съвременни материали - полипропилен или метал-пластмаса. Така че, когато ги използвате, трябва да се свържете по напълно различен начин, което ще гарантира максимално ниво на надеждност и плътност на отоплителната система.

монтаж на радиатори в апартамента
Закачане на радиатора с пластмасови тръби

Сега стигнахме до най-отговорния етап - това е инсталирането на радиатори в апартамента. Можете да използвате няколко метода:

  • Инсталиране без джъмпери: поставете американски кран, просто можете да извадите батерията, ако трябва да повторите поставянето на тапета или да извършите ремонт.
  • Инсталация без кран с джъмпер - самият метод е много удобен и практичен.
  • Монтиране с кран и с джъмпер - наличието на кран ще позволи да насочва топлината без загуби.

След инсталирането на батериите, радиаторите трябва да се проверят за работа, а отоплителните акумулатори трябва да се регулират в апартамента. Струва си да се отбележи, че тестването на системата е много важно!

Това е гаранция за надеждността на структурата и нейното функциониране в бъдеще. За да тествате батериите, трябва да проведете специален тест. За да направите това, ние отново се обръщаме към комуналните услуги - те трябва да запълнят вашата система с охладител. И ако по време на теста се разкрие нещо негативно, е необходимо да се отстрани дефектът.

По този начин инсталирането на отоплителни батерии - това не е труден въпрос, но е достатъчно сериозен по значение. И не забравяйте, че комфортът във вашия апартамент зависи от него в студения сезон. Освен това инсталирате батерии - те ще трябва да бъдат обслужвани в бъдеще. Това включва не само измиване на отоплителните акумулатори в апартамента, но и друга по-сериозна работа.

Всичко трябва да се измисли - от правилния избор на материали до правилното свързване и проверка на радиаторите. Надеждността и ефективността на отоплителната система ще зависи пряко от качеството на батериите. Само ако всички правила и разпоредби са спазени, новите Ви отоплителни акумулатори ще ви обслужват повече от една година, като всеки нов отоплителен сезон създава удобни условия за живот в апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Видове радиаториВидове радиатори
Как да смените батерията в апартаментКак да смените батерията в апартамент
Как да настроите отоплителните акумулаториКак да настроите отоплителните акумулатори
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Радиатори за отопление на частна къщаРадиатори за отопление на частна къща
» » Смяна на отоплителните акумулатори в апартамента
© 2021 BggeHat.com