Как да смените батерията в апартамент

Често се случва, когато през отоплителния сезон наемателите на апартамента започват да страдат от недостатъчно затопляне на помещенията, обвинявайки го в комунални услуги. Обаче, не е полезно да се вдига треската преди време и най-добре е да проверите вашата отоплителна система по отношение на нейната функционалност. В този случай основните проблеми, свързани с липсата на топлина, най-често се дължат на стари батерии, които имат повреда и са доста запушени от дълги години работа. Как да промените батерията в апартамента - можете да отговорите на заявката в Интернет или да се консултирате с специалист, така че не отлагайте това начинание и го донесете до края. Изпълнението на работата изисква известно усилие, но не толкова сложно и невъзможно, поради което този процес може да бъде напълно приложен самостоятелно.

Лесният алгоритъм за работа обаче предполага цялостно и цялостно внедряване на него и с цялата грижа трябва да се обърнете не само към самата замяна, но и към подбора на всички необходими части и инструменти. Затова подмяната на отоплителните акумулатори в апартамента е пряко свързана с покупката на нови радиатори. Изборът трябва да се основава на изчисляването на най-рентабилното устройство и неговата ефективност. Днес на пазара на отоплителни тела могат да бъдат намерени следните проби от радиатора: (Виж също: Избор на радиатори за апартамента)



  • Традиционни чугунени модели. Тъй като употребата на такива нагреватели принадлежи на миналия век, цената днес е много ниска, което ги прави най-достъпният вариант. Разбира се, надеждността на такива проби не създава съмнения - те ще служат в продължение на много години и няма да ви оставят, за да постигнете най-голяма топлинна емисия, е необходимо да изберете модели със значителен брой секции.

  • Алуминиевите радиатори заменят чугун, улеснявайки монтажа и работата на втория. Тези нагреватели имат високо ниво на топлопреминаване, а външният им вид ви позволява да инсталирате в най-елегантните стаи с внимателен и перфектно изпълнен дизайн.

  • Стоманени нагреватели. Тази опция е подходяща за инсталиране в апартаменти, а степента на топлопреминаване е много висока. Тези модели се противопоставят на формирането на корозия добре. Стоманените нагреватели са най-достъпните и лесни за работа, тяхната инсталация е лесна.
  • (Виж също: Как да изчислим радиаторите)

Смяна на отоплителната акумулаторна батерия в апартамента



  • Биметални батерии. Такива образци се вписват добре в интериора. Отличителна черта е компактността и лекотата на тези устройства. Те не изискват специализирани познания, така че е възможно да се заменят и отоплителните батерии в апартамента дори сами.


Добре е да изберете радиатори, които не са изложени на корозия. Тази стабилност се постига лесно, като се избере модел, при който се комбинират стомана и алуминий.


Подготвителен етап


Замяната на отоплителните акумулатори в апартамент е процес, изискващ спазване на определени правила. Важно е да не забравяме, че хората живеят около апартамента, а централното отопление се разпределя между тях, и тъй като подмяната на батериите изисква припокриване на достъпа до вода, е необходимо да се вземат предвид и желанията на другите собственици на апартаменти. (Виж също: Подмяна на водопроводни тръби)



Разбира се, независим достъп не може да бъде блокиран - във всеки случай е необходимо да се обадите на комунални услуги, за да стане това да работи. Не по-малко важен момент е уведомяването на различни жилищни офиси за необходимостта от затваряне на водата. Недопустимо е да вършите тази работа мълчаливо, без да носите специални услуги. Такова небрежно отношение може да доведе до сериозни последици, включително изплащане на значителна глоба.



За да се изпълни подмяна на батерията, като се прилагат за припокриване централно отопление трябва да се сервира в предварително, тъй като властите не бързат в този миг за разглеждането му, и се нуждаят от известно време, което от време на време, може да се забави. Поради това подмяната на батериите в апартамента ще бъде извършена навреме със сериозно отношение към този случай.

Следващият етап от подготвителния процес е в преговорите с най-близките съседи отгоре и отдолу, тъй като замяната на батериите най-добре е придружена от подмяна на тръби. По този начин е необходимо да се убедят наемателите да се съгласят да променят секцията на тръбата, която се простира от входа на кръстовището на апартамента отдолу на изхода отгоре. Този подход ще спести време и ще даде на цялата система най-голяма надеждност. (Виж също: Как да изберем радиатори)

Подмяна на отоплителните акумулатори

Ако има проблеми при преговорите със съседите, ще трябва да се задоволим с малката - да отрежете тръбата близо до решетката близо до пода и тавана. Като тръби е добре да избирате подсилени полипропиленови варианти, тъй като свързването на нагреватели ще бъде направено с помощта на полипропилен и други подобни варианти. Такива тръби са изключително удобни за инсталиране и замяна, докато те не са много тежки, но силата им може да бъде завидна.

Преди да смените батериите в апартамента, не забравяйте да чакате услуги, които ще накарат водата да се припокрие. След това е необходимо да се използва помпата и да се извърши ликвидация на максималния обем вода. Когато този процес е завършен - можете безопасно да закрепите радиатора от неочакван всмукател на вода чрез директно припокриване близо до самия нагревател.

Преди да започнете да правите замяна, трябва да направите точни измервания и изчисления, което ще ви позволи да инсталирате точно нови батерии.



  • Важно е да се измерват диаметрите на входящите и изходящите отвори на нагревателите на съседите отгоре и отдолу.

  • Направете измерване на тръбопровода, водещ до радиатора на апартамента по-горе. Изчисляването на дължината включва измерване на дължините от изхода на нагревателя до ъгъла и от последния до тавана, разположен между двата апартамента.

  • По същия начин е необходимо измерванията на тръбопровода да се простират към долните съседи.

  • Задължителни измервания на всички необходими тръби, поставени във вашия апартамент.

  • Не забравяйте да включите в изчисленията и тръбите в таваните, с подмяна на нова, направена с избора на последния със същия диаметър като предишния.


Необходими инструменти




Цената за подмяна на батерията в апартамента включва закупуването на необходимите части и, разбира се, инструмента. Невъзможно е да се извърши подмяна без наличието на въртящи се ключове на ръка.

Смяна на батерията

Те са специализирани ключове, с които можете да затягате с максимална точност, без да повредите нишките. С тяхна помощ е лесно да се правят връзки по точност с посочените препоръки.



Разбира се, продажбата на радиатори се извършва в откритата форма, което означава за покупка консумативи независимо в зависимост от избрания модел. По този начин, за да можете лесно и надеждно да смените батериите, трябва да купите три тапи с подходящ диаметър. Не забравяйте за ствол, който е необходим за инсталиране на кран Mayevsky, струва си да го купя. Закупуването на щепсели изисква наличие на уплътнения.



Разбира се, е необходимо да закупите тръби според предишни изчисления и измервания. Между другото, добре е да имате "американски" кранове подръчни. С тяхна помощ е лесно да се изключат нагревателите, което е изключително полезно в случай на превантивна поддръжка. За безпроблемна работа на отоплението с извадения радиатор е необходим полипропиленов кран. Закупуването на ПЧП терминал е задължително, в противен случай няма да е възможно да се свържете със съседите.

В допълнение към динамометричните ключове и консумативи, батериите в апартамента могат да бъдат заменени само със следните инструменти:



  1. рулетка;

  2. равнище;

  3. газовия ключ;

  4. регулируемия ключ;

  5. шлифовъчни машини;

  6. спояващо желязо;

  7. молив;

  8. бормашина.


Нова батерия в апартамента

Lerca, необходима за рязане на тръби, ще бъде необходима в случай на неуспешни преговори със съседи за замяна на тръби.


монтиране


Монтажът на нови нагреватели се извършва след отстраняване на старите. Следователно, на първо място, е необходимо да се разглобят остарелите радиатори. За да направите това, завъртете ключалките. За производството на конци, не забравяйте да се сринат, с участието, или инсталиране на нови батерии ще бъдат не направи най-равномерно може да се желае. По-лесно е да се демонтира с пълна подмяна на тръби, включително и на двамата съседи. Ако договорът не е сключен, тогава трябва да се задоволите с малкия - да произвеждате дърворезба в близост до решетката.



Преди да започнете да инсталирате нови нагреватели, трябва внимателно да маркирате новото им местоположение. Сменяме батериите в апартамента в съответствие с правилата. Например, ръбът на радиатора трябва да се издига над пода на разстояние около 15 см, а горният ръб трябва да е по-нисък с 15 см от перваза. Не затваряйте нагревателя до стената, най-добре е да оставите малка пролука 2-3 см между тях.



Новата батерия, след подготовката, изисква използването на гайки. Към тръбите трябва да се монтират и сферични кранове. Важно е да се работи, без да се забравя печатът, докато намотката се извършва по такъв начин, че нишките да не останат. Връзката се препоръчва да нарисувате плексиста, който след изсъхване ще служи като вяра и истина, облекчавайки неприятностите с течове.

От двете страни на радиатора, нишките трябва да се завинтват в нишките, като всяка страна има гайка с определена резба - едната страна с лявата нишка, а другата - с дясната. В местата за свързване на тръби и нагреватели се препоръчва да поставите "американец", в горната част за фиксиране на кран на Majewski, а в дъното - щепсела. Монтирането на нагревателя се извършва с помощта на скоби, които са здраво закрепени към стената.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да блокирате отоплителната батерияКак да блокирате отоплителната батерия
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Как да премахнете нагревателната батерияКак да премахнете нагревателната батерия
Батерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправностиБатерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправности
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?
Автономно отопление в апартаментаАвтономно отопление в апартамента
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Отопление на газ в апартаментОтопление на газ в апартамент
» » Как да смените батерията в апартамент
© 2021 BggeHat.com