Системата за самостоятелно отопление на жилищна сграда

В нашата страна въпросът за качествено отопление в апартаментите е доста важен - всъщност мнозинството от жителите живеят в високи сгради. И уви, състоянието на топлинната мрежа, дори в новопостроени къщи, рядко може да осигури висококачествено отопление за всеки апартамент през студения сезон. Ето защо не е изненадващо, че много собственици на апартаменти наскоро започнаха да търсят алтернативна опция за отопление. И най-често те избират такава възможност като системата за самостоятелно отопление на къщата.
независима система за отопление на дома
Многофамилна котелна къща

Предимства на автономните системи

Системата за самостоятелно отопление на къщата се появи за първи път в Европа. Обаче, като имаше тежък радар, той бързо се разпространи по целия свят. Към днешна дата в повечето държави жителите предпочитат да използват отделни системи за отопление на апартаментите си. И съзнателно, тъй като този метод има много предимства пред централизираната система:

  • достъпни разходи. Това преимущество на системата често става решаващо в случай на изоставяне на централизирана система. Факт е, че дори и с факта, че трябва да платите за количеството газ, използван за отопление, ще плащате значително по-ниски суми за комунални услуги. Освен това, за разлика от централизираната система, можете да използвате независимата отоплителна система, когато е необходимо. Това е, ако е необходимо, можете да коригирате интензивността на отоплението, а в случай на заминаване - просто временно го изключете напълно. Това значително пести пари. Освен това, вие няма да усетите дискомфорт, който се появява, когато повреда на един от нагревателните елементи на щранг централизирана система - защото в този случай не е отопление няколко апартамента.

В допълнение, цената на нова сграда с автономно отопление е много по-ниска. В края на краищата, планирането и инсталирането на централизирана система изисква значителна инвестиция от страна на строителя, което значително повишава цената на жилището.

  • увеличение на жилищния фонд. Често има ситуации, при които изграждането на жилищна сграда е невъзможно поради проста причина - в района на строителството няма възможност за присъединяване към централния отоплителен център на града. И това означава, че единствената възможност за запазване на топлината във всеки апартамент е използването на автономни отоплителни системи. Трябва да се отбележи, че наскоро се появиха повече къщи с такава отоплителна система. В много градове на Русия (Санкт Петербург, Калининград, Екатеринбург, Брянск и др.) През 1999 г. бяха пуснати в експлоатация жилищни сгради с автономни отоплителни системи. И оттогава броят на високите сгради с индивидуално отопление на всеки апартамент е скачащ.
нови сгради с автономно отопление
Схема за доставка на топлина за многоетажна сграда
  • спестяване на природни ресурси. Когато изтеглянето от потребители топлофикационни, като по този начин значително да помогне да запишете огромно количество ресурси, които преди това са били необходими, за да бъдат изразходвани за отопление на домовете. Освен това, при индивидуално отопление е възможно сами да регулирате нивото на отопление. Но в този случай отоплителният котел често се изключва от потребителя - т.е. се получава допълнително спестяване на природен газ.
  • подобряване на качеството на отоплението. В действителност, тези, които се преместиха от централизирана отоплителна система към автономно отопление в жилищен блок, отбелязват значително подобрение на нивото на отопление. Често това се дължи на факта, че в централизираната система постоянно се наблюдава изтичане на топлина. В допълнение, автономното отопление на жилищна сграда, разположена в един апартамент, значително по-малко изисква средства и време за превенция.
самостоятелно отопление в жилищен блок
Схематична схема на отопление на високи сгради

Друго предимство на автономното отопление може да се нарече фактът, че системата също ви позволява постоянно да затопляте водата. Това означава, че не е необходимо да се използват такива бойлери с интензивно използване на ресурсите.

Недостатъци на автономното отопление



Както всяка друга отоплителна система, индивидът има и недостатъците си. Най-сериозните са:

  • небрежност на потребителите. Всяка система в къщата, независимо дали е отопление или канализация, изисква периодична превантивна проверка и поддръжка. Често причината за значително намаляване на ефективността на системата е просто продължителна липса на ремонтни услуги. По правило специалистът трябва да бъде инспектиран най-малко веднъж годишно. Но много потребители просто забравят за това, или просто не искат да харчат пари отново. Всъщност превантивният преглед на системата, провеждан от специалист, е евтин, но може да ви спести от повреда в бъдеще.
  • необходимостта от създаване на качествена вентилационна система и отрицателно въздействие върху околната среда. Трябва да се отбележи, че днес проблемът е по-неотложен отпреди 10 години. Проектите и правилата за създаване на вентилационни системи са одобрени от закона, а при планирането на къщата е обърнато голямо внимание на този въпрос.
самостоятелно отопление на жилищна сграда
Вентилационната система на жилищна сграда
  • Намаляване на производителността на системата поради непрекъснати съседни помещения. За съжаление, този проблем е много подходящ. Особено засяга тези, които, след като са закупили апартамент с индивидуално отопление в нова къща, нямат съседи. В празни апартаменти поради липсата на наематели, независимото отопление на къщите не работи. Това е - общите стени винаги остават студени. В резултат това значително намалява нивото на отопление в населените места. Въпреки това много собственици на жилищни сгради са успели да решат този проблем. Във всеки отделен апартамент е инсталирана модерна отоплителна система, която автоматично поддържа минималното ниво на отопление, без да изисква постоянен мониторинг.

Всяка година се наемат все повече и повече къщи, в които всеки отделен апартамент има собствена отоплителна система. Системите се модернизират редовно, което прави тяхното внедряване и използване най-ефективно и все по-достъпно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индивидуално отопление в апартаментаИндивидуално отопление в апартамента
Автономно отопление в апартаментаАвтономно отопление в апартамента
Централно отоплениеЦентрално отопление
Изчисляване на отоплението в жилищен блокИзчисляване на отоплението в жилищен блок
Отопление на газ в апартаментОтопление на газ в апартамент
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Отоплителни системи в жилищни сградиОтоплителни системи в жилищни сгради
Автономно парно отоплениеАвтономно парно отопление
Отопление на къща в жилищен блокОтопление на къща в жилищен блок
Конвектори за отоплениеКонвектори за отопление
» » Системата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
© 2021 BggeHat.com