Как да премахнете нагревателната батерия

Става ясно, че замяната на батериите в апартамент или къща не може да се направи без демонтирането на стари нагреватели. Тази трудна работа трябва да се направи, в противен случай няма да е възможно да се инсталират нови радиатори. Има много информация за това как да премахнете отоплителната акумулаторна батерия, но на първо място е целесъобразно да се мисли за околните, особено ако това е многоетажна сграда. Невъзможно е да се сменят радиаторите нито с тях, нито с това. За целта е необходимо да се получи унищожаване и да се координира процедурата с обществените служби.

Логично е, че замяната не може да се извърши без спиране на водоснабдяването. Разбира се, че ще възникнат никакви проблеми, ако процедурата се извършва в частен дом, но и за тези, които живеят в апартамента това ще се дължи на някои проблеми. Разбира се, в този случай, изключете всички изложени на централно отопление, и следователно останалата част от наемателите на апартаменти ще остане без вода и топлина, така че на първо място, се препоръчва да ги предупреди и се съгласявате с тях за тази процедура. (Виж също: Как да нарисуваме чугунени батерии)

Освен това подмяната на отоплителните батерии, по-точно, подготвителният етап не може да се извърши самостоятелно, тъй като припокриването на централното отопление трябва да се извършва изключително от специалисти по комунални услуги. Независимо от това, не само Горводоканал трябва да знае за извършената работа, но трябва да бъдат уведомени и други жилищни офиси. Мълчанието може да доведе до далеч от най-радостните последици. Независимото изключване на централното отопление, информация за което няма да бъде в жилищните офиси, ще доведе до глоба, чието заплащане ще падне върху раменете на нарушителя.



Важно е да запомните, че всичко отнема време. Следователно, заявлението за припокриване на нагряване трябва да бъде подадено предварително, в противен случай планираната дата за подмяна на отоплителните тела със сигурност няма да съвпадне, когато е възможно да се отстранят радиаторите. Не е тайна, че жилищните офиси няма да дават незабавен отговор на подаденото заявление, ще отнеме много време, за да го разгледаме. Ето защо е по-добре да сте сигурни и много преди промяната да уведомите офисите.



Смяна на радиатора


Подготвителен етап


След като всички хартиени проблеми са елиминирани, е необходимо да се започнат преговори с най-близките съседи, които граничат на тавана и пода. Най-често се случва, че демонтирането на стари радиатори предполага не само инсталирането на нови, но и пълна подмяна на тръбопровода, особено ако не се е променило от деня на основаването на къщата. Между другото, биметалните батерии Sira са добър и надежден избор, благодарение на което не се притеснявате за вътрешното състояние на радиатора. (Виж също: Как да смените батерията в апартамент)

Успешните преговори със съседите си ще постигне най-добрия вариант на работата, тъй като тяхното споразумение ще позволи да се направи пълна подмяна на тръби изолация от съседите по-долу, за да разменят съседи по-горе. Този резултат от преговорите ще спести време, както и най-бързата работа. И все пак, когато отрицателните резултати от преговорите ще бъдат останало нищо, как да се получи парче тръба директно от щранг. Накратко, демонтирането на батериите е отлична възможност за замяна на стари тръби с аналози на полипропилен. Сред техните предимства се отличават простотата на монтаж и демонтаж, както и лекото тегло, но с висока якост.

След като всички предварителни работи са извършени, услугите са затворили отоплението, възможно е да разглобите старата батерия. Това обаче се отнася за жилищна сграда. В частна къща нещата са различни и много по-лесни. В този случай е необходимо да направите преименуване без да уведомите никого и можете да започнете да изваждате батериите и след това да ги замените с глобални отоплителни батерии или какви други марки.


инструменти


Всеки вид работа задължително изисква присъствието на определени инструменти, поради които е лесно да се произвеждат определени действия. Разбира се, за да се премахне отоплителния радиатор, е необходимо да има в своите активи не само специални инструменти, но и аксесоари, които ще позволят по-нататъшното инсталиране на нови радиатори. Пълната покупка на всички необходими части ви позволява да произвеждате планираната работа без загуба във времето и по най-икономичния начин. От само себе си се разбира, че последващото закупуване на материали в случай на недостиг изисква допълнително време и замразява започналата работа. (Виж също: Кое е по-добре да изберете радиатор)

Премахване на радиатора

Не забравяйте да получите следните материали:



  1. Ключове за въртящ момент;

  2. байпас;

  3. български:

  4. Регулируем гаечен ключ;

  5. Газовият ключ;

  6. рулетка;

  7. бормашина;

  8. молив;

  9. Поялно желязо;

  10. равнище;

  11. Ключ за тръби на лостовете.


В допълнение, наличието на майевски кран, без което никаква водопроводна работа не може да направи, няма да го попречи. Необходимо е да има тапи, подходящи за размерите на свързващите точки на батериите и радиаторите, както и за монтажа на допълнителни кранове. В отделение със запушалки се препоръчва незабавно натрупване и уплътнения.



Ако в допълнение към разглобяването се планира да се заменят батерии и тръби, тогава е необходимо да се складират нови парчета тръби, няма да се нарани да купувате отоплителни батерии от биметален Rifar или други аналози. В този случай ще ви е необходима наличието на кранове от "американски жени" или по-прости версии. Много полезен полипропиленов кран, с него ще бъде лесно да се постигне ефективността на отоплението с отстранения радиатор. Краят на ППР ще бъде необходим за извършване на работа по пространството на съседите. В случай на неуспешен сценарий на комуникация с тях, също е необходимо да има Lerka.


Демонтаж на чугунната батерия


Най-често сега има замяна на батериите от монтажен тип, все още на съветско производство. Въпреки това, много от тях предпочитат да ги заменят и да поставят чугунени отоплителни батерии MC140. Това не е изненадващо, тъй като железни батерии имат значителен брой положителни фактори, като например висока устойчивост на корозия и дълъг експлоатационен живот, които могат да издържат в продължение на половин век, и ако зад радиатори за наблюдение и поддръжка. (Виж също: Как да разглобяваме отоплителна батерия)

Демонтаж на чугунната батерия

Между другото, цената на чугунните батерии е много по-ниска от аналозите, докато преносът на топлина може да бъде същият аналог и завист. Също така хидравличните батерии с ниско налягане са характерни за чугунните батерии. Такива батерии са много надеждни и не изискват никакви специфични умения за работа.

Единственият недостатък на тези единици е изключително непредставеният вид. Въпреки това, производителите днес знаят много за стила на радиаторите и се опитват да направят чугунния аналог най-атрактивния външен вид, особено след като модерните технологии го правят възможно.

Премахване на чугун нагревателна батерия не е лесно, както и не просто да го сложи, поради значителното си тегло. В допълнение към този проблем, вътрешният обем на радиатора, който се различава от най-големите индикатори, също доставя. Тези батерии се загряват много дълго, което се дължи на значителната дебелина на стените. Ето защо много хора предпочитат да избират отоплителните батерии на Rifar, ако искат да купуват домашни такива. (Виж също: Как да настроите отоплителните акумулатори)

Замяната на чугунена акумулаторна батерия не може да се извърши без гаечен ключ, чрез който се отстраняват заключващите гайки и фланци. Ако тази работа не е възможна, е необходимо да действате с помощта на резачка за тръби. В този случай разрезът трябва да бъде направен преди една и съща гайка. Следните стъпки за демонтаж включват:



  • Изключете нагревателя от системата;

  • Премахване на нагревателя от приспособлението за закрепване;

  • Демонтиране на нагревателя и почистване.


Много често се премахват не само за подмяна, но и за почистване на радиатора. Така че, чугунните радиатори са много трудни за разглобяване, но просто е необходимо да ги почистите от ръжда, за да работят като новозакупени. Преди да започнете да разглобявате батерията, е необходимо да подготвите инструменти:



  • Лампа за запояване;

  • теглене;

  • Ключ за тръби;


Нова батерия



  • четка;

  • уплътнения;

  • длето;

  • Българският;

  • зърната;

  • чук;

  • Ключът на батерията.


За да започнете да разглобявате акумулатора, е необходимо при нагряване да се издухва запушалка на тапи, след което да се отстраняват лесно. След това зърното се нарязва между секциите посредством мелница, така че става възможно отделянето на секциите. Освен това тези нипели се елиминират с чук и батерията се почиства.

Обратният процес е много по-труден - вече не трябва да развивате нагревателната батерия с гаечен ключ. Първо трябва да се съберат и да ги раздел група, а след това секции са свързани помежду си с помощта на уплътнения и силиконови зърна, последният да бъде избран по отношение на посоката на конеца - той трябва да бъде взет под внимание. Не забравяйте да измиете новосъздадения радиатор.

Когато процесът на сглобяване приключи, е необходимо да се фиксира отстранения радиатор. Тази процедура предполага поставянето на предварително инсталирани скоби или на нови, особено ако преди това са били лошо инсталирани. В този случай първите отвори трябва да бъдат покрити и замаскирани. Новите отвори се пробиват според взетите измервания. Отново дупките са пълни с нипели и скоби.

Най-доброто запечатване се постига чрез фиксиране на всички стави с помощта на опаковка. И чугунните батерии към тръбите се съединяват чрез задвижвания. Уверете се, че изпъкналостите са изчезнали. Това е алгоритъмът за демонтиране на чугунната батерия. За удобство се препоръчва закупуване на 300 мм нагревателни батерии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замяна на отоплителните батерии как да избирате, изчислявате и инсталирате сами?Замяна на отоплителните батерии как да избирате, изчислявате и инсталирате сами?
Как да блокирате отоплителната батерияКак да блокирате отоплителната батерия
Как да смените батерията в апартаментКак да смените батерията в апартамент
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Как да настроите отоплителните акумулаториКак да настроите отоплителните акумулатори
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?
» » Как да премахнете нагревателната батерия
© 2021 BggeHat.com