Как мога да затварям батерията?

Много често има такава ситуация, че отоплителните акумулатори не се вписват в общия интериор на стаята. Особено - ако този интериор е направен в модерен стил или в тематично изпълнение. И много от тях задават такъв въпрос - как да затворите отоплителната батерия, така че тя изглежда красива и стилна, подчертава темата за интериорен дизайн, а самите батерии не губят функционалността си? В края на краищата, за да смените радиаторите с дизайнерски, ще бъде много скъпо.

Отговорът е! Опциите искат да скрият отоплителните батерии, достатъчно е да отговарят на изискванията на всеки, който иска. Можете да ги направите сами, можете да използвате готови устройства - във всеки случай можете да избирате евтино и стилно вашите радиатори. Помислете за същото, какви са устройствата за скриване на радиатори за отопление.

отколкото да затворите нагревателната батерия
Монтаж на декоративни екрани - най-популярният начин да се скрият радиаторите

Екран за завеси

Обикновено въпросът е как да затворите нагревателната батерия, завършва с решението да се адаптира екрана или решетката. Обикновено завесите са направени от метал, а инсталирането им е много прост процес, който всеки може да направи.

Плъзгащите екрани просто се окачват на нагревателни батерии.

Такива решетки няма да пречат на топлообмен, ръбът им може да бъде заоблен или да е с правоъгълна форма. Преди да изолирате отоплителната акумулаторна батерия, трябва да знаете, че завесите могат да бъдат направени както за едностранни тръби, така и за двупосочни тръби. Такива екрани също могат да бъдат направени сами.

как да скриете снимката на батерията
Стенна окачалка за отопление на батерията

Дървени рамки

Проблемът как да се скрият отоплителните батерии може лесно да бъде решен с помощта на дървени рамки. В края на краищата едно дърво е материал, който се вписва много добре във всеки интериор, в хармония с дървените мебели и общия вид на стаята.

Дървена рамка за отопление на батериите може да се използва като стойка и маса за различни аксесоари, сувенири, дори и пейки.

Тук всичко ще зависи от височината на рамката, района и какви батерии са под него. Ако сте любител за производство на дървени изделия, тогава е почти невъзможно да скриете отоплителните радиатори - просто покажете въображението си и положете усилия.

как да скриете отоплителните батерии
Дървена декоративна рамка


Този дизайн е лесен под силата и начинаещите. Само първо трябва да се правят измервания, а след това от тънките пръти да се събере дизайнът. Но силата на баровете задължително трябва да издържа на скелета и бъдещата му цел. След това се поема памучна лента, основата е тъкана - всичко зависи от желанията. И тази опция не е единствената, тъй като плитката може да бъде направена от стелажи. Сега цялата конструкция е боядисана със специален лак - но е важно такъв лак да няма мирис и вредни вещества в състава му.

Стъклени екрани

Преди затваряне на отоплителните акумулатори трябва да се вземат под внимание интериорните особености на Вашите помещения. Ако те са направени в стила на съвременните високотехнологични, някои опции на екрана може да не работят. И тук решението съществува! Можете да си купите стъклени екрани за радиатори. Такива екрани са направени от дебело стъкло, са украсени с фотопечат (снимка по-долу), изображения, рисунки във витражи. По правило тези продукти могат да бъдат закупени в дизайнерски магазини.

как да скриете радиаторите
Стъклени екрани

Външният вид на екрана ще позволи стилно да се скрие топлата батерия, без да се привлича вниманието към нея или обратното - да се подчертае това върху пейзажа. Монтирането на такива екрани е изключително просто и дизайнът им е елегантен. За да инсталирате екрана, пробийте 4 дупки в стената. След това стъклените екрани се фиксират със специални винтодържачи, които имат еластични уплътнения за защита от стъкло. Стъклените екрани покриват радиаторите само от предната страна.

Плоски екрани

Как мога да скрия радиатора с помощта на природа? Можете да използвате плоски екрани. Разнообразието от такива екрани е невероятно, а някои продукти са почти произведения на изкуството. Монтирането на такива елементи е много проста.

Плоските екрани се избират на базата на размера на отоплителните акумулатори. Това е ефективен начин да затворите оборудването с красота и стилно изпълнение.

как да затворите снимката на отоплителната батерия
Плосък екран

Необичайна украса

Не винаги спазването на стандартите е най-добрият изход, особено ако сте привърженик на оригиналния подход към всичко. Можете лесно и лесно да затворите радиатора, като използвате няколко необичайни подхода. Необходимо е само да се покаже въображение, а батериите ще бъдат скрити по уникален начин.

  • Батерия-камина. Това е доста интересна идея. Първо, батерията е покрита с екран. Сега направете няколко различни рамки за снимките. Едно ще поставим отпред и ще го поправим. Друго нарязване на парчета, за да украсите горната част и страните. Зад екрана можете да поставите червена светлина, а след това - да инсталирате уреди за камина за доверие.
как да скриете радиатора
Декоративна грил под формата на камина
  • Frame. Можете да използвате рамката на картината, за да украсите отоплителните батерии. Как? Можете да го затегнете с кърпа, закрепете го като нормален екран. Фабриката е по-добре да вземе същото като наличното в интериора.
  • Щори. Можете да използвате щорите, за да затворите батериите. Такива щори са окачени на метална рамка над тях.
  • Гипсокартон. Това е наистина универсален материал, който майсторите обичат толкова много - в края на краищата почти всичко може да се направи от него. И ако се опитате, това е всичко. Ето защо, можете да дадете вентилация на фантазията, за да скриете батериите и да създадете нещо оригинално тук.
  • Завеси, екран, рисуване. Ако не разполагате с достатъчно време или средства, за да превърнете в действителност горните методи, можете да шиете най-често срещаните завеси. Те ще могат временно да покриват батериите, докато не излезете с нещо по-сериозно. Можете също така да поставите екран. Или просто можете да нарисувате радиаторите под цвета на интериора.

И накрая

Трябва да се отбележи няколко нюанса - не забравяйте да ги разгледате преди затваряне или декорация на батериите:

  • Не покривайте напълно пътя на конвекционните въздушни потоци. Така че ще бъдете по-студени в стаята и прозорците ще започнат да мъглят.
  • Дизайнът трябва винаги да бъде лесно отстранен или да има прозорец, така че да има достъп до радиатори и резби.
  • Трябва да са на разположение компоненти за настройка - кранове и термични глави.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да затворите батериите интересни идеи за домаКак да затворите батериите интересни идеи за дома
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Дизайн радиатори за отоплениеДизайн радиатори за отопление
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
» » Как мога да затварям батерията?
© 2021 BggeHat.com