Как да затворите батериите интересни идеи за дома

Не всички вътрешни радиатори, изработени от чугун или метални пластини, ще се поберат, но има много възможности, освен за затваряне на отоплителните акумулатори. Повече подробности за такива методи ще бъдат разгледани по-долу.

Маскиране на отоплителни елементи - алтернативни опции

Преди да скриете батерията чрез изграждане на допълнителни структури, можете да се опитате да се възползвате от алтернативните предложения, които са били използвани от съвременните дизайнери:

  1. 1. Завеси - най-лесният начин. Завесите перфектно скриват отоплителните уреди, без да е необходимо да харчат пари за закупуване на допълнителни. привеждане в съответствие. Нивото на топлообмен също не страда, което е огромно плюс. Условието за използване на завеси е да намерите радиатора в ниша. В противен случай няма да е възможно да се прибегне до този метод.
  2. 2. Живопис е друг метод, който не изисква големи финансови разходи. Въпреки това, чугунните батерии, дори и да са боядисани в стила на интериора, все още ще се отличават много от общия фон. Следователно само алуминиевите радиатори ще изглеждат добре с чертежите и шаблоните, отпечатани върху тях.
  3. 3. Decoupage - този метод ви позволява да лепеете батерии от всякакъв вид с различни елементи от всеки материал без големи инвестиции. Освен това можете да нанесете топлоустойчив лак на няколко слоя, за да придадете на повърхността лъскав вид.
Стикери за батерии

Стикери за батерии

В някои случаи конвенционалната декорация е незаменима. След това ще трябва да скрием батерията. Това ще направи стаята красива и оригинална. Преди да затворите батерията, имайте предвид, че всички регулиращи елементи трябва винаги да са на разположение за различни операции по ремонт. С други думи, е необходимо да се изрежат малки прозорци в местата на резбови съединения или да се правят подвижни конструкции. Маскиращите екрани и щитове не трябва да пречат на свободния топлообмен между радиатора и помещението. Това ще позволи равномерно затопляне на стаята и предотвратяване на замъгляването на прозорците.

Как да затворите отоплителната батерия в хола - 3 основни начина

В действителност, при условие, огромен брой възможности и начини как да zadekorirovat батерии. Първият начин е закачен екран. Това е най-простият дизайн, който всеки човек може да събере. Като правило тези конструкции са направени от метал. Екранът може да е твърд, но има и решетки, които увеличават нивото на топлопредаване.

Пружинният екран помага да се скрие батерията

Пружинният екран помага да се скрие батерията

Сред основните предимства на шарнирните екрани са:

  • Безопасност - ъглите са заоблени, така че не могат да причинят наранявания на децата, които се намират наблизо.
  • Лесен за монтаж - конструкцията е монтирана за няколко минути, след което е достатъчно просто да виси над радиатора.
  • Въздушни маси на топъл въздух се движат свободно около стаята.

Има и минус и е съвсем очевидно - пълна липса на естетика. Това означава, че тези метални конструкции изглеждат далеч от най-добрите. Особено, ако става въпрос за стая, в която току-що е изпълнено съвременното скъпоструващо европейско качество.

Вторият метод е стъклен екран с дебело огнеупорно стъкло. Добавете фотопечат или красиви витражи, за да украсите нагревателя. Процесът на инсталиране не е труден. Има специални държачи на винтове и еластични уплътнения, които предпазват стъклената повърхност от винтове. След като направите няколко дупки в екрана, прикрепете стъклото към стената с винтове. Но цената на такъв екран е достатъчно голяма, затова не всеки може да си го позволи.

Важно: използването на пластмасови материали за създаване на екрани е строго забранено. Постоянните високи температури допринасят за прегряването на пластмасата и освобождаването на опасни за хората отпадъци, докато самият материал се разрушава възможно най-скоро.

Екран с огнеупорно стъкло

Екран с огнеупорно стъкло



Следващият популярен метод е дървена рамка. Хармонично изглежда дървени конструкции в райони, където преобладава дървени мебели. Препоръчваме ви да изберете рамка, подходящ за цвят, форма и текстура на вашите мебели, за да изглежда като неразделна част от стаята. Предимството на рамката на дървесина е, че този проект се крие не само радиатора от очите, но също така може да действа като допълнителна част от обзавеждането - за подкрепа на различни прибори, малка масичка, шкаф или рафт.

В някои случаи е възможно да се създадат допълнителни седалки или пейки, ако размерът на батерията го позволява. Цената е също в рамките на разумни граници, за да придобие дървена рамка е много по-изгодно от стъклен екран. Единственият отрицателен - постоянният ефект на топлинната енергия може да има най-негативно въздействие върху състоянието на дървото, той набъбва и се деформира.

Как да затворите нагревателната батерия, дизайнерите винаги могат да разберат. Те имат оригинални решения за това. Например, можете да го маскирате с вградени мебели. За да направите това, трябва да закупите мебели по поръчка, като поставите малък шкаф или скрин на мястото на батерията. Така че получавате не само чудесно покритие за отоплителната инсталация, но и допълнителен гардероб, където можете да съхранявате дрехи.

Гипсокартонът е най-популярното средство за скриване на радиаторите

Най-търсените средства все още са плочи от гипсокартон. Причината е ниската цена на материала, както и лекотата при боравенето с него. В допълнение, гипсокартонът е подходящ за по-нататъшна декорация, включително декорация или залепване на красиви стикери.

Фалшива стена от гипсокартон

Фалшива стена от гипсокартон

Ето някои интересни идеи, които могат да бъдат реализирани с помощта на гипсокартон:

  • Фалшива стена или перваза на прозореца. Ако ще да направят своя собствена подобен дизайн, не забравяйте да се намали броя на прозорците, за да се даде възможност на въздуха да се движи свободно между батерията и украсяват баня. Тя изисква само топлоустойчива гипскартон. Ако имате намерение да закрие батерията в кухнята или в банята, на водоустойчив материал трябва да е с различно качество, така че не се надува с и не се разделят с течение на времето.
  • Фалшива камина. Целият интериор на стаята ще бъде от полза, ако решите да направите такава камина. Той ще запълни стаята с усещане за домашен комфорт и топлина.

Оригиналните решения включват въображение и въображение

За хората с добре развито въображение и въображение, процесът на маскиране на радиатори за отопление отваря чудесни възможности за творчество и творчество. В детските стаи можете да използвате различни случаи под формата на приказни герои или красиви животни. Детето ще бъде много щастливо, ако обичайната батерия в стаята му се превръща в красив еднорог, котка или зебра.

Друга възможност за детската стая - инсталирането на някаква "ограда" по цялата дължина на стената или само на радиатора. За тази цел фините дървени елементи идеално съответстват на батериите в просторни помещения. Като алтернатива - електрически мозайката нарязани геометрични фигури от различни размери, свързани помежду си. Такива конструкции са много като деца, които могат да ги използват в своите игри.

Следващата опция е подходяща за собствениците на стари чугунени батерии. Те могат да бъдат украсени по такъв начин, че да направят оригинален музикален инструмент, например акордеон, пиано или пиано. За да направите това, е достатъчно да нарисувате плочите в черно-бели цветове, за да може старият радиатор да играе с нови цветове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Как да изчислите броя на отоплителните акумулаториКак да изчислите броя на отоплителните акумулатори
Видове радиаториВидове радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Дизайн радиатори за отоплениеДизайн радиатори за отопление
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
» » Как да затворите батериите интересни идеи за дома
© 2021 BggeHat.com