Изграждане и трансфер на радиатори

Дали котелът дим от топлина, но все пак е студено в къщата? Каква е причината за тази ситуация? Може би вашите чугунени батерии просто не са в състояние да се справят с товара, който особено се увеличава по време на тежки студове? Как да увеличим ефективността на отоплителните акумулатори? В този случай има изход - това е прехвърлянето на радиатори и натрупването им. В края на краищата, замяната на радиатори не е необходима, можете просто да ги прехвърлите в по-оптимални условия и да изградите липсващия брой секции.
трансфер на радиатори
Голямата батерия може лесно да затопли просторната стая

Процесът на изграждане

Преди да увеличите отоплителната батерия, ако е от чугун, трябва да помните, че това може да стане само след края на отоплителния сезон! В края на краищата, за да добавите нови секции от такива батерии, ще трябва да разглобите напълно батериите. И ако това се прави през зимата, цялата система ще трябва да бъде изключена. И ако живеете в жилищна сграда, е малко вероятно някой от вашите съседи да се съгласи да прекара няколко часа без топлина.

Следователно, такъв процес трябва да бъде отложен до топли времена. Как да изградим радиатор от чугун? Помислете за процеса по-подробно. Ще ни трябват следните инструменти:

  • Радиатор или гаечен ключ;
  • Нипелите са ясно за чугунени радиатори (номерът зависи от секциите);
  • Специални уплътнения за монтаж между секциите.
  • Странични щепсели с уплътнения.

Така че, преди да добавите нагревателна батерия от чугун, ще трябва да я извадите и да я разглобите. Не забравяйте да затворите водата преди това!

как да изградите нагревателна батерия
Инструменти за добавяне на нови секции от чугунната батерия

Ако батериите не са нови, между секциите може да се появи ръжда и мръсотия. За да поставите уплътнението и да свържете секциите на акумулаторите, трябва да се премахне натрупването. Това се извършва или чрез шкурка или метална четка.

Преди да увеличите радиатора, трябва да разложите батерията на пода и допълнителни секции.

Когато закрепите зърното, след това проверете положението на конеца. Започваме да завъртаме зърното вляво, първо е най-добре да го примамим за около 1 оборот вляво от радиатора. Също така действаме от дясната страна.

изграждане на отоплителни батерии
Натрупан чугунен радиатор

Необходимо е да се гарантира, че уплътнението между секциите се намира само в средата на зърното. Радиаторните секции трябва да прилягат плътно към зърното. Сега вкарайте гаечния ключ в радиатора и завийте гайката в секцията на радиатора с регулируемия ключ.

За да се постигне качествено увеличение на отоплителните акумулатори, трябва да завъртите зърното на три или четири завоя, да отидете на другата страна на секциите. На свой ред ще затегнем секциите, докато не се прилепят един към друг много плътно.



Сега е време да поставите специален страничен корк за радиатори от чугун. Не забравяйте и за уплътненията, изработени от специален материал - паронит. Ако има ръжда на повърхността, върху която е предназначен уплътнението, трябва да се почисти и с шкурка. И само сега можете да поставите корк. Щепселите трябва да се затегнат плътно, като се използва гаечен ключ.

Монтаж на кранове и боядисване на батерията

По този начин разгледахме как да добавим отоплителни радиатори от чугун. Ако има желание и възможности, тогава е възможно да се поставят кранове върху тях. Трябва обаче да се отбележи, че недостатъчната топлина в помещенията, които се загряват от чугунени батерии, може да възникне не само защото батериите не издърпват товара. Много често чугунните батерии боядисват година след година, добавяйки към повърхността си слой от нова боя. Разбира се, такова "палто" може да доведе до факта, че ефективността на радиаторите се намалява с определен процент.

Ако решите да надстроите отоплителните акумулатори, а не да намалите ефективността на отоплителните акумулатори и другите им характеристики, просто трябва да премахнете предишния слой боя.

ефективността на радиаторите
Радиаторно оцветяване

Освен това, за боядисването си струва да не се използва обикновен емайл, а боя, която не е изложена на високи температури. Обикновеният емайл може да стане жълт с времето, с постоянно нагряване.

Но ако това е натоварване, ние вече знаем как да подобрим ефективността на отоплителните акумулатори. За да не се извършват допълнителни допълнителни работи в бъдеще, е необходимо да се изчисли всичко от самото начало - не само когато е необходимо да се добавят секции за отоплителни радиатори, но и по време на инсталацията на отоплителната инсталация, когато се сменят старите батерии с нови.

Наред с други неща, въпросът как да се подобри разсейването на топлината на отоплителния радиатор може да бъде решен чрез избиране на по-добри материали. В крайна сметка ефективността на отоплителната система зависи до голяма степен от характеристиките на материалите.

Как да изградим отоплителни радиатори, нашите видео материали ще ви помогнат. Най-важното е точността на работата, а след това ще можете да направите отоплителната система във вашия дом по-ефективна.

 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори и обща информация за батериитеРадиатори и обща информация за батериите
Видове радиаториВидове радиатори
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
» » Изграждане и трансфер на радиатори
© 2021 BggeHat.com