Радиатори за отопление на частна къща

Частна или селска къща обикновено има отоплителна система, като например отделна или независима. И това не е някакво специално удоволствие, но изискванията на реалната ситуация - в края на краищата, не всяко село или село има близък газопровод. Индивидуалната система за отопление на газ предполага използването на такива отоплителни уреди като радиатори за отопление на частна къща. Какъв вид радиатори са идеални за крайградски и частни сгради, ние ще го разберем.
радиатори за отопление на частна къща
Радиатори за отопление на частна къща

Отопление на къщата си правилно

В съвременните времена има просто невероятно разнообразие от начини как да затоплите къщата си. Обикновено изборът на отоплителната система се основава не само на желанията на собствениците, но и на това дали има газопровод в района. Ако оценяваме отоплителните системи от икономическа гледна точка, тогава газът е най-достъпното гориво на фона на останалите. Въпреки това, хората много често прибягват до използването на комбинирани отоплителни системи, за да намалят допълнително разходите.

Видовете отопление могат да бъдат грубо разделени на две - това е познато за нас водно и въздушно отопление.

Отоплението на въздуха се произвежда от печки, електрически нагреватели. Водното отопление използва загрята вода. В този случай ще имате нужда от отопление на батерии за частна къща - тези устройства ще циркулират вода, отопляват стаите и създават топлина в тях.

радиаторно отопление на селска къща
Отопление на въздуха у дома

Ако разгледаме отоплението на къщата с електрически нагреватели, тогава трябва да се отбележи, че това не е напълно изгодно. В края на краищата цените на електроенергията се увеличават с години. И ако живеете през града през цялото време, сметките за електричество ще ви разстроят. Ако живеете само за известно време във вашата къща, тогава можете да използвате тази система или да я комбинирате с други хора. За да кандидатствате за отопление на системите за твърдо гориво в къщата - това също е доста скъпо. В края на краищата, гориво - дърво, пелети, въглища и др. ще трябва постоянно да купуват. И за съхранение ще ви трябва място.

Системи за течно гориво за слънчево масло - също опция, но това е доста скъпо.

Наред с други неща, ще е необходимо да се направят резервоари за съхранение на гориво, да се даде възможност за вход за танкера. Ето защо може да се отбележи, че ако във вашия район има газопровод, тогава отоплението с газ ще бъде идеална възможност.

загряване на батерии за частна къща
Котел с течно гориво

За днес е възможно да се намери на пазара на отоплителното оборудване просто невероятно количество различни прибори за отопление. Котелът е сърцето на отоплителната система, може да бъде както на пода така и на стената, да има различни допълнителни функции. Въпреки това, независимо кой модел на котела е избран от вас, огромна роля в осигуряването на помещенията с топлина се излъчва от отоплителни радиатори за дача или частна къща.

Какви радиатори мога да избера за частна къща?

Ако за централно отопление в многоетажни сгради не всички радиатори могат да се приближат, тогава в случая на селска къща всичко е различно. Тук можете да използвате почти всички радиатори за отопление на къщата. Водата, която преминава през радиаторите, няма да има различни примеси.

За производството на радиатори се използват няколко материала: чугун, алуминий, стомана, биметал.

И що се отнася до дизайна, радиаторите за отопление на къщата могат да бъдат тръбни, секционни, конвектори, панели. Помислете за всеки вид радиатор за частна къща.



Чугунните отоплителни батерии са най-прости и издръжливи. Те имат сечение. Трайността на такива батерии е изпитана във времето, те са надеждни и издръжливи. Съберете тези батерии могат да бъдат от няколко секции, което е много удобно. Те са устойчиви на околната среда на охлаждащата течност и са устойчиви на корозия. Що се отнася до отрицателните страни, чугунът има ниска топлинна мощност. Но от друга страна - бавното отопление и охлаждане премахват възможността за бързо регулиране на температурата с термостати. Но ако отоплението е прекъснато в апартамента, то ще бъде топло за дълго време. Също така, чугунени радиатори за отопление на помещения имат модерен външен вид и огромно тегло. Но сега можете да намерите и уреди от чугун с отличен дизайн, който се вписва в модерни стаи.

батерии за стайно отопление
Модерни чугунени радиатори

Стоманените радиатори за къщи могат да бъдат панелни и тръбни. Панелите ще се състоят от две плочи с дебелина 1-2 мм. Стоманените радиатори имат ниска инерция, два панела ще излъчват повече топлина и поради конвекция ще има допълнителен въздушен поток. Типът на стоманените радиатори е модерен и могат да бъдат произведени и с различни радиуси на огъване. Стоманените отоплителни радиатори за дома са устойчиви на натоварването на отоплителната система и тяхната цена е умерена. Сред недостатъците е рискът от корозия, в централната система те не могат да се използват поради нискокачествена охлаждаща течност, а конструкцията не може да бъде монтирана с необходимия брой секции.

радиатори за отопление
Стоманен радиатор

Алуминиевите радиатори за дървена къща имат малко тегло, външният им вид е естетически приятен. Топлинният трансфер е висок, а също и в помещението е възможно регулирането на температурата. Що се отнася до недостатъците, алуминиевите нагревателни батерии за къщата изискват състава на водата, те често изпускат въздух и нишките са доста ненадеждни.

Биметални отоплителни радиатори за вилата - се състоят от сплав от алуминий и стомана.

Такива устройства са ефективни, тъй като тук се събират всички предимства на стоманените и алуминиевите радиатори. Цената на тези устройства ще бъде по-висока от всички останали.

радиатори за отопление на дома
Биметален радиатор

Какво трябва да знаете за охлаждащата течност

Ако имате частни или крайградски домове, за разлика от апартамента тук, при продължително отсъствие на хора в къщата, можете да изключите отоплението на радиатора на къщата, за да спестите. Но системата не замръзва през зимата, а антифризът обикновено се добавя към охлаждащата течност.

Преди да добавите не замразяваща течност към отоплителните акумулатори за селски къщи, трябва внимателно да проверите уплътненията в системата.

В края на краищата течността като антифриз е много различна от състава на водата. И коефициентът на повърхностно напрежение е голям тук. Поради това антифризизмът по-добре прониква дори и в най-малките пукнатини. Износените уплътнения трябва да бъдат заменени с нови.

За да запълните отоплителните радиатори за антифриз в провинцията, използвайте съотношение 1: 3 с разреждане с вода. Ако използвате антифриз, изчисляването на радиатора за отопление на частна къща по отношение на капацитета трябва да бъде по-голямо. В края на краищата, антифриз - по-ниска топлинна мощност, така че изчислението на радиатора в стаята трябва да вземе под внимание това.

Не позволявайте антифриз да влиза в контакт с поцинковани елементи за прегряване в отоплителния котел, тъй като неговата ефективност ще бъде намалена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Монтаж на отопление в частна къщаМонтаж на отопление в частна къща
Отоплително оборудванеОтоплително оборудване
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
» » Радиатори за отопление на частна къща
© 2021 BggeHat.com