Декор отопление на батериите

Бели железни батерии - незаменим атрибут на публично място, особено публично. Все още можете да намерите такива батерии в домове и апартаменти. Това е така, защото чугунът е траен и практичен материал. Какво обаче да направите, когато такава батерия не иска да се побере в интериора на стаята, напълно в противоречие с нея? Отговорът е - декорът на отоплителните акумулатори. Всеки господар на всички занаяти или любител, който може да направи нещо сам, може да възроди своите чугунени батерии с практически импровизирани средства, използвайки нашия майсторски клас и съвети.
декор на отоплителните батерии
Декор отопление на батериите

Метод на декорация номер 1

Декорирането на отоплителните батерии не е толкова трудна задача и скоро ще бъдете убедени в това. Първият метод се състои в най-обикновеното оцветяване. Не е задължително боядисвайте радиаторите си в бяло. В края на краищата, днес можете да намерите на пазара разнообразие от цветове и цветове.

Преди да направите това, е необходимо да разглобите батериите, да премахнете ръждата, да ги обезмасните с ацетон или да ги изгорите с горелка или горелка.

Местата, които не се нуждаят от боядисване, трябва да бъдат запечатани с лента за боядисване. Ако радиаторът не е боядисан, той трябва да бъде обработен с грунд от алкидна основа с пигмент.

декупажни отоплителни батерии
Почистване на батерията от ръжда и стара боя

Дизайнът на радиатори, използващи оцветяване, е почти стар метод. И по-рано използваните ръкавици за това, такова устройство помогна да се направи такава работа качествено и без ненужни ивици и слоеве. Боята също беше добре разбъркана.

Нека да поговорим малко за този метод: самата ръкавица е изработена от кожица - парчето е извадено, сгънато наполовина, зашито, за да направи чанта. Сега ръкавицата трябва да се постави на ръка - но първо се облечете с каучукова ръкавица, така че ръката да не замъглява. Тогава ръкавицата може да боядисва батериите - боята пада равномерно и тънък слой.

За да направите дизайна на отоплителни радиатори, можете да използвате специален състав за патиниране на метални повърхности.

Червени и червени цветове са взети, смесени, полученият бронзов цвят се нанася с марля върху отбелязаните места. Така че ще получим радиатор, който е като бижу. И тази декорация на радиатори може да бъде допълнително украсена с рисунки.

decoupage на радиатори със собствените си ръце
Чугунена батерия, боядисана в бронзов цвят

Метод на декорация номер 2

Вторият метод е декупаж на отоплителната акумулаторна батерия. Този метод е доста популярен, защото продукцията е стилен продукт, оригинален и уникален. Всичко зависи от вашето въображение, използваните материали и уменията за създаване на най-проста работа. Така че decoupage на радиатори за отопление от собствените си ръце ще изисква някои материали:

  • Матово бяла боя.
  • Акрилни бои.
  • Четки.
  • Декупажна хартия с чертежа, от която се нуждаете.
  • Лепило PVA.
  • Топлоустойчив лак.
стикери за батерии
Материали и инструменти за отопление на декупажни радиатори


Декупажът на отоплителните радиатори включва следните етапи на работа:

  1. На първо място, повърхността на радиаторите трябва да се измие, да се обработва с фин шкурка.
  2. Сега трябва да изтриете прах и мръсотия от нашите батерии, след това да ги боядисате с матова боя. Не вземайте нитро боя, защото първоначално батериите ви са покрити с маслена боя и ако ги покриете с нитро боя, те ще бъдат покрити с мехурчета.
  3. След 18 часа, когато боята е изсъхнала, започнете да залепете декупажната хартия върху радиаторите. Лепилото се разрежда, за да може да се разпределя равномерно по равнината. Започваме да лепим в средата на мотива.
  4. Когато цялата рисунка е поставена, можете да рисувате всичко, което искате, да боядисвате фон и да детайлизирате рисунката.
  5. Сега трябва да покрием нашия чертеж с топлоустойчив лак.

Декупажната отоплителна батерия със собствените си ръце е готова! Сега имаме стилни батерии, които ще допълнят интериора и ще го подчертаят. На

декорация на отоплителни батерии снимка
Отопление на батериите след декупаж

Заслужава да се отбележи, че сега можете да избирате специални етикети за отоплението на батериите. Такива етикети са проектирани специално за радиатори, така че техният материал понася добре високи температури. Стикерите и чертежите върху отоплителните батерии трябва да бъдат избрани от качествен материал, така че да не се развалят при загряване.

Метод на декорация номер 3

За да запазите стила, който сте избрали за вашите помещения, можете да изберете декоративен екран за нагряване на батериите. Как да направите нагревателна батерия с екран или решетка? Само като прикрепите специално устройство към радиаторите, което ще даде на вашия интериор завършен вид.

проектиране на отоплителни батерии
Екран за радиатор

Екрани за радиатори са различни. По проект, той е плосък, висящ, окачен, под формата на кутия. Цялата тази украса на отоплителните батерии се избира въз основа на дизайна на самите радиатори, интериорните особености, желанията и финансовите възможности на собствениците на къщата или апартамента.

Що се отнася до производствения материал, екрани са метални, дървени, пластмасови, изработени от MDF панели, стъкло.

Такива решетки са отличен декор на радиатори, които перфектно допълват интериора, подчертават изгодните му страни. Инсталирането на такива устройства е много просто и ще бъде още по-лесно да се грижите за батериите. И ако промените интериорния дизайн, можете просто да промените екрана на нов.

Както виждаме, декорът на отоплителната акумулаторна батерия не е толкова труден. Достатъчно е само да покаже малко въображение и да накара квалифицираните дръжки да работят. Как да украсят отоплителната батерия, видео материалите разказват, но всеки интериор е оригинален и индивидуален, така че всеки отделен случай е уникален. Декоративната украса на отоплителните акумулатори винаги е творческа работа, резултатите от която със сигурност ще ви харесат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Видове радиаториВидове радиатори
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Вертикални радиаториВертикални радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Дизайн радиатори за отоплениеДизайн радиатори за отопление
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
» » Декор отопление на батериите
© 2021 BggeHat.com