Какъв вид батерия за IGBP изберете

Има моменти, когато трябва да изберете батерия за непрекъсваемо захранване. За това трябва да разберете някои от нюансите.

Батериите се предлагат в няколко типа:
• Киселинни течове.
• Хелий.
• Много хелий.

Независимо от различията в принципа им на работа са много сходни помежду си. Основната разлика между тях е тяхното конструктивно изпълнение. Освен това те имат различно състояние на работната среда, т.е. киселини. В някои батерии, киселината в нея е течна, а в други тя е подобна на гела. Всички течности съдържат олово. Всяка батерия има както недостатъци, така и предимства.



Киселинни батерии
Най-популярните батерии за днес са оловните киселини. Ако те са обозначени като "AGM", това означава, че киселината в акумулатора е не-течна, така че те не изискват допълнително зареждане с вода и са непропускливи. Моделите на класическите батерии имат тяло, което е разделено на специални прегради от стъклени влакна. Те съдържат порест пълнеж, който е напълно импрегниран с електролит. В този пълнител има плочи, които текат през тях. Струва си да се отбележи, че батерията за ibp поради огромния брой цикли за зареждане и зареждане е в състояние да работи в режим буфер. Тези батерии работят перфектно във всяка позиция. Тяхната стойност ви позволява да придобиете всички сегменти от населението. Единственият недостатък на батериите е лошата стабилност на презареждането. Те не са способни да попълват напълно изгубени електролити.

Хелий и мулти-гел батерии
В тези батерии има електролит в гел-подобно състояние. Те рядко се използват за зареждане на UPS, за разлика от AGM, защото тяхната цена е по-висока и техният живот се изчислява в цикличен режим. Също така те са в състояние да работят дълго време в автономен режим със силно оттичане. Тези батерии имат ниско ниво на изпускане и нямат вредни пари. Максималният срок на експлоатация на тези батерии е около 10 години. Те са в състояние да работят на всяка позиция, така че тяхната цена е значително по-различна от обикновените киселинни батерии.

Друг важен критерий за разглеждане е размерът на батериите. В случай, че батерията ще има големи размери, тя просто не може да влезе в седалката. Освен това, тя не може да бъде фиксирана, така че те постоянно ще виси. Размерът на батерията зависи от модела на UPS. Купувачите трябва да бъдат изключително внимателни при закупуването на батерии, тъй като на пазара, досега има много батерии, които имат нестандартни източници на зареждане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Ibp за отоплителни котлиIbp за отоплителни котли
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Декор отопление на батериитеДекор отопление на батериите
Декоративни отоплителни радиатори индивидуален подход към дизайнаДекоративни отоплителни радиатори индивидуален подход към дизайна
Ремонт на радиаториРемонт на радиатори
Боя за радиаториБоя за радиатори
Изграждане и трансфер на радиаториИзграждане и трансфер на радиатори
Декоративни панели за отопление на батерииДекоративни панели за отопление на батерии
» » Какъв вид батерия за IGBP изберете
© 2021 BggeHat.com