Ремонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтоверти

Дойде време, когато надежден домашен помощник - отвертка - спира да работи. Батериите са неактивни и обичайното презареждане вече не помага. Не бързайте да купувате нови батерии, но е възможно да излезете от ситуацията.

Безжичен винтоверт - кои източници на захранване се използват?

Цената на батериите е около 70% от цената на нов инструмент, затова е логично да се опитаме да поправим батерията на отвертка. Преди да започнете операцията, трябва да се запознаете с характеристиките на източниците на напрежение, да разберете какви видове батерии се използват на вашия инструмент. Тяхната структура е абсолютно същата и не зависи от страната на производство и марката. Вътре в пластмасовата кутия има последователно свързани елементи от стандартния размер. На всеки елемент има индикация за вида и капацитета в амперчасове (A / h).

Батерия-отвертка захранване

Захранващо устройство от винтоверт

Акумулаторите се допълват със следните елементи:

  • Литиево-йонни (Li-Ion) - с напрежение на елемента от 3.6 V;
  • никел-кадмий (Ni-Cd) - 1.25 V на всеки елемент;
  • никел-метален хидрид (Ni-Mh) - 1.2 V.

Оценката на източниците на енергия от литиево-йонни източници, що се отнася до качеството и експлоатационния им живот, ги поставя извън конкуренцията. Те практически не се поддават на самоизхвърляне, с голям капацитет, могат да се зареждат многократно, няколко пъти повече от други видове батерии, за да се зареждат. Напрежението на елемента е три пъти по-високо от това на други видове, което позволява натрупването на батерии с по-малко кутии, намалявайки теглото и размера. Те нямат ефект на памет, което ги прави идеално устройство от този род.

Но в природата няма идеал, а литиево-йонните източници на енергия също имат някои недостатъци. Те не могат да се използват при температури под нулата, тъй като производителите честно заявяват. Но практическото използване е разкрило още един недостатък: когато животът на такава батерия завърши (три години), литият се разлага, няма начини да се получи отстъпление. Цената на тези батерии е три пъти по-висока от тази на другите захранващи устройства за отвертка.

Никел-кадмиевите батерии са най-чести поради ниската цена. Те не се страхуват от отрицателни температури, като литиево-йонни източници на напрежение. Ако отвертката се използва рядко, тези елементи са идеални, тъй като могат да се съхраняват за дълго време, за да се извадят, като се запазят характеристиките. Недостатъците на такива батерии са доста: те са с малък капацитет, токсични, така че производството им е съсредоточено в слабо развити страни. Склонността към саморазреждане, кратък живот при интензивна експлоатация - също се отнася до недостатъците на тези батерии.

Никел-кадмиевите батерии в края на срока на годност изсъхват. Тези, които знаят за тази функция perezalivayut тях, но тази операция не е лесна за изпълнение, така че малцина решават за това действие, предпочитайки да замени отделните банки на батерията. Ако причината за неуспеха е ефектът на паметта, който се счита за голям минус никел-кадмиеви батерии, е възможно да възстановите ефективността им чрез мигане.

Никел-металните хидридни батерии са екологични, висококачествени, произведени от водещите световни компании. В сравнение с Ni-Cd има ясни предимства:

  • бавно саморазреждане;
  • ефектът на паметта е малък;
  • са устойчиви на множество цикли на разтоварване-зареждане;
  • сравнително голям капацитет.

Но при продължително съхранение без работа, някои от характеристиките се губят, не харесват ниските температури, освен това си струват много. И основният недостатък е, че те не могат да бъдат ремонтирани.

Определете проблема - дали е ремонтируем?

Ако имате на отвертка инсталирана в акумулаторните елементи, които по принцип могат да бъдат поправени (с изключение на никел-метален хидрид), продължете с разглобяването на кутията. Има две части, свързани с винтове или лепило. В първия случай не се предвиждат никакви трудности - отвинтваме винтовете и разединяваме частите. Ако връзката е залепена, поставете ножа между частите на съединението, след това завийте винта в това място. Внимателно, за да не повредят елементите, прекарваме ножа по протежение на ставата, като разединяваме частите на кутията.

Елементите се проверяват за напълно заредена батерия.

След като демонтирахме корпуса, ще видим последователно свързаните банки, което означава, че дори една неизправност може да доведе до лоша производителност на батерията. Основната задача в ремонта е да се намери слабо място във веригата. Изваждаме клетките от тялото и ги поставяме на масата, така че да има лесен достъп до всички контакти. С мултиметър измерваме напрежението на всеки елемент, записваме индикаторите на хартия или директно върху кутията. Индексът на напрежение на никел-кадмиевата клетка трябва да бъде 1,2-1,4 V, на литиево-йонната батерия трябва да е 3,6-3,8 V.

Един вид неизправност и начин да го премахнете

Видовете неизправности и начините за тяхното премахване



След измерване на напрежението събираме кутиите в кутията, включете отвертката и работете, докато не изчезне. Отново разглобяваме и облекчаваме стреса и го поправяме отново. Клетките с най-ниско напрежение след пълно зареждане отново ще покажат значителен спад. Разликата в скоростите от 0.5-0.7 V се счита за значима. Такива елементи скоро ще станат напълно безполезни, те са кандидати за реанимация или пълна ампутация.

Ако имате 12-волтов инструмент, можете да използвате по-прост метод за отстраняване на неизправности, премахване на двоен демонтаж-монтаж. Първо, измерваме и напрежението на всеки напълно зареден елемент, фиксирайте индикаторите. На банките, подредени на масата, свързваме товара - крушка с 12 V, която ще освободи батерията. Тогава отново се интересуваме от напрежение. Където има най-силен спад е слаб пластир.

Променяме елементите - най-надеждният начин

Ще имате нужда от банки от стара батерия, в която има елементи, които могат да се поправят, или трябва да купите нови, те са евтини. При покупка обръщаме внимание на размерите и капацитета - те трябва да съвпадат с наличните елементи. Банковете за еднократна употреба се изхвърлят, на тяхно място започват нови. Свържете за предпочитане използване на нативни плочи или мед, подходящи по размер. Спазването на напречното сечение е важно - при зареждането в контактите преминава голям ток. Ако районът е недостатъчен, те се затоплят, защитните работи.

Подмяна на хранителните съставки на батериите

Подмяна на хранителните съставки на батериите

Обърнете специално внимание на последователността на връзката - минус един от банките е свързан към плюс на другата.

От събраната батерия изравняваме потенциала, тъй като те са различни. Налагаме зареждане за цяла нощ, за един ден, оставете батерията да почива, след което измерваме напрежението. В идеалния случай всички елементи трябва да имат един и същ показател. Преминаваме до разреждането на акумулатора, докато не изчезне напълно. Процедурата се повтаря още два пъти. Трябва да се каже, че такова обучение е необходимо не само за ремонт, то трябва да се извършва на всеки три месеца, за да се удължи живота на батерията.

Възстановяване на батериите с капацитет - мигащи

Метод, който е приемлив за никел-кадмиевите батерии, когато елементите не са изсъхнали. Можете да проверите това, като използвате метода по-долу, ако това не помогне, тогава електролитът се изпарява. Същността на метода е в зареждането, използвайки голям ток и напрежение. Ще ви е необходимо зарядно устройство с възможност за регулиране, зареждането на батерии за автомобили е подходящо. Ще таксуваме всеки елемент поотделно, за който изваждаме батерията от кутията и разединяваме кутиите един от друг.

Мига батерията на батерията

Мига батерията на батерията

Регулирайте зарядното напрежение три пъти от номиналното - 3,6 V. Свържете се към зарядното устройство и го включете за 3-5 секунди. Ако тестването на напрежение с мултицет показа 1,4 V или малко по-ниско - всичко е наред. Събираме батерията и я използваме. Методът освобождава батерията от ефекта на паметта. За напълно убити кутии, тя не се вписва.

Реанимация на батериите - тествани на практика

Както вече беше отбелязано, основната причина за неуспеха на никело-кадмиевите батерии е изсушаването на кутиите. Процедурата за попълването им не е много приятна, но не толкова сложна, че не може да бъде изпълнена. Ние правим всичко, както винаги - разбиваме случая, изваждаме елементите. Хартията, която увива банките, стреляме. От някои се отстранява лесно, цели, на някои трябва да се отреже. Ние инспектираме случая на клетки - един без никакви следи от корозия, други могат да бъдат сериозно повредени, но основното е, че черупката е цялостна.

Тънка тренировка в горната част на елемента, където има жлеб в кръг, прави дупка. Ще ви трябва дестилирана вода. Вкарваме я в спринцовка, поставяме иглата в дупката и много бавно изпомпваме водата. Не е известно колко ще влезе в него, не е възможно да се определи това визуално. Ако течността тече от кутийката от самото начало, изхвърлете я, не я възкресявайте, трябва да я замените с нова. Има някаква реакция, която показва неприложимостта на този елемент за ремонт. Но това се случва много рядко. Други рутинни процедури са рутинни - монтажни, многократно зареждащи цикли.

Литиево-йонните батерии също могат да бъдат възстановени, но тази операция е вредна за здравето, поради токсичността на съдържанието. Причината за техния неуспех е най-често нарушаването на контакта между вътрешния пълнеж и изхода към тялото. За да проверите дали е подходящ за ремонт, поставете шибър в отвора в горната част на елемента, за да го докоснете вътре. Свързваме мултицет и гледаме показанията. Ако има ток, причината е в счупването на контакта, можете да продължите ремонта.

Резачите отрязаха парче метал върху капака, изпъквайки над елемента. Ние го огъваме нагоре и срещу метала на тялото го натискаме, така че да докосва вътрешната част на елемента. Сега идва ред на най-важната част от операцията - запояване. Използваме спойлер, който има вътрешен поток, с който да спойка по-бързо и по-удобно, особено в тази ситуация. Ние сме споени бързо, за да не прегряваме елемента. Ако не знаете как да направите това, не го приемете - в тази ситуация не се учи, а развалете всичко. Освен това, празнината в тялото е запечатана с уплътнител - и за зареждане.

тичам ремонт от собствените си ръце наистина, ако използвате един от горните методи!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите акумулаторна отвертка в мрежовите опции за занаятчииКак да направите акумулаторна отвертка в мрежовите опции за занаятчии
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Захранване за отвертка 18 в собствените си ръце как да удължите живота на инструментаЗахранване за отвертка 18 в собствените си ръце как да удължите живота на инструмента
Ibp за отоплителни котлиIbp за отоплителни котли
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Как да изберете отвертка за вашия домКак да изберете отвертка за вашия дом
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Подхранващо корито за риба автоматичноПодхранващо корито за риба автоматично
Как да смените радиатора в апартаментКак да смените радиатора в апартамент
Какъв вид батерия за IGBP изберетеКакъв вид батерия за IGBP изберете
» » Ремонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтоверти
© 2021 BggeHat.com