Как да съхранявате електрическите инструменти

Почти всяко лице в по-голяма или по-малка степен използва в своя живот различни електрически инструменти за извършване на всички видове дърводелски работи, шлосерство и ремонтни работи. Но не всеки може да си представи как правилно да съхранява тези инструменти в тези периоди, когато те не се използват, въпреки че по това време техническото състояние на тренировките, българите и другите инструменти се влияе от различни фактори.

Представлявайки тези фактори, е по-лесно да се създадат за инструмента и електрическото оборудване такива условия, които да осигурят дългосрочно запазване на всички свойства и положителни свойства.

Пазете се от влага

Известно е, че металът от влагата се страхува - под въздействието му върху металните повърхности се появява корозия. Поради това, електроинструментът трябва да се съхранява само в защитени от влага, сухи места. Към инструмента (тренировки, триони и много други) не е ръждясал, той се съхранява, увит в омаслен парцал. По-лесно е да се вземат мерки срещу ръжда, отколкото да се опитате да го почистите по-късно.

От какви пластмаси се страхуваме



Пластмасовият корпус на електроинструментите се страхува от две неща:
- удари, тъй като пластмасата е достатъчно крехка;
- топлина и слънчева светлина, под действието на която пластмасата започва да се разкъсва и разчупва.

Не позволявайте на инструмента да се отегчи

Електрическият инструмент издържа много по-дълго, ако не преживее дълги периоди на празен ход. Инструмент, който не работи дълго време, постепенно губи своите функционални характеристики. Следователно, ако в дома ви е имало дълъг период на почивка, не забравяйте, че поне веднъж месечно трябва да се включи електроинструментът за няколко минути и да се пусне на празен ход.

Как да съхраняваме батериите

Ако имате акумулаторна електрическа машина, тя ще изисква специално внимание към нейното съхранение. Факт е, че при някои видове батерии е важно не само да се поддържат необходимите външни условия при съхранение, но и да се поддържа необходимото ниво на зареждане. Например, ако се използват Ni-Mh батерии в инструмента, не забравяйте, че тези батерии не могат да издържат дълбокото зареждане. Следователно, преди съхраняването е желателно да се зарежда напълно такъв инструмент. Но батериите на базата на Ni-Cd, напротив, предпочитат да бъдат съхранявани в изтеглено състояние: те носят дълбоко разреждане доста спокойно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Преглед на интерколаПреглед на интеркола
Как да изберем акумулаторна тренировка?Как да изберем акумулаторна тренировка?
» » Как да съхранявате електрическите инструменти
© 2021 BggeHat.com