Смазка за редуктора Български кой да избере?

Машините за ъглошлайфи (USM) се използват широко от хора, които обичат да произвеждат и изпълняват различни ремонтни и строителни работи у дома. Тези инструменти позволяват не само да се смилат различни повърхности, но и да се изрязват камък, метал, пластмаса и други материали. Ushm - надеждни инструменти, които изискват компетентна поддръжка по време на работа, по-специално - навременна смяна на мазнините. Нека да поговорим за избора на смазка за редуктора и лагерите на ушите.

Характеристики и свойства на смазочните материали за българите

На българския, основният модул, който е подложен на най-големи натоварвания по време на експлоатацията на инструмента, е редуктор, който е конструкция на спираловидно зъбно колело. По време на работа роторът създава въртящ момент, който се предава на работния инструмент през малка предавка към голямата предавка. Висококачествената смазка за редуктора намалява температурата на нагряване, силата на триене вътре в инструмента и намалява износването на частите.

Гресът намалява триенето на частите в кутията

Гресът намалява триенето на частите в кутията

Периодичното смазване изисква също и лагерите на шлайфане, особено на шпиндела на голямата предавка. За тази цел е необходимо да се използват само висококачествени и надеждни смеси, препоръчани от българските производители. Специалистите препоръчват използването на масла със следните технически характеристики:

  • вискозитет до 800 Ра;
  • Якост, по-висока от 120 Ра;
  • точката на падане е повече от + 120 ° C;
  • липса на механични примеси;
  • устойчивост на корозивни процеси;
  • способност за твърдо задържане на детайлите на българския език;
  • устойчивост на високи температури;
  • водоотблъскващи свойства.

При избора на смазочни материали трябва да се има предвид, че съвременният български ползва два вида лагери - за електродвигателя и за скоростната кутия. За тях е необходимо да се използват различни състави, тъй като лагерите се различават помежду си при различни условия на работа.

Материали от чуждестранни и местни производители

За чуждестранни марки USM се препоръчва използването на специализирани съединения, предназначени специално за такива електрически инструменти. Повечето производители на българи препоръчват използването на смазочни материали с такава маркировка - MoS2 NLGI 2 ISOL-XBCHB 2 DIN 51825-KPF 2 K-20. От тази маркировка можете да получите следната информация:

  • MoS - индикация за използвания пълнежен материал (фигура 2 е молибден);
  • NLGI2 - клас на вискозитет, тук е вторият;
  • ISOL-XBCHB 2 - потвърждава съответствието на материалите със стандарта ISO;
  • DIN, KPF, K-20 - потвърждава съответствието с немския DIN стандарт за качество;
  • цифрите 51825 означават, че материалът е класифициран като "К".

Тази маркировка потвърждава най-високото качество на материала, но такива смазочни материали са много скъпи. Можете да купувате висококачествено масло много по-евтино, всеки производител на българи създава свой специален смазка, чието използване ще удължи живота на ушите и ще осигури отлична работа на инструмента. На пазара можете да намерите съединения от компаниите Makita, Bosch, Hitachi, RedVerg, Metabo, Interskol и много други.

Производителите настояват, че при обслужване на инструмента е необходимо да се използват собствени смазочни материали. Използването на състава на друга марка може да доведе до неизправност в гаранционното обслужване.

Предвид високите разходи за смазване на електрически инструменти от чуждестранни производители, в някои случаи е по-лесно да се използват вътрешни колеги. През последните години руските производители активно създават универсални съединения от най-високо качество, не по-лоши от западните модели и подходящи за различни инструменти. В допълнение към редукторите и лагерите на българите, те могат да бъдат използвани за тренировки и перфоратори.

Редукторна смазка на Bosch

Редукторна смазка на Bosch



Сред всички домашни лубриканти на пазара, потребителите са най-популярни сред продуктите на компанията поради най-добро съотношение цена-качество Нанотехнология. Тази фирма произвежда редица качествени материали, които могат да бъдат избрани за смазване на възлите на инструменти.

Масло за лагери на български

На българския език има три лагера - два от тях в ротора и един на вала на спираловидната голяма предавка. Инструментът е снабден с гресирани лагери, но по време на работа, когато електроинструментът се прегрява и се използва неправилно, маслото може просто да изтече. За да запълвате лагерите многократно, са необходими формулировки, които отговарят на няколко важни изисквания. Смазочният материал трябва:

  • Увеличете плъзгането и намалете триенето между частите на частите.
  • равномерно разпределяне на топлината и охлаждане на части от прегряване.
  • Защитете детайлите на българина от получаване на прах и мръсотия.
  • предотвратяване на процесите на корозия.
  • да издържат на високи температури - до 150 ° C.

В този случай работата на лагерите на редуктора и мотора преминава в различни температурни условия и при различни натоварвания. Поради това за електрическия мотор е необходимо да се използват съставите, притежаващи добри защитни качества, като предотвратяват замърсяването на частите и влагата върху тях. Пазарът предлага широка гама от местни и чуждестранни масла за лагери, а руските стоки са по-популярни, тъй като те не са по-ниско качество от аналози, но много по-достъпни. За смазване на лагери най-добре е да използвате марки VNIINP-235, VNIINP-246 и Циатим-221.

За смазване на лагери, Tsiam-221 е най-добрият избор

За смазване на лагери, Tsiam-221 е най-добрият избор

За разлика от маслото за скоростната кутия, което трябва да държи здраво зъбите по време на въртене, лубрикантите на лагерите не изискват еднакво силно сцепление.

Възможно ли е да направите самата смазка на скоростната кутия?

Не е необичайно хората незабавно да смазват детайлите на българина, но няма подходящ материал. В този случай е необходимо спешно да се получи подходящо масло, което може да бъде произведено от собственика на инструмента със собствените си ръце. При производството на такива материали трябва да се вземат предвид всички изисквания, описани по-горе.

За да се осигури висока степен на сцепление на маслото за USM, е необходимо да се използва като основа за производството му автомобилна смазка за CV-ставите. В допълнение към добрата адхезия, тя се отличава с способността си да работи в условия на тежко замърсяване и високи натоварвания, издържа на висока влажност и силни температурни промени.

Грес за редуциращата машина може да се изработи на базата на автомобилни смазки за CV-ставите

Смазването може да се извърши на базата на автомобилни смазки за SHRUS

На тази основа е необходимо да се добави течно масло MS-20, така че получената маса да има подходяща консистенция. MS-20 трябва постепенно да се добави към основата, за предпочитане чрез капка и миксът да се смеси добре със смесител. Отличните резултати показват домашна смес, направена от основата на Tsiatima-221 с добавяне на TAD-17. Те произвеждат висококачествена и функционална домашна смазка за предавателната кутия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сторборез разполага с дюзата на българския за скроблениятаСторборез разполага с дюзата на българския за скробленията
Смазване на puncher как да се удължи живота на инструментаСмазване на puncher как да се удължи живота на инструмента
Въглероден диоксид въглероден диоксидВъглероден диоксид въглероден диоксид
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Основни характеристики на пералните машини за частитеОсновни характеристики на пералните машини за частите
Основни характеристики и съвети за избор на пневматичниОсновни характеристики и съвети за избор на пневматични
Режещи дискове за металРежещи дискове за метал
Строител на строителни инструменти българскиСтроител на строителни инструменти български
Диамантно пробиване на бетонДиамантно пробиване на бетон
ОтверткаОтвертка
» » Смазка за редуктора Български кой да избере?
© 2021 BggeHat.com