Смазване на puncher как да се удължи живота на инструмента

Всяка техника изисква правилна поддръжка по време на работа, за да се удължи нейният живот. Това е най-пряко свързано с пункторите, тъй като работата на устройството е свързана с голям брой ротационни движения, което значително увеличава износването на основните структурни елементи. Освен това, при сондирането се отделя огромно количество прах, което също има отрицателно въздействие върху надеждността на перфоратора. За да работите с устройството не създава трудности дори и след края на гаранционния период, препоръчваме да го смажете своевременно. За това става въпрос за статията ни.

Смазване на punchers - каква е неговата необходимост

Гресът за перфоратора за свредла, неговият редуктор и други елементи не се отличава много от другите смазочни материали в неговите външни характеристики. Това маслено вискозно вещество, чиято задача е да намали коефициента на триене на подвижните части на свредлото. Много е важно да се разбере, че наличието на смазка може само да намали износването на механизмите и да не се отърве напълно от тях. С течение на времето смазочното вещество е достатъчно наситено с прах, освободен по време на раздробяване и пробиване, което променя вискозитета на смазочното вещество. Вследствие на това нивото на износване се увеличава още повече, ако старата мазнина не се актуализира във времето.

Смазването, подобно на всяка маслена вискозна субстанция, може да намали износването на машините

Смазването, подобно на всяка маслена вискозна субстанция, може да намали износването на машините

Един от основните параметри при избора на смазка е неговият вискозитет. Висококачествените продукти се отличават с високи цени, но не се препоръчва да ги запишете тук. Самият перфоратор принадлежи към категорията доста скъпи устройства, така че е необходимо да се грижи за състоянието му, така че да може да използва изцяло средствата, вложени в него.

Избор на смазка - как да избера подходящата тренировка

Необходимо е да изберете оптималната композиция за вашия конкретен модел, така че puncher да не се провали за много дълго време. Обикновено производителите в инструкциите ясно посочват времето за заместване на смазващата смес, както и състав, подходящ за тези цели. В случай, че гаранционният срок все още не е изтекъл, е необходимо да се използват само сертифицирани съединения, специално одобрени от производителя за тази цел. В противен случай, сервизният център може да не приеме стоките, за да изпълни своите гаранционни задължения.

Винаги можете да потърсите помощ от консултант от центъра за услуги и магазина по време на закупуването на инструмента. Квалифицираният специалист ще ви каже как да смазвате puncher, колко често е необходимо да го направите специално за избрания модел, както и подходящи смазочни материали.

Има универсални смеси, които смазват повечето свредла. Например, можете да използвате обичайното масло, което се излива в дизеловите двигатели на автомобилите. Графитните смазочни материали също са много популярни напоследък, тъй като производителите са работили върху качеството на продукта, неговия вискозитет и характеристики. Някои маркови съединения имат много по-лоши свойства от състава, направен на базата на графит. Освен това цената е много разумна, което принуждава хората да направят избор в полза на тези средства.

За тренировки се използва смазка, наречена Litol-24

За тренировки се използва смазка, наречена Litol-24

За въртящи се чукове можете да използвате и смазващи вещества като литол или твърдо вещество. Решението, наречено Lithol-24, е много популярно, което се дължи на положителните качества на композицията, ниската цена и дълготрайността на смазочните материали. Все пак трябва да се вземе предвид факта, че такива устройства имат някои недостатъци, например, предизвикват спиране на триене на структурни елементи, а също така значително прегряват устройството по време на работа.

Във всеки случай такива средства могат да се прилагат само след изтичане на гаранцията. Подмяната на смазващото вещество в инструмента, която все още е покрита от гаранцията, се извършва в сервизния център и на свободна основа, което е логично. Ако решите сами да извършите такава задача, погрижете се предварително за наличието на подходящи съединения. Той може да бъде смазка за перфоратора Makita или Bosch. Такива композиции се отличават с голяма цена, но качеството им напълно съответства на финансовите разходи.

Замяна на смазка - го правим у дома

Когато става дума за смазване на инструмента, те означават замяна на грес на определени части. На първо място трябва да смажем редуктора. Този механизъм сам по себе си е много сложен по отношение на сглобяването. Ако разглобите този елемент съвсем просто, тогава с въпроса за монтажа след прилагането на съединенията може да има значителни трудности. Ето защо всички действия трябва да се извършват в правилната последователност. Преди да смажем удара, имаме нужда от специален списък на материалите:

  1. 1. Почистете парцалите
  2. 2. Комплект от ключарски инструменти, с които се монтира редуктора
  3. 3. Самото директно смазване


Известните производители, включително Бош, Макита и други, задължително посочват в инструкциите реда на събиране и анализ на инструментите, дават някои важни препоръки и съвети. Собствениците на такова оборудване, дори и за пръв път, когато се сблъскват с необходимостта от извършване на такава работа, ще могат да направят всичко възможно най-кратко с минимално време и усилия. Ако нямате подробни инструкции, трябва да действате според следния алгоритъм:

  • Инструментът е добре почистен от прах и други замърсители
  • Когато монтирате и демонтирате сеялката, помнете местоположението на всички елементи. За да фиксирате местоположението, можете да използвате фотоапарат или видеокамера, за да не бъдете погрешни в бъдеще
  • Изпълнете всички действия, свързани с прилагането на смазочни материали, можете само след известно време след устройството, в противен случай студено смазване може да доведе до нарушение при нормална работа на пистолета, когато удари горещите елементи
  • След като доставят основните компоненти, включително предавателната кутия за предавателната кутия и предавателната кутия, те трябва да бъдат измити с шпиндели или бензин, след като са напълно изцедени от влага
  • Особено внимание трябва да се обърне на редуктора. Това важи за измиване на бензин и последващо сушене
  • Внимателно проверявайте всяка част от удара. На някои части няма смазващо вещество, затова можем да заключим, че не е необходимо да го прилагаме към този елемент
  • Използвайки специалното смазващо вещество, специално разработено за перфоратора на вашия модел, ще осигурите на Вашия инструмент толкова важни свойства като устойчивост на влага, както и защита от корозия. Като алтернатива можете да използвате грес, чието пускане в експлоатация е в компанията Metabo, е надежден продукт, който се нуждае както от обикновени хора, така и от професионалисти
  • След смазване редукторът се монтира внимателно и внимателно в обратен ред. Ако всичко е направено правилно и правилно, инструментът е готов за работа.

В допълнение към предавателната кутия, още един важен елемент е задължителното и редовно прилагане на решението - пробиване на перфоратор. Смазването на свредлото за перфоратора се прилага върху стеблото на този механизъм. Поради тази причина тялото трябва да бъде внимателно почистено и изплакнато с бензинов разтвор. След това можете да продължите да размазвате тренировката, като леко нанесете мазнина върху стеблото.

Задължителното и редовно прилагане на смазочни материали е предмет на редуктор и перфоратор

Задължителното и редовно прилагане на смазочни материали е предмет на редуктор и перфоратор

Успоредно с това можете да преработвате и уплътнението на касетата, което ще увеличи живота му и също така ще предотврати навлизането на твърде много прах. Необходимо е обаче да смазвате касетата само в един случай, ако на тренировката е инсталирана система с отворен тип касета. В противен случай необходимостта от тази операция се елиминира.

Съвети и трикове - какво още трябва да знам

Собствениците на такива инструменти много често се чудят колко често да смазват puncher? Разбира се, не е възможно да се определят точно времевите ограничения, тъй като някои хора използват устройството почти всеки ден, а други - най-малко веднъж месечно.

Обикновено нормален период на смазване е една година, при условие, че средната интензивност на работа на устройството.

Често самите производители посочват препоръчителното време за подновяване на смазочния материал. Тази информация е посочена в инструкциите на устройството или в техническия паспорт.

Работата с някои съвременни модели е значително опростена чрез въвеждане на някои необичайни и полезни подобрения. Така че добре познатите марки, които се занимават с производството на перфоратори, оборудват машината си със специални отвори, където смазката за перфориращата скоростна кутия се изсипва.

И всичко се прави много компетентно и удобно за хората, защото другият източва старата мазнина. Има специални маркери, които ви позволяват да определите колко смазване трябва да се излее за нормалната работа на инструмента. Единственото нещо, което трябва да се направи, преди да приложите нов слой разтвор, е внимателно да духа дупката, като използвате компресора, след това да изплакнете със същия бензин.

Накрая, отбелязваме, че недостатъчното количество смазващо вещество може да причини много проблеми, включително прегряване на свредлото. При работа в режим на секач, смазването на перфоратора се изразходва в много голямо количество. Прилагайки малко количество нов състав към редуктора или тренировката, рискувате да причините прегряване на тялото на устройството.

Също така не е необходимо да се употребява в тази област, тъй като твърде вискозната материя забавя скоростта на въртене на свредлото, а също така отрицателно влияе на работата на инструмента като цяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструментаИзберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструмента
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
Касета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употребаКасета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употреба
За да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръцеЗа да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръце
Характеристики на разширителните фуги в основитеХарактеристики на разширителните фуги в основите
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Основни правила за грижата за пластмасови прозорциОсновни правила за грижата за пластмасови прозорци
Разнообразие от мека мебелРазнообразие от мека мебел
Критерии за избор на перфораторКритерии за избор на перфоратор
» » Смазване на puncher как да се удължи живота на инструмента
© 2021 BggeHat.com