Сторборез разполага с дюзата на българския за скробленията

Shtroblenie стени с помощта на болтове, удар, който отнема време, а каналите са получени далеч от идеалното, така че най-добрият вариант - е да се произвеждат стена преследвач с ръце. Инструментът е необходим за мащабни строителни или ремонтни работи, когато е необходимо да се скрият електрическите кабели вътре в стените, да се постави тръбопровод. Не е лесно да се произвежда, но е напълно възможно. Дюзата стена преследвач на шлифовъчни машини се състои от два работни дискове, чиито параметри са избрани в зависимост от твърдостта на обработваните материали, здравината на стената. След като нарязват паралелни прорези с необходимата дълбочина, те се удрят от перфоратор, длето с чук, превръщайки се в чист жлеб.

Stroborez и български за strobleniya - каква е разликата?

Ако няма нито един штурборез за каналиране на канали, подходящ е инструмент с подобни характеристики, например българският за скробления. Основната разлика между тях е наличието на два стенни преследвач дискове за рязане, инструментът има много сила, която може успешно и най-важното, много бързо и с минимални усилия за обработка на големи повърхности на всички строителни материали - от леки до порест монолитен бетон.

Въпреки сходния принцип на устройствата, когато режещите дискове се вкарват по-дълбоко в стените до определена дълбочина, съществуват редица значителни разлики между тях:

  • Местоположението на режещата вложка е строго перпендикулярно на платформата.
  • Наличието на платформа (или табан) улеснява работата. Използвайки инструмент върху режещата повърхност, той се движи гладко в желаната посока.
  • Наличието на устройство за регулиране ви позволява да зададете необходимата дълбочина на жлеба, който да бъде изрязан.
  • За да се намали нивото на прах в помещението и да се създадат по-удобни условия, инструментът трябва да бъде оборудван с устройство за извличане на прах.
  • Наличие на две регулируеми абразивни колела. Механизмът за настройка ви позволява да регулирате необходимото разстояние между каналите, като се вземат предвид размерите на скритите кабели.
  • Редукторите, лагерите имат най-добро представяне.

Щроворец е професионален специализиран инструмент, поради което не е без някои недостатъци:

  • Висока цена. Закупуването на висококачествено електроинструмент ще струва справедлива сума, затова е изгодно в случаи на постоянна работа и не е оправдано за еднократна употреба.
  • Тесен фокус на работата. Инструментът с две режещи колела не е подходящ за рязане на плочки, метални.

Ако е необходимо да изрежете няколко метра жлебове, преди да закупите скъпо оборудване, много хора мислят за възможни алтернативни методи на работа или как да използват наличните инструменти. Например, един и същ българин.

С помощта на диска за рязане на камък, монтирани на мелница може да се направят съкращения, но препятствието е голямо количество прах го прави трудно да се работи. След вътре полиращи, тя е в състояние да вкара ликвидация статори, редуктор, който може да доведе до прегряване и повреда на четки, котвата на ротора.

Има и друг забележителен недостатък. За да се постигне същата дълбочина на каскадьора, почти невъзможно е да има плосък ръб, строго перпендикулярно разположение на разфасовките по цялата дължина един спрямо друг. Следователно, ако дължината на монтажния вал позволява, след това прикрепете допълнително устройство и цялата работа се извършва на един ход, но това изисква реконструкция на UWB.

Въпреки изброените трудности е възможно да се направи пълен стробоз от България. За да направите това, ще бъде необходимо да го модернизирате - да мислите за отстраняването на праха, да поставите правилно две режещи колела, да постигнете надеждно фиксиране на шпиндела. Местоположение ножове трябва да бъдат строго перпендикулярни, фиксирани надежден, защото при много високи скорости малкото отклонение може да доведе до побоя, защото счупване на инструмента и ремонт се нуждаят от допълнително скъпо и отнема много време.

Домашен инструмент от USM

Като се има предвид високата скорост на режещото колело, най-доброто решение е да закупите специална дюза, която е достъпна, и ъглошлайф има почти всяка къща. За да го адаптираме, за да прорязваме браздите, е необходимо да установим:

  • втори диск;
  • на тягата;
  • защитно покритие.

За да инсталирате второто режещо колело, се избира допълнителна разделителна шайба. Разстоянието между дисковете, както и ширината на каскадьора, зависи от дължината на шпиндела на редуктора. Можете да зададете необходимото разстояние, като използвате няколко стандартни гайки.

Първият режещ кръг, монтиран върху работния вал, е фиксиран с обикновена гайка, която служи като разделяща втулка. Закрепването на втория се извършва от гайката за шлайфане, която е включена в комплекта на ъглошлайфа, но тази гайка се завива нагоре. Полученото разстояние ще бъде достатъчно за рязането в стените на жлебовете за електрически проводници.

Ако дължината на работния вал позволява, регулирането на разстоянието между режещите инструменти се извършва чрез раздалечителни шайби или се монтира втулката за монтаж. Гънките са по-широки и подходящи за полагане на тръбопровод или няколко проводника наведнъж. За да се осигури надеждно захващане, захващащата гайка се модернизира - заварка е втулка с външна резба. След инсталирането на първия диск върху втулката, впоследствие се поставя необходимия брой гайки, като по този начин се настройва необходимата ширина на рязане. За монтиране на другия диск се използва стандартна гайка от мелницата.

За жлебоване на жлебове поставете специални дискове, използвайте други категорично не се препоръчва!

Тъй като шлайфмашина не е предназначен за зареждане на два пъти стандарта, поради инсталирането на допълнителен нож, за да се предотврати прегряване или късо, на всеки 15-20 минути има прекъсване за охлаждане на мотора, който намали, колектора.

Опростен дизайн на корпуса от импровизирани материали

Ако няма възможност за закупуване на завършен корпус, той се произвежда от наличните налични материали. Дизайнът е прост, но надеждно предпазва от малки отломки. Размерът е избран произволно, като се има предвид диаметърът на наличните дискове, ширината на канала за жлеб.

За работа в затворени помещения е задължително да се монтира система за извличане на прах. обикновено свързване прахосмукачка, но не непременно от типа циклон, тъй като задържащи филтър в конвенционален дизайн бързо запушена с режещи продукти, и изходящ въздух веднага намалява производителността на мрежата. Че прахосмукачката не усложни извършването на работи, маркучът се увеличи до 2 метра и се използва удължителя.



Ако няма опасност от сериозно замърсяване на помещенията, тяхната вътрешна декорация, тогава се избира най-простият дизайн на подходящия размер. Случаят е направен от всякакви строителни отпадъци - от парчета шперплат, ламинат. Тъй като дървената повърхност на корпуса, когато инструментът се движи по стената, не е необходимо да се монтират водещите колела. Нарязани гладка хоризонтална stroba ще бъде по-удобно, прикрепване на водач бар на стената - всяка дъска, правило.

Основните недостатъци са:

  • Избягвайте напълно образуването на прах, но защитата на работната площ от продуктите на рязането ще бъде гарантирана.
  • Дълбочината на клането не е регулирана, достъпът до бутона за управление е труден.

Тази конструкция може да изпълнява ефективно същия вид съкращения при полагане на кабели около къщата, но за подобряване на ефективността на устройството трябва да бъде направено с пълен контрол дълбочината на жлеба, тръба за екстракция прах. Например, от стар тиган с правилния размер.

Нарежете стените, чиято височина трябва да съответства на максималната ширина на среза. В центъра на дъното направете дупка за диаметъра на стандартния корпус. Освен това фиксиращата скоба е заварена. За да се увеличи твърдостта, допълнителен лист метал е заварен.

Външната страна, нарязани от листов метал, заварен към задната страна, изрязани на тръбопровод тръба под вакуум закрепване маркуч - да закръглена страна и фиба ръка - до върха.

Изработен е правоъгълен профил за подметката на носещата платформа. Тя се нарязва на две части, всяка от които е фиксирана чрез заваряване под прав ъгъл. Освен това са хванати две бузи. Заготовката се поставя на платформата от тигана. Удължена гайка с щифт, регулираща дълбочината на рязането, е прикрепена към задната страна на обработвания детайл. Дюзата е готова.

Качествена качулка за shtroboreza от български

При многократна употреба при големи производствени обеми е необходима по-надеждна конструкция, състояща се от няколко части, сглобени в едно цяло. За това, което подготвят:

  • листово желязо;
  • правоъгълна тръба;
  • резбови болтове;
  • ядки;
  • машина за заваряване.

На първо място, лист от желязо се нарязва с дебелина най-малко 2 мм, маркирайки върху него две идентични странични равнини и една лента за свързването им. Детайлите се изрязват с метален трион, използвайки електрически мозайката. Дебелината на лентата е произволна, но като се вземе предвид максималната ширина на среза. Една лента е заварена към лентата, а другата е с отвор за закрепване на скобата и регулиране на движението на мелницата.

Държачът на мелницата се нарязва, на него е монтирано якост, снабдена със захващащ механизъм. Диаметърът на скобата е избран за диаметъра на ушите, но по размер той е подобен на фабричния корпус на българския. Към него прикрепете две подпори с отвори за закрепване на колелата. На подготвения отвор за отстраняване на прах инсталирайте тръба за извличане на прах с мястото на закрепване на дръжката.

Предварително сглобяване на цялата конструкция се прави, изследва се за различни дефекти. Следвайки изискванията за безопасност, острите ъгли с бръснещи пръстени се шлифовали с пила, повърхността се почиства от заваряване "пръски", ръжда, петна масло и покрити с боя.

Когато изсъхне, след като направи окончателния монтаж на конструкцията, проверете нейното изпълнение.

Правенето на shtroboreza собствени ръце е оправдано в извършването на малки количества работа, когато закупуването на скъп инструмент няма смисъл. Характеристиките на домашно устройство са до голяма степен подобни на фабричните продукти, така че няма трудности в процеса на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем български за домашен асортимент от местни производителиКак да изберем български за домашен асортимент от местни производители
Изберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструментаИзберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструмента
Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?
Как да се изгради къща от блокове пяна?Как да се изгради къща от блокове пяна?
Касета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употребаКасета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употреба
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?
Приложение на валцувани метални изделияПриложение на валцувани метални изделия
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
» » Сторборез разполага с дюзата на българския за скробленията
© 2021 BggeHat.com